skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> Borderer 25.08.20 19:01:41: rám okna se dal koupit 

-> Borderer: Kámoš nedávno komplet převařoval rám okna na tatře, jamalu. Vyříz zdravej z jiný 815 kastle, za víkend to měl i nabarvený. Neni to vůbec neřešitelná věc, když má člověk motivaci. 

-> Tomaso435: Mne sere, že tahle je vlastně zdravá. Přední podběhy ok, blatníky taky, lemy po vyvářce před lety teprve načatý. Tohle muselo vyhnít zevnitř a vůbec nechápu jak. Mám trochu volna, tak pouvažuju, jestli si to nezkusím cvičně vyvařit.
-> Borderer 25.08.20 19:01:41: Asi bych se vyhýbal přejezdům, kde to hodně hopsá a propadlým kanálům. 

-> Borderer: to sem říkal u svojí felicie taky že je na 2 roky .. před rokem sem si řek tak ještě .. a když vidim že je to shnilý pořád stejně , tak ještě 2 :-D
Tak jsem dnes zlomil hůl nad svým autem, na které sem si vydělal na střední škole po brigádách. Ještě jednou odrezovač, pak tmel se skelnym vláknem a za dva roky hutě. ...ten sentiment je strašná svině... 

Pamatuju dobovou fotku Rapidu cabrio ve kterém byla na stojáka vysoká lednička
-> StepaNoFUN: Ostatně není to tak dávno, co tu kolovala fotka, kdy borci měli na zahrádce OI paletu tvárnic. 

-> vhml 24.08.20 09:42:40: taky kdysi prijeli 2 borci uzavřenou dodavkou, ze by chteli tunu pisku. Tak jsem se zeptal kam a kdy to chzej dovyzt. A oni ze si to odvezou hned. Nerekl jsem ani slovo. Jen ze do tohle si to musej nalozit sami, oni ze s tim pocitaj. Zvazili jsme dodavku, pujcil jsem jim lopaty....
-> Tomaso435: Konecne rozumny slovo

-> vhml 24.08.20 09:42:40: standartní využití automobilu který se opravdu používá :)
Pratele, ja za to nemuzu, to s tou slamou v biemdabljů si vymyslela manzelka
Pravda, trosku jsem to osefoval igelitovou plachtou na podlaze a bocich, ale to svinsvo bylo stejne vsude a pak jsem to cistil asi pul hodiny. Velikym zklamanim je "vysavac na popel " od vehlasne firmy "Jedno peklo " z Kauflandu, kterej ma tesne po zaruce uz bednej saci vykon pri zachovani extremni hlasitosti
Ale uz se v tom vezlo i pet kyblu ulezelyho slepiciho hnoje a smrad z hoven sel z vetraku jeste 3 dny :-)

-> King 23.08.20 15:20:24: Ty seš dobytek 

-> vhml 24.08.20 09:42:40: zažil jsem v pískovně, taky s oktávkou
nejdřív naložil káru a pak začal lifrovat vaničky a kýble co měl v autě 

-> vhml: Já pytloval písek do velkých igelitových pytlů nedávno před Bauhausem, kamínky k bazénu jsem vozil v zelených bedýnkách v kufru...
-> vhml 24.08.20 09:42:40: takhle kdysi vozil kámoš písek z mojí studny ve wartburgu, vzadu místo sedaček měl necky, lidi dost divně koukali když to tam lifroval

-> King 23.08.20 15:20:24: copa seno, ale tenhle chalupářův sen splnil svoji funkci na 100%
-> King 23.08.20 15:20:24: No ty vole. Být v pozici hlídky PČR a tohle potkat, tak si jdu opláchnout ksicht studenou vodou, jestli se mi to nezdá 

Ono hlavně,buďme rádi,že se s tim vůbec někdo šije..
(i kdyby to bylo třeba trošku nutný doma upravit)

(i kdyby to bylo třeba trošku nutný doma upravit)
-> stepan 23.08.20 20:22:00: tak to je dobře, eMko má venkovní lem podstatně širší, tak proto 

-> Tuner#2: Vyříkali jsme si to mezi sebou, kapsy dělal podle eMka, který je a podběh má zřejmě řešený trochu jinak než užovka. Na eMko podle všeho všem pasují bez problému.
EDIT: Teď jsem byl na půdě a levou kapsu zkoušel na nový eMkový blatník, na ten pasuje kapsa pěkně.
EDIT: Teď jsem byl na půdě a levou kapsu zkoušel na nový eMkový blatník, na ten pasuje kapsa pěkně.
Máš ho kontaktovat, pokud to byl díl od něj.
Psal jsem si s Vaškem a je to první negativní zkušenost.
Poslite mi nejakej odkaz, nějakou opravnou plecharinu bych nakoupil
-> Tuner#2: To bude od něj podle fotky, jenom jsem to nenašel na facebooku, ale jinde.
-> stepan 23.08.20 18:55:31: opavné sady dělá na facebooku Václav Frýdl a pokud by to nepasovalo, dá se s ním určitě domluvit, aby měl zpětnou reakci...
-> isti: Jo, někdo to prodával na inzerát, že to tluče doma na koleni asi.
-> stepan: Toto sa dá kúpiť?
Úžasnej pocit, když si plech koupím, abych se s ním nemusel srát, a on tam pasuje tak, že se všechny ohyby musí opravit, jeden ohnout na druhou stranu a všechny kraje v lepším případě zaříznout, v horším dovařit.
-> Tuner#2: Zrovna jsem si řikal že kufry a kapoty budou nádherně vykrytý dřevěnym trámem, takže nebudou okamžitě zrakvený o tvrdou omítku. 

-> mirecek.666 23.08.20 12:50:11: Pěkný, jen bacha na antény a nebo hůře otevřené kapoty 

-> mirecek.666: Když vyjedeš nahoru s litrem, tak na něj ani nedosáhneš, ne? 

-> minno: kousek níž posunu koncak a keine problem
-> T: jen čas to využít neni
-> T: jen čas to využít neni
-> mirecek.666: aby to raz neskončilo s rozplacnutou strechou :))
Konečně se povedlo, ve vlastním pod vlastním. Překvapilo mě že se pod to v pohodě postavim a to auto ještě nebylo úplně nahoře
-> isti: Vďaka, tak to potom presne sedí s tými mojími, takže mám Mko. Rozdiel dĺžok L/P tých 0,5 cm bude asi len škodovácka tolerancia

-> minno: Pred pár dňami som menil pôvodné lanká na GL-ke.Lavý je trošku dlhší ako pravý,je to 120,5/147cm a 120/146,5cm.Je to merané u lanka bez koncovky čo sa zahákne u kolesa a bovden som meral k bodu kam sa dává poisný krúžok u štítu.
-> minno:
Já takhle pomáhal staršímu páru, kterej odstavil auto nedaleko baráku. Mazda 323 bezprahová. Šlo to vidět, když to zvedal svým heverem. Nakonec uznal, že můj krokodýl bude asi lepší. Rezervu měl prázdnou a tušim i nějakou poškozenou. Tu jsem dofoukal a protože to měl daleko, dal jsem mu i starej zimák v rozměru, kterej potřeboval a nasměroval jsem ho do pneuservisu, ať si to nechá přehodit.
Dostal jsem za to flašku slivovice.
Já takhle pomáhal staršímu páru, kterej odstavil auto nedaleko baráku. Mazda 323 bezprahová. Šlo to vidět, když to zvedal svým heverem. Nakonec uznal, že můj krokodýl bude asi lepší. Rezervu měl prázdnou a tušim i nějakou poškozenou. Tu jsem dofoukal a protože to měl daleko, dal jsem mu i starej zimák v rozměru, kterej potřeboval a nasměroval jsem ho do pneuservisu, ať si to nechá přehodit.
Dostal jsem za to flašku slivovice.

Prosím potvrdiť, ak vie niekto pomerať:
Aký je správny rozmer origo M brzdových lán?
Mám tu jedny nové, mali by to byť na eMko a nameral som:
- bowden 121,5 cm s koncovkou pri brzde, bez koncovky 119,5 cm
- lano 148 cm
Aký je správny rozmer origo M brzdových lán?
Mám tu jedny nové, mali by to byť na eMko a nameral som:
- bowden 121,5 cm s koncovkou pri brzde, bez koncovky 119,5 cm
- lano 148 cm
Ďalšia vec,keďže v autodieloch mi nedokázali objednať klb na príves hladám po nete.Mám prívesný vozík nebrzdený 2,5m dlhý.Našiel som napr
www.taznezariadenia.sk/di ely-pre-voz%C3%ADky/2779-p rivesny-klb.html?id_catego r...
www.taznezariadenia.sk/pr %C3%ADvesn%C3%A9-k%C4%BAby -pre-nebrzden%C3%A9-voz%C3 %ADky/2784-privesny-klb.ht ml?id_categor...
www.taznezariadenia.sk/di ely-pre-voz%C3%ADky/16455- privesny-klb.html?id_categ or...
alebo tieto vyzerajú ako kvalitnejšie
www.agados.sk/nahradne-di ely/klb-tazny-ww-8-g-60x60 -800kg
pre mňa je toto úúplne zbytočné?
www.agados.sk/nahradne-di ely/kloub-tazny-ww-150-vf- 1500kg-60x60
www.taznezariadenia.sk/di ely-pre-voz%C3%ADky/2779-p rivesny-klb.html?id_catego r...
www.taznezariadenia.sk/pr %C3%ADvesn%C3%A9-k%C4%BAby -pre-nebrzden%C3%A9-voz%C3 %ADky/2784-privesny-klb.ht ml?id_categor...
www.taznezariadenia.sk/di ely-pre-voz%C3%ADky/16455- privesny-klb.html?id_categ or...
alebo tieto vyzerajú ako kvalitnejšie
www.agados.sk/nahradne-di ely/klb-tazny-ww-8-g-60x60 -800kg
pre mňa je toto úúplne zbytočné?
www.agados.sk/nahradne-di ely/kloub-tazny-ww-150-vf- 1500kg-60x60
OK,odpoviem si sám,je to ovela lepšie.
-> SO545 17.08.20 06:42:55: Ano,bral som to od nuly.Plán bol taký že urobím držiak a uchytím to na štít namiesto valčeka ale je to dosť komplikované.
-> SO545 17.08.20 06:42:55: Ano,bral som to od nuly.Plán bol taký že urobím držiak a uchytím to na štít namiesto valčeka ale je to dosť komplikované.