skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
porovnanie výrobcov brzd
sú použiteľné dierované kotúče zo speedpro pre 4-piesty? Máte niekto zlé skúsenosti s nimi?
vyriesil som to nakoniec takto... ak sa skrivia dam ich na reklamaciu a skusim ferodo
-> m8rinek: a mazal si? medeným sprejom alebo HT sprejom na brzdy nastriekam na dosadačky do strmeňa a je to ticho alebo o dosť lepšie
-> minno: tak to ich skusim zohnat 

-> palinator: to je uplne jedno aky kotuc,hlavne aby sa nekrutili.A tie dnesne kotuce sa aj tak vsetky krutia:-(
-> m8rinek: TRW kotuc,TRW dosky a zatial nepiska nic,ale s tymito doskami jazdim zatial prvy den:-)
A jaký jsou nejlepší kotouče na dvoupísty pro azbestový Osinek destičky?
-> minno: jaký máš kotouče? Mám TRW kotouč a Lucas desky a píská to jako prase :(.
-> MOLSO: s TRWčkami super. Ferodám SL chýbala taká tá ostrosť.
-> minno: a jak to brzdi pane ?
Dnes som len tak pre zaujímavosť spravil porovnanie škodováckych platničiek. Vľavo Osinek pre 2p, v strede Ferodo SL pre 4p ktorý šetrí na materiále a ešte k tomu ani moc dobre nebrzdí, a vpravo TRW/Lucas pre 4p, to je už platnička k svetu.
To pískanie je individuálne a je jedno aký výrobca. Mne pískali na dvojpiestoch aj azbesťáky aj Feroda a potom zas azbesťáky prestali a viac už nikdy nepískali.... A na štvorpiestoch sa sťažujú na pískanie tiež hlavne Feroda a ja mám Feroda teraz a nepíska nič..... Asi záleží aj na vystredení brzdiča voči kotúču atď.
-> minno 05.08.11 09:51:01: Jako Darklord i když zrovna Lucas je vyhlášený pískáním, ale je to vždy o kombinaci deska, kotouč, jak moc orezlý je brzdič a jak moc je tam pak špíny a částeček prachu.
-> minno: ano, aby to nepiskalo.
Ešte by ma zaujímalo, na čo sa dáva zo zadnej strany platničiek taká mäkká samolepková "poduška"? Doteraz som to nevidel. Je to proti pískaniu, alebo?
Tak mi prišli tie platničky TRW.
Bol som zvedavý čím sa líšia výrobcovia Lucas a TRW, kedže sa to zvykne označovať takto vzájomne. Dospel som k tomu že je to jeden a ten istý výrobca, Lucas ako taký už zrejme ani samostatne neexistuje, pohltila ho firma TRW.
Tuner 2 mal platničky Lucas v zelenej krabičke. Našiel som na nete aj fotky krabičiek červeno-zelené TRW/Lucas a dnes sa už vyrábajú zrejme len samotné TRW. Mne prišli tiež celočervené TRW a len dole v rohu na štítku je napísané malými písmenami Lucas.
Len by ma zaujímalo, ako je to so zmesou platničiek, či je to to isté dnešné TRW ako "staršie" Lucas.
Bol som zvedavý čím sa líšia výrobcovia Lucas a TRW, kedže sa to zvykne označovať takto vzájomne. Dospel som k tomu že je to jeden a ten istý výrobca, Lucas ako taký už zrejme ani samostatne neexistuje, pohltila ho firma TRW.
Tuner 2 mal platničky Lucas v zelenej krabičke. Našiel som na nete aj fotky krabičiek červeno-zelené TRW/Lucas a dnes sa už vyrábajú zrejme len samotné TRW. Mne prišli tiež celočervené TRW a len dole v rohu na štítku je napísané malými písmenami Lucas.
Len by ma zaujímalo, ako je to so zmesou platničiek, či je to to isté dnešné TRW ako "staršie" Lucas.
-> venni 04.08.11 22:29:21: nemyslim si nic,ač tam dělám a mam super nákupy,tak kolikrát beru u známejch za ještě lepší ceny a uměj to sehnat,a zaměstnavatelem to neni

-> Radek Retro eLeSo: no nepíšeš,ale určitě si to myslíš
Ja vim,Tvuj zaměstnavatel...

-> Nwkt: já vím kde to je, táta tam dělá v MBtechu.
-> vhml: Zastávku dál za univerzitou
-> Tuner#2: jenže já nikdy nebyl v ZF Plzeň :-)
Ale vím kde ten Protruck je
Aspoň budu vědět, kde to nakoupit urgentně 
Ale vím kde ten Protruck je

venni 04.08.11 14:46:20 napsal: → Radek Retro eLeSo 04.08.11 12:33:04: nechci Tě urazit,ale opravdu si myslíš že APM umí sehnat uplně všechno? :)Nevim jak u Vás,ale tady je to tragedie,asi je to těma lidma tam.V hlavním skladu dělá kdejakej jouda…přečti si po sobě pořádně co si napsal jo??kde jako píšu že apm umí sehnat úplně všechno???já napsal že to NEUMÍME!!!!!!neb to nikde nikdo nemá
takže příště pořádně čti a pak odpovídej
takže příště pořádně čti a pak odpovídej

-> vhml 04.08.11 14:59:59: Tak snad v Plzni je jen jedno kdes byl ne? Dobrá, prostě na Borských polích nedaleko ZF a bývalé prodejny na Harley...
-> Tuner#2: to je pekná cena , tu beriem origo za 120 , manny od 120-150 korun , neoplatí sa šetriť
-> Tuner#2: Což je sice hezký, ale ono je těch ZF po republice víc :-D
A Manny beru přímo přes jejich konstrukéra :-)
A Manny beru přímo přes jejich konstrukéra :-)
-> suri 04.08.11 14:59:05: Naposled jsem ho platit 68 nebo 78,-? Už nevím bylo to v zimě.
-> Tuner#2: koľko stojí mann olejový?
-> vhml 04.08.11 14:53:56: MANN máš kousek od ZF v Pro Trucku za super ceny...
Jinak ještě před rokem nebyl s ATE problém, mám doma tři sady za 600,- sada. Zkusím poptat.

Jinak ještě před rokem nebyl s ATE problém, mám doma tři sady za 600,- sada. Zkusím poptat.
-> venni: já beru z APM všechno a spolupracují-li s výrobcem, není problém to dodat. Samozřejmě pokud se to vyrábí. I iridiový svíčky do trabanta jsme společnejma silama sehnali, kladívka zapalování mám Bosch z 911 Targa 1974 atd. Ale zase neseženeš od nich pokud nespolupracují výrobcem. Filtry Mann, atd.
-> venni: nedokáže, to vím
proto beru od víc dodavatelů
třeba na japonce je apm dost tragický

-> Radek Retro eLeSo 04.08.11 12:33:04: nechci Tě urazit,ale opravdu si myslíš že APM umí sehnat uplně všechno? :)Nevim jak u Vás,ale tady je to tragedie,asi je to těma lidma tam.V hlavním skladu dělá kdejakej jouda...
-> U-Geen 04.08.11 12:33:46: jo jo stejný číslo píšou helmuti v katalogu

-> minno: Otazník jako nápověda, si nad to najeď
-> Nwkt: jj to som našiel aj ja ale za tým 1 ks je aj tak otáznik
A inde som videl cenu tak o 200 Kč menej.

-> minno: Prej mají jedny ve skladu, ale cena děsivá www.e-cat.cz/p-1234885/..
./sada-brzdovych-desticek-
ate.html?cPath=1314...
-> U-Geen: čo som ja zisťoval tak tie doštičky sú vedené rovnako na warťasa ako aj na 130/rapid
-> Radek Retro eLeSo: a na wartburga je to vedene pod stejnym cislem?
-> minno: tak sem se ti díval na ATE u nás v práci (APM) a taky neumim ani z Německa ne......
takže je to hodně blbě sehnatelná položka
takže je to hodně blbě sehnatelná položka

-> minno: Zkus Elit, snad ještě mají.
-> Tuner#2: jj to som už pozeral ale na tej fotke u teba v karte model nevidno, reps. vidno tam len nejaký číselný kód, ale podľa toho som na nete nič nenašiel. Veď zajtra ich budem mať, tak ich vyskúšam :)
-> Pavel P..: vďaka, ale to nemá význam. Budem mať tie Lucasy.
-> Pavel P..: vďaka, ale to nemá význam. Budem mať tie Lucasy.
-> minno 04.08.11 10:30:52: Jak už jsem Tě posledně psal SZ, Lucas jsem jezdil taky a nebyli špatné, za tepla trochu horší než ATE za studena naopak pocitově o něco lepší. Model co jsem měl najdeš někde na fotkách na krabičce v kartě auta.
-> minno: pár jich mám
ale prodávat je nehodlám, ale tobě bych jednu sadu nechal.

-> minno: min jednu jsem mu dal
-> Pavel P..: a koľko sád ich máš?

-> Pavel P..:
Fuj, vrahu hanebná! Zavřít by Tě měli, že je vůbec prodáváš!
Beztak nic lepšího není..
Fuj, vrahu hanebná! Zavřít by Tě měli, že je vůbec prodáváš!

Beztak nic lepšího není..
-> minno: já bych měl azbestový originály Osinek kdyby se ti zachtělo trochu té rakoviny

-> minno: aha tak to už je bieda , ani žigul?
-> suri: v ponuke má, ale nemá