skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
porovnanie výrobcov brzd
Divný, že větraný bremba na sháde jsem při závodech ještě nepokroutil, ale ta má prd váhu oproti bmw. Co kotouče Ate powerdisk? Nebo je to stejný jako obyč větraný ATE a jen to má drážky? A nebo pak už snad jen brzdy z M5

-> Gemini: to si ma nepotesil.... Kúpim Ferodo kotúče - platničky a uvidím. Keď budú hádzať, reklamujem a dám ATE
Zimmermany su vlastne vrtane Bremba a tiez sa vedia pokrutit, hadzavost 0,7mm na oktavke 

-> palinator: myslíš že kvôli zlým silentom sa to chová ako keby boli krivé kotúče?
-> 4dams:
A neni tam problém jako třeba u Octy, kde když jsou v prdeli silenty na rameni, tak se křiví po chvíli jakýkoliv kotouč?
A neni tam problém jako třeba u Octy, kde když jsou v prdeli silenty na rameni, tak se křiví po chvíli jakýkoliv kotouč?
-> Jarda: jo pokrutil raz som musel velmi brzdit na dialnici mi skocila srna takze zo 130 na 60 na nejakych 150m kotuce boli fialove.... ale po reklamaci pohode ale potom sa ohli zase chybou brzdicou ale to uz neriesim velmi malo to kope.
ja mam osobne ferodo premier a nebyt tejto chyby ze som nemal vporiadku brzdice tak by bolo vsetko okej . ale inac som spokojny ale daj pozor nato ze zozaciatku budu brzdit skvele a potom kus povolia a bude treba vacsou silou zatlacit aby to brzdilo . mam ferodo premier aj platnicky . ale moj nazor je taky ferodo kotuce a makksie platicky a bolo by to skvele podla mna . ja nejazdim ako prasa ale skorej taky dedkostyl :D
-> 4dams: trw a ferodo je to stejne... na rapida jsem kupoval kotouce ferodo a v krabici ferodo jsem mel jeden ferodo a druhej trw
hned jsem tam s tim sel zpet a jeste nekam volal a pry je to jedna a ta sama znacka a ze mam kotouce stejne... tak nevim, je fakt ze jinac vypadaly stejne

-> baal: takto ja nebrzdím, a brzdiče sú ok. Najhoršie je že Ferodo málo ľudí kupuje, tak neviem si overiť či sú dobré. Podla ceny by mohli byť...
-> baal: tak samozrejme že keď to pribrzďuje to je vec iná. Ja som mal napríklad čerstvo repasnuté strmene (=nič nepribrzďovalo), nové kotúče vydržali chvíľu.....na to ďalšie kotúče tej istej značky, znova vydržali tak isto dlho (10 tis. km a dovi-dopo), a poznám ďalších x prípadov. Pôvodné kotúče tam boli 20 rokov a nič nekopalo.
Nasrať. Meniť raz ročne kotúče ako u debilov. Keby to aspoň ten rok vydržalo, ale vydrží to mesiac a potom zvyšok roka človek zatína zuby.
Nasrať. Meniť raz ročne kotúče ako u debilov. Keby to aspoň ten rok vydržalo, ale vydrží to mesiac a potom zvyšok roka človek zatína zuby.
-> baal: chladaky na fabii jsi pokroutil?

mozno by som hladal chybu niekde inde ... ako napr mierne pribrzdovanie a tym padom vecsie prehrievanie kotuca . aj mne na fabii som pokryvil ferodo premier za 100km a aj som ich upiekol a bolo to tym ze som mal kusok zatuhnute piestiky a aj ten strmen ci ako sa to vola a viacej sa to hrialo . ale nejako som to neriesil ze su krive lebo teraz sami to chova tak ze raz to kope mierne a raz vobec tak neviem no . ale urcite ked uz riadne kotuce tak by som podla mna kupil makke platnicky napr od remsa nech sa viacej deru platnicky ako kotuce.
zlé podla mňa všeobecne: Bosch, TRW, LPR, BREMBO, A.B.S a DELPHI. Preto že som sa aspoň 2x stretol s tým že bol s nimi problém... Napríklad na škodovku alebo iné auto sú niektoré z nich dobré to nehovorím, ale stretol som sa s tým že inde neboli...
ATE kotouče jsou úplně vpořádku. Zkus třeba i Brembo.
-> vhml: v servise sme mali problémy s lacnými kotúčmi, ľudia sa vracali s tým že ich spálili alebo sa skrivili. Vymenili sme za drahšie a bol pokoj. A podľa mňa, mnoho výrobcov používa svoje ocele do kotúčov a svoje odlievanie... Keď som porovnával rôznych výrobcov (pre jeden typ auta) čo sa mi dostali do ruky, bol rozdiel nie len v povrchovej úprave, ale aj v tvare - spôsobe obrábania, ale aj farba kovu sa trochu odlišovala ak som sa na svetle dobre pozrel...
-> 4dams: ja mám tiež večný boj s kotúčmi na škodovke.....vydrží to pár km kým je to nové tak to je chvíľu parádne a potom to už začne kopať a do 10 tis. km to vydržím a potom sa to už nedá zniesť tak idu do koša..... :/
-> minno: má s tým problém moja rada e34 a aj novšia rada e39... To sú vetrané a majú náporové chladenie
Predtým som mal originál kotúče plné ako aj napr. favorit, ktoré sa mi krivili, tak som ich zamenil za chladené, a to isté... Sú značky ATE ale možno je to tým že sú už aj tenké na výmenu. Neviem, nechcem kúpiť kotúče, po 1 000 km ich dať reklamovať a čakať mesiac kým sa to vybaví...

Tam je třeba se zamyslet nad jinou věcí? Opravdu výrobce=kvalita? Nebude i super výrobce kotouč na ,,obyčejnou škodovku" lejt z něčeho jinýho než kotouč co se montuje ve fabrice do novýho kusu oktávky?
-> 4dams: sa ti krivia aj kotúče na BMW? Tam ale asi nebudú 9 mm ihličky ako na škodovke a aj tak sa to kriví?
To je hrozné.
Ináč vravelo sa, že tých zlievarov kotúčov nie je zas tak veľa a koncoví výrobcovia už len opracúvajú zliatinu do konečnej fázy a dajú na to svoje logo, čiže napríklad je úplne jedno či je to ferodo alebo lucas, lebo odlievané sú všetky v inej - tretej, spoločnej firme.

Ináč vravelo sa, že tých zlievarov kotúčov nie je zas tak veľa a koncoví výrobcovia už len opracúvajú zliatinu do konečnej fázy a dajú na to svoje logo, čiže napríklad je úplne jedno či je to ferodo alebo lucas, lebo odlievané sú všetky v inej - tretej, spoločnej firme.
ja to mam na spotrebáku.. Brembo ani TRW nehrozí, to je krivé hneď aj pri mojej dôchodcovskej jazde
Je to totiž choroba môjho auta, akékoľvek menej kvalitné kotúče sa skrivia

-> MOLSO: brembo versus FErodo super.. neda sa to nijakym stylom jazdy znicit ci prehriat.. teda v mojej verzii brzd, je mozne ze v 247 rozmere to pojde..
-> 4dams: ja mam asi zazracne kotuce - na 4p sa vsetkym krivia. Jazdim ako prasa prebrzdujem uz sm asi 2x tie brzdy upiekol a TRW /LUcas kotuce sa mi neskribili ani raz.
-> 4dams: Ate dáva veľa výrobcov ako originálne , takže tak
Na závoďáku mám desky ATE a brzdí to krásně. Ale mám to na chlazených kotoučích.
-> stepan: to pískanie by ma vobec netrapilo ak by sa tie kotuce nekryvili... Som na 90% rozhodnutý pre Ferodo
-> 4dams: Nemůžu sice s ničim porovnat, ale na spotřebáku (fiesta) mám ferodo kotouče a ferodo premier desky a zahřátý pískaj, jinak brzděj hodně dobře.
Viete mi poradiť nalepšie zo skúseností s výrobcami brzdových kotúčov? Neviem rozhodnúť medzi výrobcami ATE a FERODO. Za zhruba cenu Ferodo kotúčov viem už zohnať kotúče od ZIMMERMANN ale ku ním neviem akú značku platničiek zas použiť... Je to Brzdový systém od ATE. Ale hlavným problém u auta je, že sa krivia kotúče... Aj samotné kotúče od ATE sa mi skrivili, ale to asi aj tým že už sú dosť tenké..
Ďakujem za každú radu
Ďakujem za každú radu