to se jen tak nevidi :-(

prohledat
516 příspěvků (zobrazeno 401 až 450) od 17.08.2005 do 25.08.2005, založil/a Jindra
řadit dle data
19:35:33
18.08.2005
minno
-> Nojmis: ty by si uz tie tvoje narazky na moje prispevky mohol nechat...komentujes nieco a nevies co...to co som napisal kirrimu ze auta s motorom vpredu su nahovno atd. som myslel srandovne (preto tie smailiky1), ako take podpichnutie na to, ze sa tu stale smejeme ze predomotory maju motor na zlej strane auta1 takze asi tak...
-> Tuner#2: mno aj na teba mam nejaku kritiku, prosim ta odpust si niekedy tie prispevky typu "on nema rucnu brzdu, jasne slovak, na slovensku predsa nepotrebuju rucne brzdy", dost ma mrzi ked takto obcas reagujes :-(
No dalsia vec, ze by si nechcel stretnut na ceste debila co mu nebrzdi rucna brzda? Tak to ta nepotesim, ver tomu, ze ich na cestach stretavas denne desiatky... :(
Tak tolko kritiky.
No a teraz k tym dvojokruhovym brzdam na 120 (vpredu dvojpiesty). Pokial ma pamat neklame, tak tam idu z hlavneho valca dve samostatne trubicky na predok a na zadok a predna aj zadna sa potom rozdvojuje cez kocku na lave a prave koleso. Takze by tam mali byt dva okruhy. Otazka vsak znie ako to je prepojene v hlavnom valci, kedze je tam len jedna nadrzka s kvapalinou ktora spadom zasobuje naraz obidva okruhy a tym padom ked rupne ktorakolvek trubicka kvapalina vytecie a nebrzdi ani predok ani zadok...Dobrou simulaciou je odvzdusnovanie brzd. Ked povolis ktorykolvek odvzdusnovak kvapalina tecie a pedal spadne dolu - nebrzdi.
A u 4-piestov by to malo fungovat rovnako, aj ked je to trochu inac zapojene.
Mam pravdu?
Zaujimave potom vsak je, naco su tam "dva" okruhy?
19:35:28
18.08.2005
Honza M
-> kirri: Jo zamkne. Klíčky nemusíš vytahovat aby se zamkl volant...
19:33:48
18.08.2005
kirri
-> honzam: pokud budes mit klicky v zapaloveni a nevytahnes ho tak si ten volant prece nezamknes, nebo jooooooooo????
19:32:59
18.08.2005
kirri
-> Tomáš SK: to je tak vseobecne4 1 hee nehrnu nikeho do jednoho pytle to ne ja jen tak, duriq si zacal paní ucitelko, to on...................3
19:30:07
18.08.2005
Honza M
-> Tomáš SK: Tak jsi měl chcípnout motor, to potom brzdí víc 1 Ale hlavně si nezamknout volant 4
19:25:43
18.08.2005
Tomáš SK
-> kirri: A ty mi povedz, kde na Slovensku si to bol, ze na teba kukali jak na prasiveho 1
19:24:03
18.08.2005
Tomáš SK
Tak diky Crack za ten link :) Je zaujimave si to tu precitat....
Mne raz prdlo tesnenie medzi hadicou a pravym valcekom... na stvrte zoslapnutie uz v nadrzke nic nezostalo a mohol som dupat, kolko som chcel... podradil som na dvojku a auto stale nespomalovalo (isiel som z kopca)... ono tych skoro 1200cm3 toho asi moc neubrzdi... keby nebolo rucnej brzdy, tak to pred tou krizovatkou nezastavim.
Schvalne si to mozu experti skusit. Inak ja neviem, ale ked mi rucna v dolnej polohe nebrzdi, na tretom zube zacne zaberat a na nejakom deviatom ma plny zaber, nepripada mi to ako digitalne riadenie.

Inak k tym dvom okruhom: prdol mi velky okruh a nefungoval ani druhy... asi preto, ze ten HBV asi velmi netesni... takze na dva okruhy by som sa velmi nespoliehal, lebo clovek nikdy nevie, v akom stave ho ma.

Jo, Chooki, a skus si vypustit kvapalinu v meste a dojst domov na "brzdenie motorom". Mozno ti je rucka pri 80ke na nic, ale pri malych rychlostiach na ulici, kde potrebujes stale zrychlovat, spomalovat, sa bez nej nezaobides. To je totiz fakt.
17:39:05
18.08.2005
Honza M
-> chooki: Jen tak mimochodem. Asi nemůžeš srovnávat brždění motorem u Dieselu 1.9 a benzínu 1.2 - 1.3 4
17:23:03
18.08.2005
kirri
2all: kuciiiii nechme toho, na srazu Vas pozvu na jedno a bude dobre, etnicke skupiny se smisi3 ne jakoze fakt tohle nema vyznamu, nic se tu nevyresi kor takoveto diskuze, jak to chcete rzseknout, kuciiii no taaaak ja Vas mam rad1
17:14:37
18.08.2005
chooki
Duri, nerozculuj sa tak, ja to beriem s usmevom, tieto "hadky"...nenad avaj tak tunerovi, ja sa uz budem chovat slusne aby nemali argumenty, ze som nejaky primitiv :))
ale k veci : Ja som prave bol vonku na sluzobnom aute, a samozrejme som robil aj teda pokusy s ruckou :) jedna sa o zanovny golf V, TDi, takze nikto nemoze povedat ze ma zlu rucku (nenastavenu):
idem cca 80kmh, zatiahnem rucku (co najviac, ale plynulo, aby neflekovali kola) je citit ze spomaluje, ok, ale nic moc, pri zaseknuti (trhnutim rukou) rucky kola flekuju a zadok ide do smyku (bol to len okamzik, mozno 0.5 sekundy.
Pri rovnakej rychlosti a zaradeni 2ky, som skoro vyletel cez predne okno...subjektivny pocit, ale proste tak som to citil, samozrejme ziadne drahy ani spomalenia som nemeral.
Takze povedat ze brzdit motorom je blbost a rucka ti zachrani zivot je dost picovina...rovnako ako povedat ze ten kto jazdi bez rucky je skoro vrah, alebo co to tu bolo.
Hovorim, ja som rucku dokopy nikdy moc nepouzival, a ani ju nemam chut potom, co sa mi raz zaseklo lanko, daval som dole bubon (poskodil som si pakne, tie koliky co ich drzia a pod, lebo pakne boli roztiahnute), ked som daval bubon naspat, tak asi zle sadol na kuzel, lebo po 2 tyzdnoch sa mi na kuzeli zlomila poloosa...vsetko kvoli rucke...je pravda ze vtedy som to vsetko videl 1.krat a dost sa ucil, ale len ma to utvrdilo v nazore ze rucku nemusim teda.
STK, ze ked nemas rucku neriesme, "legalnu" stk nema ziadne upravene auto.
Najvacsia picovina je ale co tu pisal isty Majkel, ze jeho babky susedov kamaratov znamy ma rucku co brzdi skoro ("skoro" :))) ako normalne brzdy...fakt bez komentara
Tunre2, co som pisal o tej uzovke, za tym si stojim a ked sa ti nepaci tak napis konkretne kedy si padal zo zidle aby sme si mohli o tom pokecat a nie taketo vseobecne kecy .
17:03:11
18.08.2005
kirri
-> DuriQ: ty jo di s tim nekam, ty etnicka poznamko, hele me se zda ze jako fakt tu chces neco vyprovokovat a vubec zarazi me treba jedu na slovac a jak slysej cestinu tak je to jakoby sme byli prasivi, pritom teda nejsme, hele ja jen chci rict to sem nepatri a debatovani o tom "kdo je vic" je trochu mimo misu4
17:01:03
18.08.2005
King
2 DuriQ: Jakou etnickou poznamkou? Oni jsou Slovaci etnikum?4 2
16:17:43
18.08.2005
DuriQ
Tuner#2: si ma nasral s tou etnickou poznamkou ak to tak mozem nazvat ano som trochu temperamentny ako by pan LoBrOs poznamenal ale ked je daka debata kde som ja alebo niekto iny tak hned zacnete sypat nepriami hnoj na inu narodnost keby som bol pri tebe tak by som ti asi upravil ksicht aby si sa trochu uvedomil... ja mam cechov rad ale nemam rad taketo spravanie z ich strany sorry ale toto ma fakt serie 10
16:12:29
18.08.2005
DuriQ
Tuner#2: mno jasne a ked rupne predok tak to nebrzi uz vobec ze 333 co to ma co spolocne s tym ze si auto staval to mi je asi vies co tak platne akurat k tomu ze si viem spravit o tom obraz, ze si vela veci skladal stylom lego 3 ale ja cakam od teba logicke a hlavne technicke vysvetlenie a pokial mi ho nedas tak si pre mna uboziak ktory sa tu navaza do blbosti a hra sa zo slovickami 10
!sa pozri na ten obrazok a uvedom si ako su konstruovane 2okruhove brzdy... a ako by boli zapojene s pouzitim 2piestov...
15:32:18
18.08.2005
Majkl
-> Tuner#2:
zvětšit to se jen tak nevidi :-( - obrázek od Majkl vložen 18.08.2005 15:32:18
15:30:44
18.08.2005
Tuner#2 - zrušená registrace
-> DuriQ: Vzhledem k tomu, že auto jsem si stavěl sám, tak už jsem to někde viděl :o)) a to že když 120 rupne jedna zadní trubička, tak máš pedál hned na podlaze a auto nebrzdí je fakt a kamarádovi se to stalo. Jak to funguje po stránce techniky Ti vysvětlí Labros - do toho až tak nevidím, ale matně si pamatuje že buď horní nebo spodní pístky na 4 pístu v předu u 130 jsou samostně zapojené bez zadku, takže když rupne zadek, tak předek ještě trochu brzdí.
15:09:31
18.08.2005
DuriQ
kirri: ale serie ma to pepikovicke povisenectvo 3 a som strasne zvadavy ten vyklad pana inzenyra 3 fakt som zvedavy ??? normalne horim nedockavostou 3
15:03:40
18.08.2005
kirri
-> DuriQ: no sak ja taky ani to tak neberu
15:03:17
18.08.2005
kirri
-> DuriQ: tu vubec nejde jestli si ze slovenska ci ne ja se na slovensku narodil, zil, mam tam vetsi cast rodiny, sem tam skoro kazdy druhy vikend, o to tu nejde
15:01:20
18.08.2005
DuriQ
kirri: nemam proti cexom nic a toboz proti tebe 4
15:00:26
18.08.2005
DuriQ
kirri: mno toz mi sme taky iny na slovensku mi za to nemozeme tak sa musime popytat svojich velkych bratov 3
14:59:28
18.08.2005
kirri
-> DuriQ: ja bych to neresil vsichni sme jedna rodina1
14:58:39
18.08.2005
DuriQ
kirri: ne nech mi to vysvetli tento mali pepicek pretoze ja sem s toho vul vcul 3
14:58:07
18.08.2005
DuriQ
Tuner#2: mno a teraz mi prosim ta daj lekciu o 2-okruhovych brzdach pretoze pokial viem tak 2okruh som mal uz aj na trabiku r.v.67... kamosovy na 120cke prdol predny okruh a jazdil bez neho do kym to nedal spravit... brzdilo to na pikacu ale brzdilo !!! rucna mu tiez nesla tak mi teraz vysvetli ako to ze mu brzdil zadok ? ja sa rad neham poucit od expetra tvojho kalibru 4 urcite ked mas dobru rucnu mas aj realtivne stastie tak ubrzdis "mozno" ale urcite skor ako motorom 4 este detial k tym brzdam, pozeral si sa niekedy nahodou na brzdovy valec a na nadobku s kvapalinou ? ak nie pozri sa a ked ti to pomoze tak aj viac krat 1 a potom mi povedz naco si prisiel 1
13:52:16
18.08.2005
kirri
nerad bych zakrikoval neco co je na pul cesty, par lidi vi par lidi prislibilo prisun dilu i na zakazku, pokud budes chtit vedet tak ti napisu, tady bych nerad neco rozhlasoval, jen ze auto nebude moct na cesky silnice4
13:49:11
18.08.2005
Majkl
-> Tuner#2: nevyzvidej, to je velkej TAJEM! 43 40
13:48:19
18.08.2005
-> kirri: A co chystáš? povídej.
13:47:43
18.08.2005
Majkl
-> kirri: hurááááá3
13:47:11
18.08.2005
kirri
-> Tuner#2: no jo no
13:46:44
18.08.2005
-> kirri: OK a to budeš teda mít konečně motor vzadu a pohon na zadek?
13:29:44
18.08.2005
kirri
-> Tuner#2: hele tohle ja nerekl, nebo jooo?
Proces a jelikoz no pristi rok nebudu mit hotove priblizovadlo snad jen stouchat ven a dovnitr garage:) ale hlavni je ze bude mit motor tam kam patri4
ja treba jezdim do prace takova dlha rovinka tam jedu tak 100 mno pak je odbocka kolmo a tam tocim tak ve 30-40 a vse ubrzdim motorem nebrzdim brzdousamo no je to jiny a neobhajuju tu nic4
Narazite tu na jednu vec nez by si ubrzdil jen motorem tak ses davno v .............. poli jo no s tim souhlasim kdyz potrebujes brzdit myslim ze tahas za vsechno co jde
13:25:00
18.08.2005
-> kirri: Příší rok na srazu se na letišti rozjedem na kilo a já pak vyřadím a budu brzdit jen ručkou - Ty pojedeš vedle a bude brzdit jen motorem a podřazováním. Uvidíme o kolik stovek metrů zastavíš dál a my Tě pak půjdem hledat do pole jo?
13:21:01
18.08.2005
kirri
-> Tuner#2: diskuze u zelene skodovky uzovky sla teda taky mimo me, nastesti:) rucka urco naprd neni, no4
13:17:38
18.08.2005
kirri
-> King2: nechci nikoho obhajovat a na nikoho hazet spinu, holt.... kazdy mame jiny styl jizdy, ze?6 Ja rucni brzdu nepouzivam taky vubec, ale funguje, hur, ale funguje, ja nevim ani proc.
Zacal sem jezdit a rucku sem nepouzival a ani v autoskole moc ne, rozjezd do kopce pres rucku snad jednou v zivote a je to stejne na prd1 ale t osem nepatri
No stejne kdyžz pojedes trebas 100km/h nefungujou brzdy, motorem to pribrzdis, skoro zastavis, ovsem otazka je kdy, to je asi v te situaci hlavni, nejlepsi je kombinace motor - brzda, ja chci byt rally jezdec3

to sem tomu dal korunu1
13:14:39
18.08.2005
-> kirri: Autora těchto bolmotů sleduji už dlouho a už asi pětkrát jsem málem spadnul ze židle, protože jsem se smíchy neudržel a ty řeči u té zelené užovky - raději jsem se do toho nemíchal, ale stačilo mě to a věta co tu zopakoval King 2 snad svědčí o všem ne? Nebo Ty taky nemáš funkční ručku a je to podle Tebe blbost?
13:10:50
18.08.2005
King
2 kirri: Ale netvrd mi, ze veta: "....btw. rucku nemam ani ja, uz asi rok, a vobec mi nechyba, ani pred tym som ju moc nepouzival." by si spolecne s dalsimi perlami tehoz autora zaslouzila cestne misto ve virt-ualni sini slavy4
13:06:12
18.08.2005
kirri
-> Nojmis: on to mimoň myslel ve spasu to mela bejt narazka jakoze na me, tak bych to nejak neresil byla to pouze sranda
1
-> Tuner#2 18.08.05 12:18:56: nebral bych to tak doslova 1
12:58:17
18.08.2005
Nojmis
-> minno: no mam pocit ze naprosta vetsina aut ktery se vyrabeji nebo vyrabeli maji motor vpredua nahon na predek. tak onito konstrukteri stavi asi proto ze je to na hovno. Nekdy sou tvoje prispevky docela vesely
12:42:38
18.08.2005
Crack
-> Tuner#2: jinej kraj,jinej mrav4
12:28:21
18.08.2005
Majkl
-> Tuner#2 18.08.05 12:18:56: 3
12:18:56
18.08.2005
-> King2: Já to vím, ale na slovensku když jim selžou brzdy, tak to ubrzdí motorem 4
12:11:31
18.08.2005
King
2 Tuner2: Jo to jsem v zapalu boje zapomnel dodat :) A neni to jenom problem 120tek, podobnou story mi popisoval i kamos z Nissan servisu a nebyla to zadna stara plecka...
11:49:47
18.08.2005
-> chooki: Pokud si myslíš, že když u 120 rupne třeba trubička u zadního pravého kola, že to zabrzdí předek, protže je to samostatný okruh, tak jsi na velkém omylu - viz. můj kamarád, který chtěl zabrzdit a jel dál - štěstí, že to bylo na rovině, kde nebyla křižovatka a stačil použít ručku a zastavit. Jinak psal to i Samantus, že se mu to stalo a proč na STK asi za nerovnoměrně brzdící ručku vyhazujou?! Takového debila co mu nebrzdí ručka bych nechtěl někdy na silnici potkat a ještě se tím chlubit 8
09:40:01
18.08.2005
Majkl
-> kirri: no oni dva mi tu dost chybeji, nemam se skym mecovat a popichovat 1 3
09:38:38
18.08.2005
kirri
-> Majkl: jeste ze ma jirka a jirik dovolenou, ja sem to nechtel rikat na plnou hubu4
09:36:47
18.08.2005
Majkl
-> kirri: a vco se to obvykle zvrhne? 2
a nelzi nebo te zmecuju 3
09:34:45
18.08.2005
kirri
-> King2: nepraskla a snad ani nepraskne.
No hele ono dost veci na virtu se zmenilo, kazde tema se zvrhne budto do uplne jine konverzace a nebo se tu lidi pohadaj, no ja si myslim ze tohle je jeste v norme ne?
Ja sem kazdopadne rad, kdyz sem sde tu na neco ptal dycky mi nekdo odpovedel a ja vedel na cem sem.
Tohle tema se tak nejak samo vyviji, ale neni to skoda pac na zacatku byly jen hrozny podlozky a ted je to zajimavejsi ne?4
09:30:32
18.08.2005
King
2 kirri: ....."-> King2: pokud si nekdo tak casto steluje rucku aby byla tip top, tak by mu taky nemeli praskat hadicky, pac to ma preci zmaknuty"....
*********Me nekdy praskla brzdova hadicka?4

Poopravil bych tvuj vyrok "...hodne lidi se tu rado hada" - tohle je FORUM a chapu ho jako platformu pro vymenu nazoru a vymena nazoru automaicky nemusi znamenat hadku 4 To, ze neci sloh a zpusob formulovani nazoru pusobi stylem "koukejte blbeckove, vite hovno, co je v prdeli mekyho, budte radi, ze na ty vase kydy reaguju" , me holt proste obcas nastartuje :)
07:56:46
18.08.2005
Palic - zrušená registrace
jinak jeste detail k rucce....... mam Opel VeB Caravan a predek chladaky, zadek kotouce..... rucka je udelana tak ze kotouc je vyuzit i jako buben a uvnitr je rucka....... panove garntuju vam ze to jste jeste nevideli, ta rucka je jak na babete, takovy prtavy hlinikov pakynky a ty maj tu 2tunovou kravu udrzet....... pri serizovani rucky jsem skousel zabrzdit z rychlosti ani ne mozna 10km v hodine a mel jsem pocit ze mi to utrhne napravu a nebo ze ty akny se usmiknou....... a dokonce v manual k autu je napsano ze rucka je jen pro udrzeni auta v zaparkovanem stavu......... pokud by doslo k poruze brzdoveho okruhu tak by to melo ABS nejak zajistit....... (sice nevim jak ale nejak to udelat musi)......
a u skodofky je to trosku jinaci tam je rucka zaroven i provozni brzdou (mysleno ze pakny jsou pouzit y jak pro provozni tak parkovaci brzdu) pokud je serizena tak je schopna i chybu brzdoveho okruhu pojmout, ty pakny jsou proste na to staveny a nej ako treby u te vectry....... takze asi tak.. :)
23:06:06
17.08.2005
Libor
ty jo, s temo podlazkama by se dala valcovat silnice
Extreme Tyres