skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dálkové cesty se škodovkami
-> Jarda: Jo, Stelvio je dobry (jel jsem to tak 20x z toho 10x Rapidem), doporucuju jeste navazat Gavii, ktera je jen kousicek odtud. Jo a uplne nejlepsi je to jet potme a/nebo v mlze/mraku. Na to je nekdy dobry mit spolujezdce, co pujde pred autem :D - ale to bylo na Bonette.
-> Luky 17.11.17 19:06:53: jj, idealni na projizdku rapidem
, kdyz uz ho nechci nicit projizdkami na vychod

-> Jarda: jo tam je to pěkný
Ty zatáčky jsou v porovnání s jinými alpskými passy fakt hodně utažený

docela bych se jel projet rapidem...
cs.wikipedia.org/wiki/Pr% C5%AFsmyk_Stelvio
www.google.cz/maps/.../da ta=!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x 470da577d309954f:0x400af0f 66163820!2m2!1d15.8136065! 2d49.6959569!1m5!1m1!1s0x4 7831ecef11ae093:0x4ca4be51 05520f2b!2m2!1d10.5444255! 2d46.5978571?dcr=1
a je to kousicek, tak nekdy najare
cs.wikipedia.org/wiki/Pr% C5%AFsmyk_Stelvio
www.google.cz/maps/.../da ta=!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x 470da577d309954f:0x400af0f 66163820!2m2!1d15.8136065! 2d49.6959569!1m5!1m1!1s0x4 7831ecef11ae093:0x4ca4be51 05520f2b!2m2!1d10.5444255! 2d46.5978571?dcr=1
a je to kousicek, tak nekdy najare

-> Jarda - zrušená registrace 17.11.15 23:24:18: Vidíš, to jsem o Nivě vůbec nevěděl...mám koukám docela pěkné mezery ve vzdělání...:-)
-> skodoukolemsveta.cz: prodlouzeni
to delaji v Mnichove Hradisti a dle nejake definice je upravce vyrobcem, takze je vlastne vyrobeno v ČR :) V rusku delaji jen prodlouzeni rozvorem nebo Superavto dela prodlouzeni rozvorem a takovyto previs - pickup D.C., ale jen takoveto prodlouzeni je nase uprava.
Je to podobne jako LDD delala cabria - bud si objednas novou prodlouzenou nebo jin dodas auto do 1 roku stari a oni Ti to za skoro 100tis. kc prodlouzi
V Bulharsku jezdi mraky niv a spousta dlouhych, ale na moji koukali a rikali, ze to nikdy nevideli, jestli jsem si to udelal sam... :)
Ja si prave rikal, jestli mysleji tu uzovku nebo jestli mas tretiho sedana, 136 me ani nenapadla...

Je to podobne jako LDD delala cabria - bud si objednas novou prodlouzenou nebo jin dodas auto do 1 roku stari a oni Ti to za skoro 100tis. kc prodlouzi

Ja si prave rikal, jestli mysleji tu uzovku nebo jestli mas tretiho sedana, 136 me ani nenapadla...
-> skodoukolemsveta.cz: 

-> Jozka 17.11.15 03:13:04: Myslím, že když je ještě škodovka (136 nikoliv 130...) špinavá, nemusí být prorezlá...:-). Je ale pravda, že v podvědomí mnoha lidí je každý zadohrab vlastně vrak, i když třeba v perfektním stavu...
-> Jarda - zrušená registrace 16.11.15 08:52:29: Co je na tom autě české? Že by ten díl mezi volantem a pedály...:-)))?
-> Jarda - zrušená registrace 16.11.15 08:52:29: Co je na tom autě české? Že by ten díl mezi volantem a pedály...:-)))?
-> skodoukolemsveta.cz: Oni to v tom článku ale píšou, že prorezlou..

-> Jarda - zrušená registrace 16.11.15 08:52:29: Já bych netvrdil, že moje auto je prorezlé, ale budiž...
Jinak gut projekt, skvělý! Je fakt, že jet jedním autem je riskantní, to vím z vlastní zkušenosti...
Jinak gut projekt, skvělý! Je fakt, že jet jedním autem je riskantní, to vím z vlastní zkušenosti...
-> skodoukolemsveta.cz: Ty mas nejakou prorezlou 130ku?
necestuje skodovkou, ale jinak dobra inspirace, byl jsem na dvouch jeho prednaskach a mohu doporucit: www.tomaskubes.cz/files/p rednasky_tomas_kubes.pdf
já na příští rok plánuju toto, taky částečně českým autem :)
forum.ladaklub.com/viewto pic.php?f=63&t...
stejne nakonec pojedeme sami, mozna jen ja sam...

necestuje skodovkou, ale jinak dobra inspirace, byl jsem na dvouch jeho prednaskach a mohu doporucit: www.tomaskubes.cz/files/p rednasky_tomas_kubes.pdf
já na příští rok plánuju toto, taky částečně českým autem :)
forum.ladaklub.com/viewto pic.php?f=63&t...
stejne nakonec pojedeme sami, mozna jen ja sam...
-> Bukaj 15.11.15 17:48:14: A jo, už to tam vlastně měl, jak jsem byl rozvášněnej ve vysvětlování některých věcí, plácnul jsem to tam ještě jednou...
. Tak se alespoň jukni na mojí kartu, konečně jsem tam přidal svoje české popostrkovadlo. Nápis vepředu je asi ten od tebe...:-).

-> Bukaj 14.11.15 17:13:24: Ještě včerejší idnes zapadající do této rubriky...:-):
cestovani.idnes.cz/skoda- kolem-sveta-0zl-/kolem-sve ta.aspx?c=A151112_...
cestovani.idnes.cz/skoda- kolem-sveta-0zl-/kolem-sve ta.aspx?c=A151112_...
Nerad bych byl jádrem jakéhokoliv sporu pánové, pravda ale je, že sprostě se mluvit nemá...jak jsem to slyšel i v nějakém tom klasickém českém filmu... Za sebe to pravidlo dodržuju, i když mě samotného občas s--e...:-).
Abych se ale jinak pochlubil, v agentuře Dobré ráno mi už uznali oficiální český rekord v sólo objezdu zeměkoule automobilem(jakýmkoliv... ) a ještě takovej vtipnej- ve výměně pneumatiky v nejvyšší nadmořské výšce-4800m.n.m...:-), praskla jinak ve 4960(dle nového měření) ale tam foukal hnusnej namrzlej vítr, tak jsem kousek "slanil" dolů před výměnou...
Abych se ale jinak pochlubil, v agentuře Dobré ráno mi už uznali oficiální český rekord v sólo objezdu zeměkoule automobilem(jakýmkoliv... ) a ještě takovej vtipnej- ve výměně pneumatiky v nejvyšší nadmořské výšce-4800m.n.m...:-), praskla jinak ve 4960(dle nového měření) ale tam foukal hnusnej namrzlej vítr, tak jsem kousek "slanil" dolů před výměnou...
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : 

-> ZZ__Top: Ještě jedno takové slovo a budeš si muset dát pauzu na vychladnutí.
Na nějaké urážení tady není nikdo zvědavý. To platí pro všechny.
Na nějaké urážení tady není nikdo zvědavý. To platí pro všechny.
-> Tuner#2: hele víš co je zajímavé a děje se to hlavně u tebe. Vidím tvůj příspěvek a v něm jen bla bla bla bla a hovno z toho. Vadím ti? Tak na mě ty pičo nereaguj.
-> ZZ__Top 14.11.15 14:24:40: Spíš se vyjadřuješ ke každé píč*vině a podstatné věci tě nějak uníkají.
Myslím si, že Ivanovo cesta a to co dokázal rozhodně mezi píč*viny nepatří...
Myslím si, že Ivanovo cesta a to co dokázal rozhodně mezi píč*viny nepatří...
-> Tuner#2: nečtu každou píčovinu jako ty víš 

-> ZZ__Top: Jo, to je Ivan (skodoukolemsveta.cz)

-> Burák:
Na užovčí hukot mezi 90 a 100 km/h jsou lepší ty špunty..

Když jsme jeli do Paříže, taky jsme litovali, že nemáme ssebou přejezdová sluchátka s intercomem
-> minno: 

-> Jozka: pozerám, že pán to má odskúšané

-> minno 29.10.15 19:45:39: Lepší jsou ty spojený "šňůrkou" - dají se zavěsit na páčky od topení třeba.. 

-> minno: Žeby nový prvek povinné výbavy? :-D
-> minno: čekal jsem sluchátka typu Otík 

-> minno: originální příslušenství škoda 120
občas pomáhá když áš dobrou apáru i volume na víc ja 50% 

-> Borderer 29.10.15 00:24:40: Inak ja som na poslednej ceste z Brna na Slovensko škodovkou aplikoval toto odhlučňovadlo a celkom fasa, odporúčam
pracovneodevyzigo.sk/comp onents/.../cab720c5f0fb22b e0d473ce49014586b.jpg

pracovneodevyzigo.sk/comp onents/.../cab720c5f0fb22b e0d473ce49014586b.jpg
-> Borderer: no, a to má felda beztak len dnes už zastaralý 5q

-> minno: Dneska sem nad tim taky přemejšlel. :-D A vrtá mě v hlavě hlavně fakt, že s 4Q sem zařadil 4rku v Trutnově a vyřadil ji v Praze. :-D Když pak jedu feldou, tak mě děsně štve to, že v každý obci za 4 a pak zase za 5 :-D
-> Borderer: mám taký súkromný pocit, že tento problém 5q neodstráni

Nemužu si pomoci, včera sem mazal 240Km v BMW 525i a dneska tu samou štreku škodovkou. Nenapadlo mne, že při pokusu nahnat nějaký čas mě v cíli bude bolet hlava, už musim implantovat ten pětikvalt... :-D
-> colaczech: / -> Tomaso435: Za nás je ta prognóza jasná - ale kdo ví, jak tohle za 25 let budou vidět dnešní prvňáčci.. 

-> colaczech: kousky s htp nebo tsi 

-> Burák 14.10.15 08:22:52: -> Jozka 14.10.15 17:37:59: No právě tak jsem to myslel. Nějak nemám představu co z dnešní "masové produkce" by se dalo za těch 30-40 let obdivovat. 

-> Jarda: Čeče, tu byly taky 4, ale nestihl jsem je vyfotit. A všechny stříbrný

-> Burák: njn,
koukám, že jsem sem ještě nedával tuto galerku, spousta zajimavých aut a např. 4 deloreany pohromade jsem teda jeste nevidel
jardaj.rajce.idnes.cz/Ret ropartyzanok_2015%2C_Budap est
koukám, že jsem sem ještě nedával tuto galerku, spousta zajimavých aut a např. 4 deloreany pohromade jsem teda jeste nevidel
jardaj.rajce.idnes.cz/Ret ropartyzanok_2015%2C_Budap est
-> Jarda: Je to tak. Akorát já jsem asi ze staré školy a i ve firmě máme strategii tu, že se snažíme dělat výrobky, které vydží 

-> Burák: tak setri se a proc to naddimenzovavat, kdyz max. zivotnost auta je 15 let, spis min...
-> Luky: Vblbe 1203 je 12kg Cu, v Octavii I jen 1,5...
-> Luky: ona uz i felda ma slabsi dratky a to byl jenom počátek

-> Luky: Jo, některý jsou polomrtvý už po pár letech.. jsme onehdy zrovna někde spekulovali, jestli budou za 20-30 let na tyhle auta technologie a dodavatelé, který budou schopný nějak rozumně dodat tyhle ND na současný auta.. třeba jo, i když teď je to sci-fi.
-> Jozka: myslím že většina současných aut umře na elektroniku. Zkus si někdy oholit kabel z nového auta po pár letech provozu. Těch pár fousů co v bužírce je nemá s mědi nic společného :/
-> Burák 14.10.15 08:22:52:
A i kdyby, tak jen hodně málo jich bude zajímavých na vystavování..

-> minno: tak ono jde o to zatezovani, v mem pripade obcas hrozne cesty, nalozeny kufr a jeste snizeny....
-> Pavel P..: jj a z Prahy uz dostal taky zabrat
po koupi před 10,5 lety, tenkrát dojel z Portugalska a v Praze vyvaril a tak stál poblíž hl. nádraží půl roku, ustlal si v nem asi i bezdomovec :)
-> Pavel P..: jj a z Prahy uz dostal taky zabrat
po koupi před 10,5 lety, tenkrát dojel z Portugalska a v Praze vyvaril a tak stál poblíž hl. nádraží půl roku, ustlal si v nem asi i bezdomovec :)