skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Skůtr do města pro a proti
-> RON: aha, tak lehčí válečky mám připravený, teď tam jsou 7g, mám od 5,5 do 7g od S6, tak tam dám pro začátek 6g a uvidíme. Mno kontrastku jak jsem psal - mám dvě, jedna o 7% a druhá o 15%, tak tam dám tu o těch 15% a taky uvidíme:)) Ale spojkový pružinky, nemám:(
-> Kloggie: musis dat lehci valecky a tvrdsi pruzinky do spojky (tvrdsi kontrastka je samozrejmost)... doufam ze me Tuner neukamenuje za pripadnou nepresnost

Tak jsem si dneska vyzved vejfuk, kontrastky a sadu testovacích válečků, výfuk jsem hned namontil a projel, jako zvuk dobrej, ale vůbec to nejede a rozjezd se posadil asi o tisíc vejš, předtim se to rozjíždělo tak ve 4tis a v 5ti to chytlo šťávu a teď se to rozjíždí v 5ti a až v osmi jako by se to chtělo pořádně rozjet ale nějak tomu dojde dech. Nevíš náhodou čím by to mohlo bejt? To se takhle moc projeví to že tam je sériovej variátor a kontrastka? Jinak ty kontrastky mám od Malosi, jedna je o 7% a druhá o 15% tvrdší... Jo bílý spojkový pružinky neměli a neměli ani oranžový:(
-> TUNER: Možná taky, když řeknu že mám scoota od jeho známýho tak to taky pomůže:))
-> TUNER: Tak to je dobrý, já mu zítra zavolám a nějak se s ním domluvim.
-> Kloggie: Jo s Ondrou se znam a neni problém se s nim na cokoliv domluvit. Určitě by i dobře sladil zakoupený věci,případně tam má motorovou brzdu,tak si můžeš nechat změřit výkon před a po )))
-> TUNER: Kurnik, dá se s tím Ondřejem Honzákem domluvit? Já jsem si to objednal jako osobní odběr a pojedu tam na scootu, tak že bych se s ním domluvil co a jak.
-> Kloggie: No,docela se ukvapuješ....
Válečky stačí jedny a hlavně jsi si je měl změřit....Já to dělam tak že koupim raději těžší a ty pak doma odlehčim na požadovanou hodnotu. Pak si je můžeš zvážit a víš který příště objednat. Testovací válečky dlouho nevydrží ale na pokusy dobrý.
Za další už ten vejfuk kdyby jsi vzal z německa tak uštříš několik set. Z tamních shopů to posílají i do čr.
Teď jsem koukal na Ebay a třeba Repliku tam okamžitě můžeš pořídit za 90 euro !
Dál bych určitě nejvíc investoval do variátoru a karburátoru pokud to neni min 17,5 mm...
Ale je lepší si to všechno napřed prohlídnout,aby jsi tam třeba už nějakej lepší variátor neměl. ))
Litina točí méně otáček,je trvanlivější ale slabší oproti nicasilu. Takže záleží co preferuješ...Jestli z toho chceš vyždímat maximum,nebo chceš mít trvanlivej stroj a jezdit pohodu do práce...
Vyjímkou je třeba litinovej válec Top Performance Due+ kterej má výkon a točí jako nicasil,přitom trvanlivost by měla bejt vyší. U nás stojí kolem 6500,- ale v německu se dá sehnat novej kolem 5000,-
Válečky stačí jedny a hlavně jsi si je měl změřit....Já to dělam tak že koupim raději těžší a ty pak doma odlehčim na požadovanou hodnotu. Pak si je můžeš zvážit a víš který příště objednat. Testovací válečky dlouho nevydrží ale na pokusy dobrý.
Za další už ten vejfuk kdyby jsi vzal z německa tak uštříš několik set. Z tamních shopů to posílají i do čr.
Teď jsem koukal na Ebay a třeba Repliku tam okamžitě můžeš pořídit za 90 euro !
Dál bych určitě nejvíc investoval do variátoru a karburátoru pokud to neni min 17,5 mm...
Ale je lepší si to všechno napřed prohlídnout,aby jsi tam třeba už nějakej lepší variátor neměl. ))
Litina točí méně otáček,je trvanlivější ale slabší oproti nicasilu. Takže záleží co preferuješ...Jestli z toho chceš vyždímat maximum,nebo chceš mít trvanlivej stroj a jezdit pohodu do práce...
Vyjímkou je třeba litinovej válec Top Performance Due+ kterej má výkon a točí jako nicasil,přitom trvanlivost by měla bejt vyší. U nás stojí kolem 6500,- ale v německu se dá sehnat novej kolem 5000,-

-> TUNER: Jo jinak ty kontrastní pružinky jsou v sadě a jsou tvrdší o 7 a 15%, uvidim jestli to neni málo. A s rozměrem těch testovacích válečků si taky nejsem jistej jsou to 5,5 6 a 6,5g, no snad to půjde.
S tim nicasilem nebo litinou fakt nevim co je lepší, na fóru je to 50/50 každej tvrdí něco jinýho..
S tim nicasilem nebo litinou fakt nevim co je lepší, na fóru je to 50/50 každej tvrdí něco jinýho..
-> TUNER: Tak jsem dal na tebe a objednal jsem u scooter-tuning toto:
1.) Výfuk Stage6 PRO, Piaggio
2.) Otvor do Airboxu, Motoforce
3.) Testovací sada válečků Stage6, 19x15,5mm
4.) Spojkové pružinky Stage6, bílé
5.) Kontrastní pružiny Polini
Tak uvidim, váhal jsem jestli nekoupit místo bílejch pružinek do spojky oranžový, ale nechám to zatim bejt - časem koupim jinej variátor, karb a ten 70ccm válec s tim taky asi jinou kliku. Ale to bych chtěl koupit v tom německu, nevíš jestli tam mají takovýhle věci skladem nebo se to tam musí objednat třeba přes mail a pak si pro to zajet?
1.) Výfuk Stage6 PRO, Piaggio
2.) Otvor do Airboxu, Motoforce
3.) Testovací sada válečků Stage6, 19x15,5mm
4.) Spojkové pružinky Stage6, bílé
5.) Kontrastní pružiny Polini
Tak uvidim, váhal jsem jestli nekoupit místo bílejch pružinek do spojky oranžový, ale nechám to zatim bejt - časem koupim jinej variátor, karb a ten 70ccm válec s tim taky asi jinou kliku. Ale to bych chtěl koupit v tom německu, nevíš jestli tam mají takovýhle věci skladem nebo se to tam musí objednat třeba přes mail a pak si pro to zajet?
-> Kloggie: S6 PRO Replica je míň výkonej oproti S6 PRO.
Záleží jakou plánuješ 70 ccm.Jestli základní litinu,která moc netočí a nebo nějakej nicasilovej válec,kterej bude výkonější ale s menší životností.
Laděnym výfukem o výkon v kopci rozhodně nepřijdeš.Právě naopak. Výfuk sice výkon posune do vyších otáček oproti seriovému (bude potřeba doladit zmiňované věci),ale právě s nim to bude mít vyší výkon a do kopců to pojede rozhodně líp než se seriovym. Proto se dává taky tvrdá kontrastní pružina aby se otáčky držely stále ve stejnym pásmu.
Ta guma je jak jsem psal Heidenau K61.Mam jí vzadu stejně jako kamarád.Kup tu samou,určitě budeš spokojenej.
Jinak pokud máš serii válec,tak největší změnu ti přinese právě 70ka válec. Dál mrkni co máš za karbec a pokud to bude 12 mm tak bych dal určitě 17,5 - 19 mm.
Záleží jakou plánuješ 70 ccm.Jestli základní litinu,která moc netočí a nebo nějakej nicasilovej válec,kterej bude výkonější ale s menší životností.
Laděnym výfukem o výkon v kopci rozhodně nepřijdeš.Právě naopak. Výfuk sice výkon posune do vyších otáček oproti seriovému (bude potřeba doladit zmiňované věci),ale právě s nim to bude mít vyší výkon a do kopců to pojede rozhodně líp než se seriovym. Proto se dává taky tvrdá kontrastní pružina aby se otáčky držely stále ve stejnym pásmu.
Ta guma je jak jsem psal Heidenau K61.Mam jí vzadu stejně jako kamarád.Kup tu samou,určitě budeš spokojenej.
Jinak pokud máš serii válec,tak největší změnu ti přinese právě 70ka válec. Dál mrkni co máš za karbec a pokud to bude 12 mm tak bych dal určitě 17,5 - 19 mm.
Jo a přední gumu mám Heidenau, typ mi vypad z hlavy. Jinak teď čtu na scooter foru o tý tvý F15 - pěkný kotouče:)
A co tenhle výfuk?
www.vltava2000.cz/scooter -tuning/goodsdetail.asp?st rGoodsID...
jakej je rozdíl mezi S6 PRO a S6 PRO Replica??
www.vltava2000.cz/scooter -tuning/goodsdetail.asp?st rGoodsID...
jakej je rozdíl mezi S6 PRO a S6 PRO Replica??
-> TUNER: No pořád nad tiim přemejšlim, jak to vyladit, jestli větší krouťák, nebo výkon. Přece jenom vážim skoro 90kilo a bojim se že když tam dám laděnej vejfuk, tak že pak budu ztrácet výkon v kopci. Časem mám v plánu vyměnit variátor za multivar, 70ccm válec, každým pádem první na řadě bude ten vejfuk. Dík za rady!
-> Kloggie: Ne ne,v Německu jsou ceny opravdu nižší. U nás na shopech ceny nějak zamrzli jako když bylo euro za 30-32 korun a to že je teď za 25 se bohužel nikde neprojevuje.
Kamarád od Domažlic když bere nějaký dražší věci (válec,vejfuk atd.) tak bere jedině z německa...opravdu se ušetří až několik tisíc.
Jinak vejfuky bych vybíral ze značek jako jsou Yasuni,Stage6,Polini....
Záleží jestli máš seriovej válec a budeš ho chtít nechat a nebo budeš časem chtít nějakou 70 ccm. Na serii by byl dobrej třeba Yasuni R , Stage 6 PRO atd. Ale tyhle laufy jsou taky vhodný na nějaký sportovní 70ky...takže pokud by jsi nechtěl vysloveně racing válec,tak by jsi s nima mohl jezdit pak vesele dál..

Kamarád od Domažlic když bere nějaký dražší věci (válec,vejfuk atd.) tak bere jedině z německa...opravdu se ušetří až několik tisíc.
Jinak vejfuky bych vybíral ze značek jako jsou Yasuni,Stage6,Polini....
Záleží jestli máš seriovej válec a budeš ho chtít nechat a nebo budeš časem chtít nějakou 70 ccm. Na serii by byl dobrej třeba Yasuni R , Stage 6 PRO atd. Ale tyhle laufy jsou taky vhodný na nějaký sportovní 70ky...takže pokud by jsi nechtěl vysloveně racing válec,tak by jsi s nima mohl jezdit pak vesele dál..

Tak jsem koukal na různý shopy v německu a maji tam např výfuky tak o 1000 levnější. V Drážďanech je jeden shop, tak se tam asi zajedu kouknout co tam maji a kdyžtak něco zakoupim.
Příklad - výfuk Tecnigas RS na piaggio v německu maj za v přepočtu 3650 a u scooter-tuning.cz 4700 Jenom jestli to v tom německu nebylo bez dph, to by pak vyšlo stejně
Příklad - výfuk Tecnigas RS na piaggio v německu maj za v přepočtu 3650 a u scooter-tuning.cz 4700 Jenom jestli to v tom německu nebylo bez dph, to by pak vyšlo stejně
-> TUNER: Jj, už prolejzám fóra na scooter-tuning.cz ale je toho strašně moc, tim než se proberu... Ale už tak zhruba vim co by mi vyhovovalo. Jinak jsem dneska zkoušel maximálku na rovince a podle tacho 85km/h ale tachometr u Piaggia kecá prej až o 20%, ale letělo to slušně no. Z toho německa - to by chtělo nějakej kontakt, nikoho takovýho neznám, možná pár lidí, ale u těch nevim jistě jestli by mi to přivezli:(
-> Kloggie: Jo klapky S6 jsou jedny z nejlepších pro výkoný motory...Na serii toho moc nepřidají,ale určitě lepší než serie. Myslim že S6 variátory nedělá,maximálně ten talířek naproti variátoru. Varec budeš mít asi něco jinýho. No a vejfuk....Novej bych u nás nekupoval.Max jetej a nebo objednal z německa...Vyjde levněji i po přičtení poštovnýho a nebo pak koupit nějakej na ebay. Pak by to mělo lítat o dost lépe,ale bude potřeba to doladit,třeba tvrší kontrastkou,spojkový pružinky a pohrát si s váhou válečků...
A nebo se koukat po diskuzních forech,kařdou chvilku se něco prodává a na piaggio nebo minarelli motory toho je dost..

Teda spojka, já furt řikám spojka - ale myslím variátor
Hm, tak ten vejfuk bude série. Teď jsem našel stránky na scootland.cz kde je foto Piaggio NRG mc2
www.scootland.cz/skutr-pi aggio-nrg-mc2-50
www.scootland.cz/skutr-pi aggio-nrg-mc2-50
-> TUNER: Jasný, no tak co vim určitě, tak tam mám membranblock Stage6 VFORCE3 by Moto Tassinari, pak tam je sportovní spojka Stage6, ale nevim typ nevim, no a pak ten výfuk - měl by to být Stage6.. Toť vše
-> Kloggie: No recenze moc nejsou...Max od lidí ze stránek který to otestujou a napíšou poznatky....))
Ale na scooter-attack jsou nějaký testy na brzdě...Ovšem nevim jestli se těm grafům dá 100% věřit.
Taky je potřeba vybrat vhodnej vejfuk podle toho co máš na skůtru za další díly jak už jsem psal...
Ale na scooter-attack jsou nějaký testy na brzdě...Ovšem nevim jestli se těm grafům dá 100% věřit.
Taky je potřeba vybrat vhodnej vejfuk podle toho co máš na skůtru za další díly jak už jsem psal...

Ale časem určo nějakej výfuk pořídim, teď jsem koukal na scooter-tuning.cz ale je tam mraky vejfuků, nevíš o nějakejch recenzích?
-> Kloggie: Záleží co tam všechno je za setup. (válec,vario,karbec atd.) Ale laufy jsou u dvoutaktů alfa omega všeho...

-> TUNER: Tyjo už takhle to má záběr jak sviň, 90 na tacho no problem. Nejlepší je, že nejdřív nic a pak to najednou zabere a na 70 jsem jako nic:)) Takže řikáš, ještě nějakej jinej vejfuk a jelo by to ještě líp??
No vejfuk vypadá zajímavě,v každym případě je to základní lauf kterej moc výkonu nepřidá...
Typ nevim,je to něco jako Stage 6 Street,ale ten vypadá jinak...možná nějakej starší model.
Kdyby jsi dal časem nějakej laděnej kousek,tak by jsi teprve viděl jak to jezdí... )))
Typ nevim,je to něco jako Stage 6 Street,ale ten vypadá jinak...možná nějakej starší model.
Kdyby jsi dal časem nějakej laděnej kousek,tak by jsi teprve viděl jak to jezdí... )))
-> Kloggie: Jinak dík:) Je to supr, jak se skůtristi zdravěj:)) A dokonce mě pozdravili i lidi s velkejma motorkama, což se prý moc často nevidí - prý skůtr není životní styl..
-> TUNER: A ten vejfuk? Poznal jsi co to je za tip?
-> Kloggie: Nemáš náhodou ve předu Heidenau K61 ? Pokud jo,podle dezénu to tak vypadá,doporučuju aby jsi jí dal i na zadek.Jsou to perfektní gumy!! Taky jsem dlouho vybíral a podle doporučení jsem vybral právě tu Heidenauku a jsem hooodně spokojenej. Mají krásně měkou směs a do zatáček se perfektně klopí a sedí.
Doporučil jsem jí i kamarádovi a je s ní takiy velice spokojenej..
Navíc by jsi ještě ušetřil...
pneu.extralevne-pneu.cz/i ndex.php?k=10&p...
Na vodu jsou dobrý ty K62...ale já se snažim jezdit hlavně za sucha,takže vodu neřešim a raději ať to sedí perfekně na suchu než na mokru...
Jinak skůtřík je moc hezkej - vítej v klubu )))
Doporučil jsem jí i kamarádovi a je s ní takiy velice spokojenej..
Navíc by jsi ještě ušetřil...
pneu.extralevne-pneu.cz/i ndex.php?k=10&p...
Na vodu jsou dobrý ty K62...ale já se snažim jezdit hlavně za sucha,takže vodu neřešim a raději ať to sedí perfekně na suchu než na mokru...
Jinak skůtřík je moc hezkej - vítej v klubu )))
jinak budu potřebovat novou zadní pneu, ne že by ta co tam je byla sjetá - je nová, ale za deště to pěkně klouže...
vybral jsem si tyhle:
www.nejlevnejsipneu.cz/cz /pneumatiky.php?druh=5& ...
ta poslední - Michelin pilot city
vybral jsem si tyhle:
www.nejlevnejsipneu.cz/cz /pneumatiky.php?druh=5& ...
ta poslední - Michelin pilot city
na foto 2 je vidět ten výfuk
-> Kloggie: gratulace ;-) at slouzi
-> Kloggie: Jasan.
Jinak Stage je značka jako třeba Škoda....chtělo by to určitej typ toho výfuku...Je to dobrá značka...
Kamarád má jejich TOP vejfuk R1200 a je to mazec..
Tak jsem zvědavej co jsi vůbec pořídil..
Jinak Stage je značka jako třeba Škoda....chtělo by to určitej typ toho výfuku...Je to dobrá značka...
Kamarád má jejich TOP vejfuk R1200 a je to mazec..

Tak jsem zvědavej co jsi vůbec pořídil..
-> TUNER: Tak ho mám doma, v pondělí sme to vyřídili, zaplatil jsem a šoup skůtra do sklepa. Mno dneska jsem ho byl projet a teda, mám z toho smíšený pocity. Ale asi je to mojí blbostí že jsem jel hned delší trasu a to Suchdol - Bílá Hora a protože jsem to řídil poprvý, tak jsem to bral oklikama. Noo a ke skůtru - mám tam karbonový klapky, odstraněn omezovací kroužek na variátoru, sportovní spojka Stage6, sportovní vejfuk Stage6. A jediný co mi vadí tak je, že se mi dvakrát stalo, že jsem chtěl jenom popojet a jakoby se zasek plyn, prostě to furt jelo brzdy nebrzdy. Ale si za to můžu já, to uvidim časem, mno a pak že když jedu tak 50 - 70, tak tam něco hrozně piští, ale nevim jestli je to normální. Ale asi jo. Uvidíme časem:))) Jinak jízda na skůtru je zážitek, je to úplně něco jinýho než jet v provozu autem. No fotky nahážu co nevidět:))
-> Kloggie: Tak pak naházej nějaký fotky.. Ondru co má Scooter-tuning znam osobně.
Kdyžtak napiš co všechno to má,kolik jsi za to dal atd...
Kdyžtak napiš co všechno to má,kolik jsi za to dal atd...

Jo a pak taky je tam jakási zadní závodní pneu a ta za deště klouže, takže by to chtělo novou normální. řikal že prej sežene, tak uvidíme. jinak jeho brácha jezdí skůtrový závody, měl tam takový žlutý piaggio, prej jediný v čr. Tak nevim, tohle nedokážu posoudit.
-> TUNER: dneska jsem to byl projet, jako zátah to má parádní, chce to trochu práci s plynem, jako že jsem přidal a jelo to nic moc, tak jsem přidal víc a najednou to vystřelilo, no neodhad jsem to a taky se neni čemu divit, když jsem na tom seděl podruhý v životě... Celý jsem mu to prolez, nechal si všechno vysvětlit, co by se tam mohlo pokazit a pod. Taky řikal že jeho kamarád zakládal stránky www.scooter-tuning.cz a že když budu potřebovat tak že mi sežene pneumatiky a pod. Jediný co řikal že se sere jsou přední vidlice, jsou tam takový teflonový pásky a ty se prej odíraj a teče to ven a vzniká tam vůle. Ale to je prej měněný. Pak řikal že je tam novej řemen, spojka, oleje a pod. A že mi dá flašku oleje co se přimíchává do benzínu. Jinak to svítí troubí a jede:) Jo a přivezou to kvůli tomu, že museli ještě přenastavit spojku, dneska tam byla sériová a ta prej na ten výkon co to má nestačí a prokluzuje to, mě se sice nezdálo že by to prokluzovalo, ale nevim no.
Já nevim, každej tu pomlouvá čínský motorky, ale kolega to má už 2 roky a zatim žádnej problém a to s tím jezdí v sezóně denně. Sice když to koupil musel podotahovat všechny šroubky, ale jinak šlape jak hodinky a ušetřil bratru 30 tisíc oproti srovnatelnýmu značkovýmu stroji. Takže pokud někomu nejde o styl, ale o to se dostat levně z místa A do místa B, tak bych se toho zase tolik nebál.
-> Kloggie: jednoduchej je jen je vsechno blbe pristupny :-D
-> adam.125: hehe, pak můžou rovnou přidat střechu a čelní sklo:D
Jo jinak mám toho Piaggia zamluvenýho a zítra nebo ve čtvrtek mi ho přivezou, do tý doby si prej mám sehnat helmu.
Ale čuměl jsem jak je skůtr jednoduchá věc!!
Jo jinak mám toho Piaggia zamluvenýho a zítra nebo ve čtvrtek mi ho přivezou, do tý doby si prej mám sehnat helmu.
Ale čuměl jsem jak je skůtr jednoduchá věc!!
-> Kloggie: Tak to jo, to by mohlo mit nahon i na předek

-> Zazaa: Ten scooter co ma 2 kola bych chtěl vidět, skus hodit nějake foto.
tak poslednich 14 dni sem scooter strasne chtel pac sem se motal s minibusem po totalne zacpane Parizi
skoda jen ze u nas to nefunguje stejne jako tam ... proste ti co jedou v uplne levem pruhu najizdeji automaticky co nejvic doleva a ti co jedou v druhem od leva tak najizdeni co nejvic doprava a v meziprostoru prolitava po 2 kolech cokoliv od scooteru po goldwingy :)
BTW> je tam strasna sila scooteru ktere maji vepredu 2 kola .... tusite nekdo jakou to ma vyhodu ? kdyz nepocitam to ze to stoji bez stojanu a co sem koukal tak pri zastaveni vetsinou nemusi clovek davat nohy na zem
skoda jen ze u nas to nefunguje stejne jako tam ... proste ti co jedou v uplne levem pruhu najizdeji automaticky co nejvic doleva a ti co jedou v druhem od leva tak najizdeni co nejvic doprava a v meziprostoru prolitava po 2 kolech cokoliv od scooteru po goldwingy :)
BTW> je tam strasna sila scooteru ktere maji vepredu 2 kola .... tusite nekdo jakou to ma vyhodu ? kdyz nepocitam to ze to stoji bez stojanu a co sem koukal tak pri zastaveni vetsinou nemusi clovek davat nohy na zem
-> gim: tak ja bych to prave chtel na popojizdeni praha chata apod :-)) ne vzdy je ideal tahat tam auto :-))