-> Kloggie: jak sem psal ja si zrovna nabeh, mel sem italjeta. U nej byl pruser, ze mel motor kterej nebyl moc pouzivanej v jinejch, takze problem se shanenim dilu. Ale porad je to lepsi nez cina.
Konkretne- klidne tu vespu, piaggio, gilleru, derby, yamahu, peugeota, hondu, aprilii... Mrkni na scooter-tuning.cz/forum poptej se urcite ti poradej. Nebo taky TUNERA ten ma scoota taky mi dost poradil kdyz sem resil problemy :-D
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Skůtr do města pro a proti
-> gim: si mi nasadil brouka do hlavy:) No ještě prachy nemám, ale štěstí přeje připraveným - co si měl za značku? Řikáš, že čínu ne, co třeba Piaggio Vespa? V Reichu se dá pořídit do 20ti tis..
-> Kloggie: zalezi kolik najezdis. Ty penize co sem tam nalil bylo o tom ze sem kazdej tejden koupil benal za 300,- a jezdil jsem, takze tam vzdycky neco zbylo...
-> Kloggie: ja tech penez nelitoval... koupil sem za 15 skutra, do kteryho sem po koupi musel jeste dalsich 6vrazit pze se mi podelal jeste nez sem dojel domu. Ale porad sem byl v plusu pze sem mel prichystanejch 25... a od ty doby jsem jen lil benzin s olejem. Mit bokem takovy penize tak do toho du znova, ale bohuzel sou tedka priority jinde...
-> gim: takže cenově, co se týče benálu, to měsíčně vychází líp jak tramvajenka.
-> UltraFan.: jj, teď na to koukám - při spotřebě 4,5l mě to na 300km vychází 472,5kč
-> UltraFan.: to sem asi prehnal. Jezdil sem ob den do skoly to je cca 40km tam a zpet, takze 120km, coz za mesic dela nejakejch 450km sorry...
-> Syny: Já mám ještě starej řiedičák, kdy to bylo omezený kubaturou a dávalo se to k autu.
-> UltraFan.: 25tis do benzínu - to ani nevim jestli za rok projedu. Mno vrtá mi to hlavou už dost dlouho, prakticky od tý doby co pravidelně na jižní spojce stojim v koloně na baranďák. A nedejbože když jedu na druhou stranu a pro změnu stojim v Korunovační nebo na Letný. A taky od tý doby co mi je 26 a postrádám studenstský výhody, typu zlevněný jízdný a pod. A auto bych si nechal:)
-> gim: supr, dík za info.
Jinak - Mhd mi pořád vychází líp co se týče peněz, no holt si člověk u auta připlatí za užitnou hodnotu a pohodlí a u skůtru zase za mobilitu a hbitost v provozu. Každý má svý pro a proti no.
-> UltraFan.: 25tis do benzínu - to ani nevim jestli za rok projedu. Mno vrtá mi to hlavou už dost dlouho, prakticky od tý doby co pravidelně na jižní spojce stojim v koloně na baranďák. A nedejbože když jedu na druhou stranu a pro změnu stojim v Korunovační nebo na Letný. A taky od tý doby co mi je 26 a postrádám studenstský výhody, typu zlevněný jízdný a pod. A auto bych si nechal:)
-> gim: supr, dík za info.
Jinak - Mhd mi pořád vychází líp co se týče peněz, no holt si člověk u auta připlatí za užitnou hodnotu a pohodlí a u skůtru zase za mobilitu a hbitost v provozu. Každý má svý pro a proti no.
-> gim: 1200 za 300km me prijde nejaky prehnany...to ujedu pri vysoky spotrebe za 900 ve skodovce
-> Kloggie: ja scoota mel. Doopravdy zalezi na tom co od nej chces.
Zaprve bych bejt tebou zapomel na tydle cinsky nahrazky a koupil ojetinu nejaky znamejsi znacky, pze dily pak sezenes temer vsude a i kdyz ojety bude kolikrat spolehlivejsi.
S tou spotrebou zalezi kus od kusu, me bral 4,5l ale byla to upravena 70ccm, normal je cca 2,5l. Ja za mesic projezdil cca 1200,- a najel sem cca 300kilaku po praze.
Ber v potaz taky to ze ne vzdy je hezky pocasi a tak chte nechte musis jet mhdckem.
Jinak s tema 45kilakama, je to dany restrikcema, vetsinou staci osoustruzit omezovac na variatoru, provrtat slepy koleno ve vejfuku a hned pojede lip...
Jinak litani na tom je super, jak rikas nikde prakticky necekas promotas se pri trose drzosti kazdou kolonou.
Me osobne to moc bavilo, ve vysledku sem scoota prodaval kvuli tomu ze se mi rozbilo kolo a nutne sem potreboval novy, a tak mimo jine ze sem mel v technicaku konstrukcni rychlost 49 misto 45 a nechtel sem si zadelavat na pruser kdyz sem nemel acko
Zaprve bych bejt tebou zapomel na tydle cinsky nahrazky a koupil ojetinu nejaky znamejsi znacky, pze dily pak sezenes temer vsude a i kdyz ojety bude kolikrat spolehlivejsi.
S tou spotrebou zalezi kus od kusu, me bral 4,5l ale byla to upravena 70ccm, normal je cca 2,5l. Ja za mesic projezdil cca 1200,- a najel sem cca 300kilaku po praze.
Ber v potaz taky to ze ne vzdy je hezky pocasi a tak chte nechte musis jet mhdckem.
Jinak s tema 45kilakama, je to dany restrikcema, vetsinou staci osoustruzit omezovac na variatoru, provrtat slepy koleno ve vejfuku a hned pojede lip...
Jinak litani na tom je super, jak rikas nikde prakticky necekas promotas se pri trose drzosti kazdou kolonou.
Me osobne to moc bavilo, ve vysledku sem scoota prodaval kvuli tomu ze se mi rozbilo kolo a nutne sem potreboval novy, a tak mimo jine ze sem mel v technicaku konstrukcni rychlost 49 misto 45 a nechtel sem si zadelavat na pruser kdyz sem nemel acko
-> Kloggie: myslím že těch 45km/h je tam jen proto aby se na tom dalo jezdit s papírama na malou motorku jinak si myslím že to pojede víc
-> Kloggie: ekonomictejsi urcite ale zohledni porizovaci cenu ktera je neumerna provozu auta nebo vyuzitelnosti...prece jen 25tis do benzinu jen tak nedas

-> Kloggie: ja bych taky bral, ale nehodlam si kvuli tomu delat papiry na Acko...
líbil by se mi třeba tenhle
www.atv-rakovnik.cz/?p=pr oducts...
ale sere mi že jede nejvíc 45, to neni moc, čekal bych tak max60
www.atv-rakovnik.cz/?p=pr oducts...
ale sere mi že jede nejvíc 45, to neni moc, čekal bych tak max60
Kdo máte skůtra do města a na kratší vzdálenosti? Delší dobou si pohrávám s myšlenkou že pořídim nějaký dvoustopý přibližovadlo. Nejdřív to byla MZta, ale teď mě napad skůtr, určo lepší než MHD v Praze. Věčně věku stojí v kolonách, jezdí jenom na předepsanejch trasách a pod. Ale vyplatí se to? Určitě je to ekonomičtější než auto, ale vyplatí se skůtr v porovnání s mhd? Podotýkám že měsíční jízdenka by mě přišla na 540kč a jezdím tak 3-4 / týden do centra.
Za všechny příspěvky děkuju.
Za všechny příspěvky děkuju.