-> vhml 11.03.25 15:30:59: no zelezo ne, ale ze to mam zachovaly a staram se, ale veci okolo se serou stale, plastove priruby praskaj, hadice podtlakove, to vzdy clovek nekolik dni hleda diru, ty civky a svicky, to uz jsem snad poresil a ted ten rozvod, vim dal jsem smejd skf, vnejsi kladka uz je jen tresnicka, hydra mam puvodni a stale OK, jeden cas byl hlucny retez mezi vackama, ale to pak ztichlo, uz jsem chtel resit nejake ty listy, jeste odvetrani motoru jsem resil, vahy vzduchu, snimani teploty, vrtule se nespinaji, ikdyz dam origo termospinac na chladic, tak vydrzi 2 roky a to jsem jeste spoustu veci zapomnel... ale tendle motor je dobrej, skoro je to jak felda a poruchovost umerna te slozitosti... ale prave pro tu slozitost to na denni jezdeni proste nechci
-> saskyn2 11.03.25 16:33:55: Jirko v rapidu mam origo felda pumpu, ktera ma pul mega, jako vule tam je, ale stale netece, u jakyho motoru vidis po 500tis.km honovani a nulove opotrebeni pistni sady, na klice nejaky jemne drazky byly, ale nic vylozene vydrelyho, prisuzuji to spis, ze se mi tam neco dostalo pri vymene filtru, popr. od studenych startu. Motor jsem musel vyndat u rapida pouze 3x a to kvuli spojce, ze jsem si hral na zavodnika :), jak jsem dal TAZ 1500, tak uz nebylo potreba nikdy, jo ted jsem si tam neco podelal, ze mam po jizde nejakou kapicku oleje, ale do vyndavani se kvuli tomu nepozenu.
-> Tomaso435 11.03.25 14:36:58: no dal bych to, pokud Ti to neudela vylozene na chudo, tak to musi drzet, kor s pristrikem benzinu bych se vubec nebal, ja chtel, aby to vyzkousel sef na fab 3 TSi, ale on, ze cca 40tis.kc pro neho neni zajimava rocni uspora, tak proc jezdi fabkou, nedavno jedna kolegyne, ze ho nechape, ze tim jezdi, oni maji seat leon cupra - koupili funglovku za vsechny penize, on ma cca 4x vyssi plat... co si rikaji o me, jen jsem uz zaslechl od cca 20 leteho koleby, ze jsem blbec, ze jsem koupil kilo a povazuji me kvuli tomu za zastance minuleho rezimu

Dobre, jak lidi vzpominaji s despektem na zadomotory, ale pritom nikdo z nich nemel 136 Rapida.
A k tomu psovi - no tak na LPG za rok 40tis.kc usetris a 30 proste investujes do psa, jinej to jen vyhodi za benzin a nema kamose, kterej ho nepodrazi, bohuzel je pravdepodobne a smutne, ze toho psa prezijes, ikdyz tendle uz pravdepodobne prezije me...