skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Testovací polygon Slušovice
Pokud by to někoho zajímalo nebo se tam chystal, může se hodit jen pár hodin staré, všeříkající foto, které níže přikládám... 

-> Jura_Favorit: Naposled jsem tam byl 1.prosince a normálně se tam dalo dostat, je to oploceny, ale není tam žádná brána ani zákaz. Letos jsem ještě neměl čas tam zajet.
Byl tam letos někdo - jak je to s přístupností? Slyšel jsem něco o ohradníku a pastvinách...
-> daitko: jakto? :-o
Přátelé, je možné, že se blyská na lepší časy :-)
-> Luky.: Tak to je fakt hrubé video :-)
-> Luky. 27.08.12 10:08:47: Já tam taky byl ne uplně dlouho zpátky a vubec mě to netrklo. Byl jsem ve Všemině.
-> Luky.: ty fotky jsou focené kdy,nevíš? Já jsem včera viděl,jak ten žigul jezdil po městě a pak navečer jsem zaslechl právě zvuky jakoby jezdilo Quattro (bydlím kousek od toho místa,kde to je focené)
Já taky, bude to zajímací :)
www.ewrc.cz/ewrc/show.php ?id=20461&a...
A něco fotek, které skoro souvisí: matejskalnik.cz/photos/au di_lada
www.ewrc.cz/ewrc/show.php ?id=20461&a...
A něco fotek, které skoro souvisí: matejskalnik.cz/photos/au di_lada
-> Luky.: já jsem zvědavý na tu knížku,prý tam bude víc nových fotek,které ještě nikdy nebyly zveřejněny.
To je paráda 

Kurvadrát, jsem byl ve Slušovicích před pár týdny a uplně jsem na tohle zapoměl
Jinak bych se tam zajel podívat...

Včera jsem se konečně dostal k tomu,že jsem prolistoval nové číslo časopisu Faster. A co tam nevidím.. Dvoustrana věnovaná polygonu. Jsou tam i zajímavé fotky,které jsem nikdy neviděl.
Jinak o víkendu má vyjít nová kniha s názvem ,,Leo Pavlík: Od škodovky po quattro'' kde celá půlka knížky bude právě o polygonu a celkově o spolupráci Agroteamu a Audi. Jsem na to zvědavý,má vyjít právě při barumce,takže si hned jednu koupím :P
Jinak o víkendu má vyjít nová kniha s názvem ,,Leo Pavlík: Od škodovky po quattro'' kde celá půlka knížky bude právě o polygonu a celkově o spolupráci Agroteamu a Audi. Jsem na to zvědavý,má vyjít právě při barumce,takže si hned jednu koupím :P
-> Evž@: tak já sem jel od Slušovic. Navíc Fanoušem a ještě k tomu chodím o berlích :-( By ses mi ještě smál :-D
-> dakar.cz: a na pokec sa nestavíte :D
-> dakar.cz: jo? aha, to už je doba. Taky tam chcu už... snad v létě 

-> krtik: naposled před rokem :-)
-> dakar.cz: Vy tam taky jezdíte co chvíla 

-> afro100: hmm nevedel som ze tu je na to aj zalozena tema :D ale mohol si dat aj lepsiu fotku 

Akorát jak vidím sem vyfotil to co ostatní, ale nahoře bylo ještě vyasfaltované kolečko a dál cesta pokračovala k nějakému statku a další cestou sem dojel do chrástešova.
Pekné to tam je no ...
K tomu, ako tu niekto písal, že je to úzke ... sme sa s kamarátom zhodli, že v minulosti to tam bolo širšie. Na niektorých miestach, keď som nohou odhrabal hlinu s trávou, bol asfalt aj 1m vedľa vyjazdenej plochy ...
K tomu, ako tu niekto písal, že je to úzke ... sme sa s kamarátom zhodli, že v minulosti to tam bolo širšie. Na niektorých miestach, keď som nohou odhrabal hlinu s trávou, bol asfalt aj 1m vedľa vyjazdenej plochy ...
-> Fén: zajímavý rozhovory. Hlavně ten obrat 7miliard před 25ti lety.
a pohled úplně ze spodní části areálu,hned zamnou je výjezd z té spodní zatáčky
a hned pod ní spodní zatáčka šotolina (stejné místo podle mě,jak je tam vyfocené to emko skoro na boku)
tak nějaké foto ode mě..
pohled asi z poloviny areálu směrem nahoru
pohled asi z poloviny areálu směrem nahoru
To dakar.cz: Já tam byl tak kolem 4. No ta úplně vlevo je dost prudká a po té zatáčce nahoru, zkoušel sem to i naopak. Já sem se jel podívat až na druhou stranu kolem teho baráku, dojel sem úplně dole a tam byla kaluž nebo spíš také jezero, tak sem to otočil a jel zpět. Jinak ten brod tam je docela pěkný, auto celý zaliskyný
a v jednom místě taková podelná nerovnost, a asi ve 3 jízdě sem do ní vletěl trochu rychleji ale auto to ustálo. Budu tam muset vzít Stovečku.

toe zas jedna virtacka atrakcia ... nez sa tam dostanem, tak to niekto zatrhne ... 

-> Qatro: heh,taky jsem tam dneska byl,tak kolem 5-6.. Svítilo pěkně slunko,tak jsem udělal pár fotek,hlavně s autem:-p ale zatím je má u sebe přítelkyně,mě foťák ani na mobilu nefunguje:(
Ale ten krpál dolů vlevo hned u lesa,za skokem,pak prudká pravá zatáčka dole a hned výjezd je masakr,že:)
Ale ten krpál dolů vlevo hned u lesa,za skokem,pak prudká pravá zatáčka dole a hned výjezd je masakr,že:)
-> Čokin: Počkej, to jsme se asi úplně nepochopili :-). V článcích o vzniku polygonu se píše, ze v r.1985 během chvíle zmizel les na kopci u Dešné a v několika týdnech vyrostl polygon.
Takže pokud byl po revoluci restituován, nemyslel jsem žádnou výměnu, ale návrat stejných parcel, jen už v jiné podobě.
Samozřejmě lze počítat s tím, že je nanejvýš pravděpodobné, že les byl v době kácení a stavby areálu už dávno dávno státní, takže se nemusel pro autodráhu zabavovat.
Takže pokud byl po revoluci restituován, nemyslel jsem žádnou výměnu, ale návrat stejných parcel, jen už v jiné podobě.
Samozřejmě lze počítat s tím, že je nanejvýš pravděpodobné, že les byl v době kácení a stavby areálu už dávno dávno státní, takže se nemusel pro autodráhu zabavovat.
-> Hurdis: Je to na hovno tahle doba, dříve byl motoristický sport úplně někde jinde.
Zajímavé, co se týče vlastnických práv, ani bych nevěřil, že tak rozsáhlý areál o tolika parcelních číslech má v podstatě majoritního vlastníka. Ani bych se nedivil, kdyby se jednalo o pozůstatek restituce, kdy byl místo zabaveného lesa vrácen polygon.
Víc jich sem dávat nebudu, at se tam každý kdo chce zajede podívat, tohle je jedna část a na druhou stranu sem našel ještě jednu.