skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pneumatiky
-> TTomas: : tak 185/50 by bylo samo nejlepší 

-> T: To je subjektivni...nekdo radsi 50 nekdo 60, ale radeji si to spocitej k prevodovce aby jsi pak nenadaval. Ja bych teda vic jak 50 nechtel natoz jeste ve 185. To je tak vhodna guma na bezny jezdeni ne pro zabavu.
-> TTomas: : no ještě je nekupuju, to asi na zimu,ale tak koukám a zjišťuju a právě nevím jestli 175/50 a nebo 185/60
jinak já mám 6" pokud se nepletu
a ptam se právě, že kdyby to bylo při 175 taky ke 190, tam pro mě stačí a nevim jestli nebude 60 profil na 185 moc nehezký na oko
dík za info
jinak já mám 6" pokud se nepletu

a ptam se právě, že kdyby to bylo při 175 taky ke 190, tam pro mě stačí a nevim jestli nebude 60 profil na 185 moc nehezký na oko

dík za info

-> T: A539 ve 175/50R13 odpovidaj 185mm. Na 5.5" disk je to jen tak tak. Na ty tvoje 7" to pujde krasne. Ty Dunlop 2000 jsou tim povestne...ja je mel na favu ve 195/45R15 a mely tak 210.
Ted koukam, ze to jsou jen 6", ale i tak to bude akorat.
Ted koukam, ze to jsou jen 6", ale i tak to bude akorat.
-> minno: : dík, neni to sice stejný typ,ale klidně poměř...
mam dunlopky a ty mají právě při 175 šířku pomalu jako 195
tak se ptám...do budoucna, že pokukuju po gumách, tak ať mám představu...
mam dunlopky a ty mají právě při 175 šířku pomalu jako 195

-> T:
A539 185/60 R13
img.skoda-virt.cz/gallery _upload/.../416_44257_1427 9.jpg
img.skoda-virt.cz/gallery _upload/.../416_44304_1427 9.jpg
Ja mám yokohamy A.drive 175/70 R13, čo sa týka šírky tak to bude asi rovnaké, ak chceš tak pomeriam - alebo si kukni fotky u môjho auta.
A539 185/60 R13
img.skoda-virt.cz/gallery _upload/.../416_44257_1427 9.jpg
img.skoda-virt.cz/gallery _upload/.../416_44304_1427 9.jpg
Ja mám yokohamy A.drive 175/70 R13, čo sa týka šírky tak to bude asi rovnaké, ak chceš tak pomeriam - alebo si kukni fotky u môjho auta.
mam dotaz pro lidi, co jezdí yokohamy A 539 jestli by mi mohly změřit jejich skutečné šířky...jedná se mi o 175/50 a 185/60 R13
případně se rád podívám na fotky obutých gum na kolech....
případně se rád podívám na fotky obutých gum na kolech....
-> Qwak: zatim snad nej verze
Plechový 14" s chrom poklicema sem dávat nebudu ty všichni známe
Plechový 14" s chrom poklicema sem dávat nebudu ty všichni známe

-> Bucin: zkus a uvidíš... 

-> Qwak: asi tak, konečně nemusím dál špekulovat a mohu dál shánět 14" na 175 gumu 

-> Bucin: aspon máš po problému

tak trydle kole se nekonají
Unudil jsem prodejce tim že neni schopen vzít metr a zjistit 3 jednoduché míry.

Unudil jsem prodejce tim že neni schopen vzít metr a zjistit 3 jednoduché míry.

zkusil bych to rád ale když jsem zaslal tento obrázek ajď mi to změří tak mi napsal "Už mě to nebaví jsou znova na aukru zase za tu cenu za kerou je nikdo nekoupil.
Kdyby byl ochotnej podat více info než :
Prodám Alu 15.i s pneu 15/195/50 rozteč 4x100 ,které jsem měl na autě , jsou škrtlé od chodníku stav viz foto jen osobní převzetí ...
...byly na pasatu B3 a 3golfu
Jak z toho mám zjistit něco ??
Kdyby byl ochotnej podat více info než :
Prodám Alu 15.i s pneu 15/195/50 rozteč 4x100 ,které jsem měl na autě , jsou škrtlé od chodníku stav viz foto jen osobní převzetí ...
...byly na pasatu B3 a 3golfu
Jak z toho mám zjistit něco ??
-> Bucin: xanťa alespoň v parking módu umí i zatočit :-D
-> Bucin: rikam ze je to zvedly na heveru :D ;) jinak je to v poho
-> Qwak: zatočí to vůbec ??
E. jak xantia když je v parkovacím módu
E. jak xantia když je v parkovacím módu

-> Bucin: auto bylo zvednutý vzádu
ale vypadá to moc hezky takhle 

-> Qwak 21.11.11 19:48:53: tak to je maso 

-> Qwak: No tak dám dopředu přinejhorším ouzký ramena.
Ty 195 jsou opravdu docela dost, asi ideál by byly zvažované 175.
Psal jsem majiteli o rozpěry tak se uvidí...
Ty 195 jsou opravdu docela dost, asi ideál by byly zvažované 175.
Psal jsem majiteli o rozpěry tak se uvidí...
-> U-Geen: omlouvám se že sem neřekl úúplně všechno
-> Bucin: Tak nevím rozměr Et u tvých kol.. ale mám něco podobného na autě.. a můžu ti říct tohle,,: zadek v pohodě.. pokud tam nemáš vysokej profil gum, jinak v pohodě.. v zadu mám emko + 2.5 položku a všechno v klidu... ale předek je na tom trošku hůř.. ve předu mám převrtaný náboje.. páč s položkama ti to kolo leze až někam.. ale stejně jestli tam máš seriový tlumiče tak to dřít bude a jestli snížený tak hoodně!.. já měl seriový tlumiče a lemy se mi tvarovali samy..
.. auto sedí vážně moc pěkně.. ale taky to s tím vůbec nejede
tak nevím nevím .. sám uvažuju o 14tkách 

-> Bucin: Tak nevím rozměr Et u tvých kol.. ale mám něco podobného na autě.. a můžu ti říct tohle,,: zadek v pohodě.. pokud tam nemáš vysokej profil gum, jinak v pohodě.. v zadu mám emko + 2.5 položku a všechno v klidu... ale předek je na tom trošku hůř.. ve předu mám převrtaný náboje.. páč s položkama ti to kolo leze až někam.. ale stejně jestli tam máš seriový tlumiče tak to dřít bude a jestli snížený tak hoodně!.. já měl seriový tlumiče a lemy se mi tvarovali samy..

-> Bucin: třeba se ozvě někdo kdo ví přesně,ale osobně bych se na to vyprdnul..
-> skodovak: já bych je rád prve jen zkusil ale jsou z druhy strany republiky

Osobně jsem mluvil o zadku.. předek na ouže vs jiný kolo nemám otestovaný...
No pokud si to nemáš možnost ozkusit,moc bych se do toho nehrnul...stejně to ET v podobě pouhýho čísla ti moc neřekne..
Jinak 15" bych už na škodovku znova nedal..
Pokud máš široký nápravy na ouže ve předu by to dle mě mohl bejt trochu problém..vzadu nevim..
No pokud si to nemáš možnost ozkusit,moc bych se do toho nehrnul...stejně to ET v podobě pouhýho čísla ti moc neřekne..
Jinak 15" bych už na škodovku znova nedal..
Pokud máš široký nápravy na ouže ve předu by to dle mě mohl bejt trochu problém..vzadu nevim..
-> skodovak: pružiny budou od tunera2
-> Qwak: ET nevim to v inzerátu nebylo tyto gumy to má nazutý
-> U-Geen: Změna rozteče buď podložka nebo převrtat náboje záleží jak to vyjde. Lemy mám ouzký a nápravy široký.
-> Qwak: ET nevim to v inzerátu nebylo tyto gumy to má nazutý
-> U-Geen: Změna rozteče buď podložka nebo převrtat náboje záleží jak to vyjde. Lemy mám ouzký a nápravy široký.
-> Qwak: ET, sirka disku, zpusob zmeny roztece, sirka naprav na skocne a konkretni kus auta :-))
ono taky záleží na ET a síle podložky.. pokud to vyjde že budou schovaný za hranou lemu (lehce) tak mě to vycházelo,pokud budou vylezlá a auto nízko s origo pružinama budou dřít lemy o gumu..
Pokud to bude dost nahoře tak to funguje (při jízdě ve dvou) ale bude to hnus (jako moje bílá)
Pokud to bude dost nahoře tak to funguje (při jízdě ve dvou) ale bude to hnus (jako moje bílá)
-> Bucin: otázka zní jaké mají ty kola ET, pak ti možná někdo odpoví, o gumách to vždycky není 

hoj je možný tam dostat Alu 15.i s pneu 15/195/50 nebude to někde dřít ??? mám z toho obavy mohu je koupit docela slušně tak váhám.
Pro představu ilustrační foto.
Pro představu ilustrační foto.
-> Eidy: To nezní špatně, na spotřebáka na jupitery by mi to stačilo.
Mel je někdo z vás ? reference...
Mel je někdo z vás ? reference...
-> Urbi: Že je to levná guma. Ale aspoň je to Avon. Jako nevím, obecně sériový Avonky nejsou žádnej trhák, ale na spotřebáka budiž a proti Brilantiskám to bude rozdíl třídy.
-> Urbi:
Sice je neznám, ale nebál bych se jich.
Sice je neznám, ale nebál bych se jich.

Nechci zakládat nové téma...když je tady o pneumatikách všude dost. Co říkáte na www.nejlevnejsi-pneu.cz/c
z/pneumatiky.php?druh=1&am
p... Je tam psaná akce do 14.11. Takže bych to hned koupil, pokud to sedí lépe jak Barum brilantis ? Ty sem měl a byl to děs.
Zkoušel jsem hledat, ale bohužel jsem žádnou fotku nenašel. To že s plecháčema 14" z MB-120 a bezdušovkama by neměl bejt problém jsem si myslel, i jsem to zde někde četl. Spíš mě zajímá, jestli má někdo fotku tohohle plecháče s obutou 175/60.
Kde by som našiel ...resp porovnanie rozmerov pneumatik s rozmermi slikov.
Napr našiel som sliky o rozmere 210/570–13 a chcel by som si to vyškovo a širkovo prirovnať ku klasickému rozmeru pneumatík.
ďakujem
Napr našiel som sliky o rozmere 210/570–13 a chcel by som si to vyškovo a širkovo prirovnať ku klasickému rozmeru pneumatík.
ďakujem
-> Tuner#2: Jednoho rapida se zapsanejma 15" znam taky, ale je to spis o znamejch na prislusnem urade a majitel auta jiste nestoji o publicitu. 195/50 se zda jako idealni rozmer, ale na 5.5 disk je to uz dost na hrane.
-> TTomas 04.05.11 20:34:24: Němci tam jezdí 195/50 R 15, ale mají ty 7" ATSa a dnes už se nové dají sehnat jen 5,5"
Dle mě to měl i Gunsch takový rozměr, min. se tak dá soudit podle Gunsche cabrio pana M.
Jinak osobně jsem znal Škodovku se zapsanýma 15" kolama tady u nás a jednu se 14" guma 185mm. Bohužel kdysi dávno...

Jinak osobně jsem znal Škodovku se zapsanýma 15" kolama tady u nás a jednu se 14" guma 185mm. Bohužel kdysi dávno...
-> Matsoft: NAvic uz jsou to zase nejaky upravci pripadne prodejci...a hlavne teda zpet k tomu na co se ptal Dusan...Jaky pneu na tech ATS byly?
-> Matsoft: Ja resil Anglii a to s nekolika lidma a udajne 15" vubec presne tak jak jsem si myslel...Holandsko i Nemecko je tak ja uz tu psal Honza(T2), ale kolik se tech aut udelalo?
-> TTomas: V Nemecku byly pro skodovky a rapidy schvaleny 15" ATS. V anglii se semtam daji sehnat 14" hliniky ala pavucina s vylitym SKODA, v Holandsku taktez 15" ATS.
-> TTomas 04.05.11 13:59:11: Jasný 

-> MATTESS: no jo ale myslim že tie -3% na 15" su neni take hrozne ked vezmeme v uvahu presnosť tachometra rady 742...
-> Tuner#2: jj MATTEESS ma uviedol na spravnu "obvodovu" mieru
-> Tuner#2: jj MATTEESS ma uviedol na spravnu "obvodovu" mieru

-> Tuner#2: Jo toto chapu..ze stejneho duvodu se pri dalnicnim provozu opotrebovaji pneumatiky uprosted behounu, ale to prave plati jen u jizdy +- rovne. V zatackach uz je vse jinak a jsem stjen presvedcen, ze balon s profilem 80 nema v praxi stejne obvod jako pri teoretickem vypoctu...alepon v rozumnejch rychlostech 

-> TTomas 04.05.11 12:42:34: To není tak docela pravda, např. Rapid Gunsch byl na 15" kolech v základu, ale je teda fakt, že to je "garážová" úprava a ne sériovka. Pak je ještě otázka jak je to s tím Rapidem z Holandska s tím pruhem na boku, ten je taky na 15" kolech a byl tak někde i v prospektu pokud mě paměť neklame, ale opět to byla úprava tamního dovozce.
-> squalo 03.05.11 20:36:41: Blbost, 195/50 R15 jsou menší kola než série obvodově.
-> TTomas 03.05.11 22:14:53: Ta deformace pneu, to je otázka jak jedeš rychle, pokud jsi viděl někdy Dragstera na startu, tak tomu se zvětší průměr kola dost podstatně. A i když se guma ve styčné ploše trochu zdeformuje, tak obvod pořád zůstane stejný, to je jako jí rozříznout a položit na zem. V případě že by to zmešovalo obvod, tak by se ta guma musela na zvrozku stlačovat/smrskávat vzorek. Laboroval jsem s tím při měření obvodu na tacho.
-> squalo 03.05.11 20:36:41: Blbost, 195/50 R15 jsou menší kola než série obvodově.
-> TTomas 03.05.11 22:14:53: Ta deformace pneu, to je otázka jak jedeš rychle, pokud jsi viděl někdy Dragstera na startu, tak tomu se zvětší průměr kola dost podstatně. A i když se guma ve styčné ploše trochu zdeformuje, tak obvod pořád zůstane stejný, to je jako jí rozříznout a položit na zem. V případě že by to zmešovalo obvod, tak by se ta guma musela na zvrozku stlačovat/smrskávat vzorek. Laboroval jsem s tím při měření obvodu na tacho.
-> TTomas: ani to osazeni by nevadilo
-> darklord: Ja taky:) Overeno u nekolika znamejch...Skodovky se na 15" kolech nikdy neprodavaly jen nekdo je osadil pozdeji.
-> darklord: potrebuju dukaz
-> TTomas: obavas sa spatne, v britanii jazdili na 15kach.