skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pneumatiky
-> Dušan: Oavam se, ze 15" na Skodovce nikdy nejezdily a to ani v GB. Emka vzdy na 13" a uzovky na 14". Ty 15" co jsou obcas k videni jsou Brouci...
je to 15" 5.5J
-> Dušan: neboli tie 15" nahodou v sirke 5.5J? Podla mna 185/55
-> squalo: me ten rozmer taky samozrejme sedi vic, ale ja potrebuju s jistotou vedet co se davalo treba v Anglii na 15" kola
zeptam se uplne blbe, ale kde zjistit cenu novych slicku? Zkusil jsem nejaky vyhledavani na netu, ale to mi vyhodilo budto na motorku nebo na motokaru.
-> TTomas: tak otázka je kolik jich nabouchaj a kdy ukončej výrobu a pak jak dlouho budou prázdný sklady...
-> m8rinek: Diky, uz jsme se lekl, ze nebudu mit na cem jezdit...Ja jsem o tom taky presvedceny

-> MATTESS: Asi v tom, ze u profilu 80 budes mit vzdy trosku deformaci pneu, ale pochopitelne to vypoctove nesedi:) Taky se ale prikladnim k pouziti 195/50...jsou levny, takze si muzes dovolit koupit kvalitni pneu a navic je to rozumnej kompromis mezi sirkou a vyskou.
-> TTomas: začli je znovu bouchat a za dobrou cenu, kdo tvrdí opak lže...
www.zbozi.cz/p234086-yoko hama-a539-175-50-r13-72-v? q=Yokohama...
www.zbozi.cz/p234086-yoko hama-a539-175-50-r13-72-v? q=Yokohama...
-> radekp: To uz jako vubec? TOmu se mi nechce verit...ja je kupoval pred mesicem a je to nova vyroba.
-> TTomas: A539 už podle mě sehnat nejde...
-> Dušan: jednoznačne 195/50, máš rovnaký obvod ako na 165/80 R13
Mam otazku na pametniky nebo znale. Jake pneu se pouzily na radu 742 ve velikosti 15" 195/45 ? 195/50 ? nebo neco jine ?
-> Shader: No to teda je, ale moc moznosti neni...185/195 je na 8/9" celkem malo...tech 195/205 zni urcite lip...predek je dost lehkej, takze je dobre davat uzsi pneu a mekci smes.
-> TTomas: To je v p*deli... to bych spíš nahodil TOYO proxes t1 195/45 R14 na zadek i předek... nejlepší volbou by pak bylo asi toto:
www.pneunet.cz/pneu/.../d unlop-sport-9000-mfs-205-4 5-R-14-80-V-letni
www.pneunet.cz/pneu/.../d unlop-sport-9000-mfs-195-4 5-R-14-77-V-letni
jenže ty 205 jsou celkem pálka no
www.pneunet.cz/pneu/.../d unlop-sport-9000-mfs-205-4 5-R-14-80-V-letni
www.pneunet.cz/pneu/.../d unlop-sport-9000-mfs-195-4 5-R-14-77-V-letni
jenže ty 205 jsou celkem pálka no

-> Shader: Tak to bude horsi...to asi budes muset trosku tu penumatiku natahnout...v rozumny sirce a malem profilu toho moc neni. Nabizi se moznost 185/50 predek a 195/45 zadek. Treba yokohama A539 je v obou rozmerech a i se daj jeste zaplatit.
-> TTomas: Je to R14... snad takové rozměry půjdou sehnat

-> Shader: Mne se zda na tu sirku rafku a na Skodovku kompromis 195/50R15 predek a 205/50R15 zadek...pripadne to same v profilu 45, ale to se trosku prodrazi.
-> vhml: Jej, to jsem nevěděl... neni 195 na 9 palcový disk trošku málo? Nesvlíkne mi to někde v zatačce? Proto jsem volil širší pneu... nebo jaké nejmenší pneu zvolit na zadek, aby to bylo bezpečné a funkční?
-> Shader: profil a výška gumy je věc rozdílná. Zadek bude dokonce vyšší.
Je-li to na škodovku, je to rozměr zbytečně širokej a na vodě to tak nebude fungovat, výrazněji se ti projeví sjíždění od odklonů atd. Dal bych i dozadu 195
Je-li to na škodovku, je to rozměr zbytečně širokej a na vodě to tak nebude fungovat, výrazněji se ti projeví sjíždění od odklonů atd. Dal bych i dozadu 195
-> palinator: Tak to je ok... chtěl jsem stejný profil, ale na druhou stranu jsem chtěl mít na obou nápravach stejnou značku pneu. Jsem spíš myslel aby to nemělo vliv na jízdní vlastnosti nebo tak

-> Shader:
Legislativně vadí, prakticky ne. Porsche má profily taky odlišné. Jen si to spočítej, aby to pokud možno sedělo výškou.
Legislativně vadí, prakticky ne. Porsche má profily taky odlišné. Jen si to spočítej, aby to pokud možno sedělo výškou.
Vypujčím si tady jedno téma...přemýšlím jaké pneu koupit na mé disky Steffan 8 a 9 palců. A jako nejlepší varianta se mi jeví pneu TOYO proxes t1. Zadek: 225/40 R14, předek: 195/45 R14. Nevadí že vzadu bude menší profil? Co vy na to? Nebo co by jste mi doporučili??
Podle recenzí na netu pujdu nejspíš do Bravurisek.Jedničkový se mi zdáli na mokru nic moc,ale týhle už si lidi chválí.
Na uniroýal si lidi stěžujou že hučí a to taký nebrat...
Na uniroýal si lidi stěžujou že hučí a to taký nebrat...
-> havlik:
ten rainsport už nějakej pátek výrábí,tak jsem čekal lepší výsledek...

-> venni: máme nějaký uniroyal na služebáku a to jedna guma stála víc jak litr a žádnej extra zázrak v dešti to není
Taký přidám dotaz...Rozmýšlím se které pneu na spotřebáka v rozměru 195/50R15,nechci sliký ani semisliký co chtěl níže -> Esso: .
Rozhodování mezi: Bravuris 2,Uniroýal rainsport2,Uniroýal rainexpert a Semperit speed-life.
Celkově mám respekt z mokra na silnici takže připadaj v úvahu uniroýal.Teď záleží jestli je má někdo odzkoušený a fakt drží :)
PS:všechný 4 značký mam za + - 1tkč,takže cenovka nehraje rolý. Ď
Rozhodování mezi: Bravuris 2,Uniroýal rainsport2,Uniroýal rainexpert a Semperit speed-life.
Celkově mám respekt z mokra na silnici takže připadaj v úvahu uniroýal.Teď záleží jestli je má někdo odzkoušený a fakt drží :)
PS:všechný 4 značký mam za + - 1tkč,takže cenovka nehraje rolý. Ď
-> Esso: jo 15" nevím kolik stojí. 13" se dá sehnat kolem 3000
-> vhml: No zatím cenově vítězí kumha ale za 3000 v 15 palcové pneu jsem teda nesehnal
-> Stepan FUN: No zatím to vypadá že budem muset koupit buď zase starší slick nebo si zaplatit více za nový slick.Sériové gumy už jezdit nechceme protože a´t to bude sebelepší pneumatika tak na slick ztrácí.
Kumha se dají koupit už kolem 3000, v dnešní době asi nejlepší poměr cena/výkon pokud to se závoděním myslíš vážně
No zatím se mi ozval jeden člověk prodávající v čr slicky yokohama a ani jeden typ co chci neumí dodat tedy přesněji jeden neumí vůbec a druhý v mnou požadovaném rozměru 190/580 R15 nebo podobném zrovná dovozce nemá a ani netuší jestli mít bude
-> Esso: Yokohama A539... Pokud teda ještě seženeš v požadovaným rozměru. Za mě je to jedna z nejlepších "sériovejch" pneumatik... Nicméně na semislick to nemá. Ale oproti maxsportu (měl jsem tu čest se svýzt v autě osazeným maxsportama na zadní nápravě a jízda se tomu říkat nedalo...) to auto alepsoň jede rovně...
-> Bery: Díky za typy nad kumhama už jsme uvažovaly,Yokohamy mě nenapadly a teď sem nenašel nikde ceník Ale napsal sem si o něj tak uvidím
-> Toušík: Ty toyo mají pro můj účel nevýhodu a tou je sériový kord a na rz po rozbitých cestách je to o defekt a jeden ze známých je zkoušel na závodech co jezdíme a říkal že ani tolik nedrží v zatáčkách kvůli tomu sériovému kordu
-> Toušík: Ty toyo mají pro můj účel nevýhodu a tou je sériový kord a na rz po rozbitých cestách je to o defekt a jeden ze známých je zkoušel na závodech co jezdíme a říkal že ani tolik nedrží v zatáčkách kvůli tomu sériovému kordu
-> Esso: Moc jsem toho nenajezdil ale moc jsem spokojenej na Toyo Proges888 Jen by to chtělo dopředu měkkou směs...
-> Esso: Kumho,yokohama např.- taky řešení,dobře fungující a ne tak drahé
-> Bery: Díky za info,víme že jsou lepší gumy ale je to právě o těch penězích a nechce se nám teď dávat za nové micheliny nebo pirelky 4500 :-(
-> Esso: po jednom závodu jsem je prodal.jakkoli nafoukané "plavaly"...je to o korunách,jsou lepší,ale musí se přitlačit...
No přidám svůj názor na markgum oproti sériové pneumatice je to dobré na auto na běžné ježdění bych si je asi nedal.A na závody pokud nezkusíte nic lepšího tak vám budou vyhovovat.Teď budeme objednávat toto www.maxsportpneu.cz/index
.html na zkoušku oproti markgum jsou na kordu zavodní pneu tak jsem na to zvědavý pokud s nimi má někdo zkušenost tak napište
Já měl Margumy jednu sezonu na Favoritu 195/50 R15. Střední směs. Za cca 10 000 Km jsem je skoro nesjel. Tak na 90%, jen kraje byli trošku ožvejkané.
Nevýhody: Velká hmotnost, nezáleží na typu směsi, všechny jsou stejné ( aspoň střední a tvrdá, ale slyšel jsem i že měká je na jedno brdo), lákají pozornost
Výhody: slušná životnost ( u mě rozměrem a lehkým autě ), výborná přilnavost na suchu a vlchu - oproti serii, dobrá přilnavost na vodě ( při proříznutí krajů a trochu citu ) - u mě lehkou karoserii
Prodal jsem je, z důvodu váhy která je fakt velká. Auto s tím nejelo
Nevýhody: Velká hmotnost, nezáleží na typu směsi, všechny jsou stejné ( aspoň střední a tvrdá, ale slyšel jsem i že měká je na jedno brdo), lákají pozornost
Výhody: slušná životnost ( u mě rozměrem a lehkým autě ), výborná přilnavost na suchu a vlchu - oproti serii, dobrá přilnavost na vodě ( při proříznutí krajů a trochu citu ) - u mě lehkou karoserii
Prodal jsem je, z důvodu váhy která je fakt velká. Auto s tím nejelo
-> Tomáššš: pisal som to tu hned ked si sa pytal ...
-> afro100: netusim ...
mozno ze hej ... 

-> Tomáššš 27.01.11 16:22:43: nepisal som tu uz v podstate cosi take ? :D
Tomáššš 27.01.11 16:52:43 napsal:
→ Tomas.C: no aspon ze ten vodic je spravny
ani ten nie je, auto je stále na otca
→ Tomas.C: no aspon ze ten vodic je spravny

ani ten nie je, auto je stále na otca

-> Tomas.C: no aspon ze ten vodic je spravny 

-> kubo980: -> Tomas.C: to fakt? no to ja neviem, policajti ma už pár rokov nezastavovali

minno 27.01.11 16:43:36 napsal:
→ Tomáššš: rozmer pneu je pokiaľ viem len vo veľkom TP
a ten beží obvykle doma v skrini :) to mozes mat ale policajti maju databazu ked si pozru tvoju spz z auta tak vedia aj na kt ulici byvas ake vynimky masv tp a kto ma byt v aute
→ Tomáššš: rozmer pneu je pokiaľ viem len vo veľkom TP
a ten beží obvykle doma v skrini :) to mozes mat ale policajti maju databazu ked si pozru tvoju spz z auta tak vedia aj na kt ulici byvas ake vynimky masv tp a kto ma byt v aute
-> minno: Do databazy sa napichne fizel aj na ceste z auta
-> minno: ja to nosim vsetko so sebou ...