skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pneumatiky
-> Mr.Unknown: taky jsem mel nankang a celkem spokojenost ;-)
čína je děs. váží to jak dve gumy, vyvážit se to nedá. na mokru příšerný. nankang a goodride např..
čínu nebrat
-> afro100: Guma je spotrebny material... S tym musis pocitat! Ja som mal do teraz len sipove... Semperit Sport Life 175/60 R13 a Pirelli P5000 Drago 195/50 R15...
-> Matulo: nj, Nexen a Nankang maju rovnake vzorky, mozno akurat zmes je ina, ale o tom dost pochybujem, inak s N2000 mam dobre skusenosti, skusal som aj na slalome a super na seriu
-> Matulo: sipovy dezen na skodovku nebrat ... nemam s tym dobre skusenosti,
ked mas symetricky dezen, mozes ho doblba otacat na diskoch aj na aute a stale bude obuty spravne, kdezto u sipoveho s troska vacsimi ackami ich mozes, ked zoderies vnutrajsok zahodit ...
ked mas symetricky dezen, mozes ho doblba otacat na diskoch aj na aute a stale bude obuty spravne, kdezto u sipoveho s troska vacsimi ackami ich mozes, ked zoderies vnutrajsok zahodit ...
-> matoo: Nexeny som inak pozeral na nete a vyzeraju dobre! hlavne tie so sipovym dezenom... ahlavne su za celkom dobru cenu!
-> Matulo: ja mam NEXEN, ale objednaval som Nankang

-> Mr.Unknown: Tomas Stacho ma nankangy... Kupoval nove a nevedel si vynachvalit...

-> VeTeV: Myslel som či už ich niekto jazdil .... alebo o nich niečo počul aspoň..
-> Mr.Unknown: čina - www.nankang.com.tw/index.
html
Má niekto skúsenosti s pneumatikami značky Nankang ???
Čo to je zač ??
Čo to je zač ??
-> johaning:
-> Mr_Kubas:
-> Milan 136: mám 185/50 R15 - Kleber Dynaxer HP2 a zatím se mi zdají být hodně v pohodě. Musim dělat opravdu prasárny, abych gumy utrhnul, jinak se drží silnice jako přilepený. Pochopitelně čím čerstvější, tím lepší
-> Mr_Kubas:
-> Milan 136: mám 185/50 R15 - Kleber Dynaxer HP2 a zatím se mi zdají být hodně v pohodě. Musim dělat opravdu prasárny, abych gumy utrhnul, jinak se drží silnice jako přilepený. Pochopitelně čím čerstvější, tím lepší

-> Bery: Já se ještě podívám na skladě, jestli nenajdu vypalovanou značku. Vypálený Ečko kdyby někdo sežral, tak je král. 

-> Jirik_Tuňák: vypaloval,razit jde dost těžko...
Bery 20.12.10 11:33:15 napsal:
→ Luky.: koupit pneu,vzít raznice E v kroužku,nahřát a
přitisknout na koupenou pneu – lépe nejdřív vyzkoušet na jiné
pneu.Přitisknutím rozpálené raznice -) Už jsi někdy na gumu něco razil nebo vypaloval? Pouze se ptám, protože o tom vím svoje.....
→ Luky.: koupit pneu,vzít raznice E v kroužku,nahřát a
přitisknout na koupenou pneu – lépe nejdřív vyzkoušet na jiné
pneu.Přitisknutím rozpálené raznice -) Už jsi někdy na gumu něco razil nebo vypaloval? Pouze se ptám, protože o tom vím svoje.....
-> vhml: asi nevíš o nějakým foto auta co by to mělo viď ? a pujde ta 175 na ty plechový disky?
-> Bucin: 175/65 je takovej hodne nenasilnej tvar
A co chcete dělat s raznicí? Mě se nikdy rozehřát gumu (na cykloplášti) nepovedlo.
když to tu čtu tak mne napadá z trochu jinyho soudku co dát na 14" plechy co se tam dá dát nejširšího aby to nepřetejkalo a optimálně vysokého ? nechci nějaký obludy do trakaře 175-185 / 60-80 prostě něco co by slušelu Lku a nebyl z toho offroad chystám se na 14" s krásnejma chrom poklicema
-> Josifek: Asi nechat udělat na CNC, nic lepšího mě nenapadá
-> Bery: Mal som namysli tu raznicu E v kruzku...
ale asi skončím u Contíků SportContact2
též se přidám,chci kupovat na léto 185/55/13,dokážete mi poradit jaký pneu vzít?díky
-> Milan 136 26.12.10 21:51:08: Přidám se k Tobě, kdo by co doporučil?
Jaké jezdíte za pneu na feldě v rozměru 195/45 R15?
na jaře chci koupit nový a pořád nevím jaký?
na jaře chci koupit nový a pořád nevím jaký?
Mám na pickupu Fuldy Carat Assuro 175/50 R13 a na mokru kloužou nehorázně.
-> matoo: Řekl bych, že velmi měkká, takže leda za chladného počasí.
-> palinator: P220, staci?

-> matoo:
Nevím, ale asi jich bude víc.
Nevím, ale asi jich bude víc.
-> All: nevie mi niekto povedat, aka zmes je na mokrych slickoch Michelin? je to vhodne aj na sucho?
-> patnact: připojuju se k názoru ostatních - nevíš co scháníš a zbytečně vyhodíš peníze za nepotřebnou věc. Yokohamy 539 budou lepší jestli jezdíš za každého počasí,jestli ne,proxesy jsou plně dostačující.Ulomíš kolo až ohřeješ jednu,nebo druhou značku a někde to ohneš do zatáčky
-> Josifek: co kde se dá sehnat?kšeftů s pneu je mraky..
-> Josifek: co kde se dá sehnat?kšeftů s pneu je mraky..
-> Bery: Kde sa da take nieco zohnat ?
-> patnact: myslím že nemusím opakovat co tu zaznělo. Vše je otázka priorit a hlavně peněz co na to máš. Jinak s R888 se nechá jezdit jak na okresce 3. třídy, tak na okruhu, neměl jsem jediný problém (pouze za hustého deště je to na 60 - 70km/h a dost). 

-> vhml: Tebe asi někdy svezu svojí Viktorkou
Má nazutý 30let starý OR11 a kamaráde, takovej tobogán jsi ještě nezažil
Jakmile namokne silnice, nejedu rychlejc jak 60 a stejně je to adrenalin jako kráva 

Druhá věc je, že pokud dáš na auto pořádný gumy, stane se výrazně nudným. Radši pojedu pomalejš, ale sklouznu se kde budu chtít, než se trápit v čistý stopě vysokou rychlostí.
-> patnact: Jestli to chceš na víkend, tak jsou slicky skoro zbytečný. Já svoje Advany na okresce na provozní teplotu neohřeju. Sice si dám pár zatáček ostřeji, ale na okruhu to trvá 1 až 1,5 kola než to začne držet pořádně.
Jako pokud to nechceš kvůli vzhledu, doporučuju pro tvoje ježdění Markgumy nebo podobný gumy. Já je měl asi 2 roky a byl jsem spokojenej. Oproti sériový gumě je to velkej rozdíl a za ty peníze nádhera. Jen je potřeba mít k tomu vhodnou geošku, resp. dávat si pozor, jak je ojíždíš.
Jako pokud to nechceš kvůli vzhledu, doporučuju pro tvoje ježdění Markgumy nebo podobný gumy. Já je měl asi 2 roky a byl jsem spokojenej. Oproti sériový gumě je to velkej rozdíl a za ty peníze nádhera. Jen je potřeba mít k tomu vhodnou geošku, resp. dávat si pozor, jak je ojíždíš.
-> patnact: Tak já se jen ptám. Tak když to chceš na obyč ježdění, tak podle mě stačí nějáká dobrá seriová pneu. Třeba yokohamy A539 jsou i na ostřejší jízdu super.Já na nich jezdím i závody.A jestli to máš na nějáké víkendové ježdění za hezkého počasí,tak nějáké semi racing gumy. Třeba Yokohama Advan A048 nebo Toyo Proxes R888
-> kury: Ale já přece netrvdím, že s tím chci závodit! 

-> kury: ste maxsporty maju aj vystuzenu bocnicu? inak skoda ze maju len jeden rozmer v 13":/
-> patnact: A to s tím chceš závodit?
-> Bery: je to na Garde, cca 90 koní. Potřebuju, aby to zatočilo a brzdilo, až se rozjedu
Problém je v tom, že kvalita silnic je v mém okolí značně různorodá - od vyloženě rozbitejch silniček III.tř. až po luxusní hladkej koberec. Takže sonduju, jaký jsou možnosti a přemýšlím. Jinak zrovna ty Markgumy jsou myslím protektory, to už je skoro jako koupit si jetou gumu.. 

-> Luky.: Jirka Vaňásek prodával nějáký mokrý maxsporty.Na podzim v Humpolci mi je ukazoval. Prý jsou tvrdý jak prase. Tak se ho zeptej, třeba je ještě má.
skoda-virt.cz/cz/.../6596 -jirka-1
skoda-virt.cz/cz/.../6596 -jirka-1
-> Luky.: ještě bych zkusil Avon. Na Vltavě někdo ten vzorek jel...
-> vhml: nj, ale s těma bych se na silnici bál.
Maxsporty se jednak přestaly vyrábět, takže za chvíli nebudou, a kdyby bylo na výběr z víc rozměrů, bylo by to lepší. Nemluvě o tom, kdyby se někde vyskytly nějaký za 900/ks
Maxsporty se jednak přestaly vyrábět, takže za chvíli nebudou, a kdyby bylo na výběr z víc rozměrů, bylo by to lepší. Nemluvě o tom, kdyby se někde vyskytly nějaký za 900/ks

-> Luky.: dyt mas ty 20tky ode me :-)
A proc ne Maxsport?
A proc ne Maxsport?
-> Bery: Tybrďo, jak jsi tam šoupnul ten odkaz takhle?
Já bych radši nějaký originál (nehledě na to, že správně to má být vystouplé, nikoliv zamáčklé?), třeba i z finančních důvodů, že kdyby to byl protektor, je to levnější než origo guma

Já bych radši nějaký originál (nehledě na to, že správně to má být vystouplé, nikoliv zamáčklé?), třeba i z finančních důvodů, že kdyby to byl protektor, je to levnější než origo guma
-> Luky.: koupit pneu,vzít raznice E v kroužku,nahřát a přitisknout na koupenou pneu - lépe nejdřív vyzkoušet na jiné pneu.Přitisknutím rozpálené raznice "homologuješ":-
)
Kdo vyrábí v 13" nějakou gumu s Ečkem, která vypadá jako Barum OR27? (viz. odkaz www.maxsportpneu.cz/wp-co
ntent/.../RB4.jpg)
Vím o Maxsportu, Markgum dělá jen 14". Je ještě nějaká alternativa? Mám to na veterána, jde mi o vzhled (vzorek), "jak to lepí" mě celkem nezajímá, čím tvrdší, tím lepší.
Díky
Vím o Maxsportu, Markgum dělá jen 14". Je ještě nějaká alternativa? Mám to na veterána, jde mi o vzhled (vzorek), "jak to lepí" mě celkem nezajímá, čím tvrdší, tím lepší.
Díky
-> patnact: na co to je? kolik kobyl to musí přilepit?budeš jezdit jen rovně,nebo to bude mít i volant na rejdování?Já jsem třeba zkoušel pár druhů pneu,ted mám na autě matadory vepředu,ale ty už se nevyrábí(super guma,do ted lituju,že jsem jich nevzal 2 sady/střední směs to je) a vzadu Kumho ecsta tvrdou směs,ale je to rally,projdi galerii,lidi co jezdí,počti si a budeš mít víc jasno,budeš vědět kde hledat a co.
jestli jsi na tom ale nikdy nejezdil a ohřeje se ti pěkně i jetej slick,který má na kontrolnim bodu pár mm masa,tak než najdeš tu hranici,kdy to furt ještě drží a kdy se to pustí asfaltu,stříkneš si párkrát do textilu))
Gum je jako hnoje,jestli máš prachy,není problém.pireli, avon, michelin,toyo,bf,nebo jen makgum,maxsport...prachy, prachy,prachy...bohužel
jestli jsi na tom ale nikdy nejezdil a ohřeje se ti pěkně i jetej slick,který má na kontrolnim bodu pár mm masa,tak než najdeš tu hranici,kdy to furt ještě drží a kdy se to pustí asfaltu,stříkneš si párkrát do textilu))
Gum je jako hnoje,jestli máš prachy,není problém.pireli, avon, michelin,toyo,bf,nebo jen makgum,maxsport...prachy, prachy,prachy...bohužel