skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vše o KopretinÁch/otvÍrÁcÍch
prohledat
75 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 07.10.2009 do 04.10.2012, založil/a alesek - 105 S
-> Athlonek: tak dá matice na forda...
-> stepan: Tak tam nemůže dát matice z plecháčů.
-> Athlonek: Kužel.
-> Hydron: Jakou mají kola dosedací plochu na matici kuželovou, nebo kulovou?
Hydron 27.04.12 10:50:15 napsal:
→ Duri: Nevím, zkoušel jsem to na předku i zadku
obyčejné 120 r.v.87 s originálními štefty a šlo to v obou
případech takhle pěkně zašroubovat, možná má MB ještě kratší šteft
než 120. Každopádně mě tohle zjištění překvapilo, neboť
o takovýchto kolech jsem nikdy nikde neslyšel, všude jsem viděl jen
kopretiny s velkýma dírama. Potvrzuju, ze tyto kola jsou, nevyhoda, na kratke stefty nenasadis
→ Duri: Nevím, zkoušel jsem to na předku i zadku
obyčejné 120 r.v.87 s originálními štefty a šlo to v obou
případech takhle pěkně zašroubovat, možná má MB ještě kratší šteft
než 120. Každopádně mě tohle zjištění překvapilo, neboť
o takovýchto kolech jsem nikdy nikde neslyšel, všude jsem viděl jen
kopretiny s velkýma dírama. Potvrzuju, ze tyto kola jsou, nevyhoda, na kratke stefty nenasadis
BAMBUS 15.10.09 22:02:14 napsal:
5,5 Rad bych poridil, tyto 5,5 2Ks, nevite nekdo kde?? :(
5,5 Rad bych poridil, tyto 5,5 2Ks, nevite nekdo kde?? :(
-> Duri: To asi odpovídá, embéčko má šrouby kolový o pěknej kousek kratší..
-> Duri: Nevím, zkoušel jsem to na předku i zadku obyčejné 120 r.v.87 s originálními štefty a šlo to v obou případech takhle pěkně zašroubovat, možná má MB ještě kratší šteft než 120. Každopádně mě tohle zjištění překvapilo, neboť o takovýchto kolech jsem nikdy nikde neslyšel, všude jsem viděl jen kopretiny s velkýma dírama.
-> Hydron: Mam sadu presne takych diskov, s dierou na styft 14mm.Problem ale je, ze mne na kratke styfty nejdu nahodit.Nechytim asi ani 2 zavity.
Na dlhsie vleckove by to ale ist mohlo.Divne je, ze pises, ze tebe to ide :( Mne na 1000MB to nejde ani v predu ani v zadu.
Na dlhsie vleckove by to ale ist mohlo.Divne je, ze pises, ze tebe to ide :( Mne na 1000MB to nejde ani v predu ani v zadu.
Dovolím si vytáhnout tohle staré téma, protože se mi do ruky dostaly přinejmenším zajimavý model kopretin. Při prvním pohledu v ničem zajímavé nejsou, ale při podrobnějším zkoumání jsem objevil oproti ostatním tyto rozdíly - středová díra má vyfrézováno osazení na nákružek náboje. Díry pro matice nemají průměr 18 mm, ale pouze 14mm (což neumožnuje použití klasických matic pro kopretiny), nejvetší překvapení ale bylo, že když jsem kolo nasadil na náboj s obyčejnými originálními štefty, tak origo matice na plecháče šla bez potíží prakticky celá zašroubovat. Soudím tedy, že opravdu existoval model kopretin, co už evidentně nevyžadoval speciální matice. Bohužel se mi z nich pro jejich ne zrovna perfektní stav nepodařilo zjistit rok výroby

Našel by se někdo, kdo má kopretiny v zaručeně původním laku a byl by ochotný udělat pár detailních fotek? Tak aby bylo vidět, jestli je originální lak lesklý/matný, perleť/metalíza, odstín…
Nevíte někdo jaká byla originál povrchová úprava? Případně odstín barvy?
limec je stejnej ,je ten stred je trusku jinej et nevim nepisou musel bych zmeřit a ta barva je podle auta tak proto , ja je vyfotim pak z boku poradne
-> petr s: Me se zvenku prave zdali stejny,aspon na tech fotkach.Lesteny kopretiny nevypadaji spatne,ale nekdo tu ma,nebo mel cerno-lesteny a ty se mi libily jeste vic.
-> petr s: a ET?
-> jarda.u1: Jo ale dovnitř
-> BAMBUS: maji vetsi limec,nez ty 4,5´?
vlevo 5,5 a v pravo 4,4
mam no ale ne tyhle mam jen ty vylesteny , je sem dam ale je to blbe vyfoceny
-> BAMBUS: a z boku by nebyla?
Hoďte sem někdo fotky těch 5,5´´ kopretin. Myslím, že se všichni rádi pokocháme
.

mam pocit ze na 110r jsem cetl, ze se na kopretiny davali ventilky z avie aby se dali dat bezdusaky
-> Danster: Tak to je mozna ten rozdil,ze ty co byly urcene na emko mely uz upravu na bezdusovy ventil.
-> jarda.u1: Já je mam na 1000covce ale před tim byli na kamarádovo užovce která má nápravy z eMka a vypadají že jsou origo na M nápravy

-> Danster: a mas kopretiny original upravene pro pouziti na emkove naboje?Ja si je nechaval protacet od kamarada na soustruhu.
Taky mám na kopretinách 4,5" bezdušové gumy s pneu 185/70 vzadu a 185/60 ve předu.
-> MATTESS: tak ja je mam asi 10 let a na auto se nedostaly nikdy,protoze se mi taky moc nelibi.Pak jsem sehnal 15-ky.Hlavne ze jsem se vyrabel s tema matkama na kopretiny,to bylo neco.

-> jarda.u1: já je měl rok, pak se mi na Rapidu přestaly líbit
-> MATTESS: hmm,zajimave.Mam taky kopretiny doma,ale nikdy jsem je neobul,takze nevim zda to jde.
-> jarda.u1: tehdy v roce 2002 asi ani kovový nebyly (?), resp.mi je nikdo nenabízel. Takže jsem měl gumový s tím chromovým pláštíkem
-> MATTESS: na kopretinach?A mel jsi gumovy ventilky,nebo kovovy sroubovaci?
-> jarda.u1: měl jsem bezdušovky. Jedna ušla přes zimu, ostatní držely
Ok - zkusim to
-> skofast: černé matné...můj zájem je fakt velkej..
cerne/matt nebo chrom ? Budu muset zeptat se na kamos v anglii
-> skofast: ahoj,schánim přesně takové GB zrcátko jako je na fotce,nevíš o něčem ?
-> jarda.u1: klasické ventilky tam opravdu nejdou.. vyzkoušeno a mám taky duše...
Mate nekdo na kopretinach bezdusovky?Kamarad si ted nechaval obout kopretiny a udajne by pry bezdusovy ventilek nesel osadit na disk,tak mu museli dat duse i presto ze ma bezdusove pneu.
jerzy 12.10.09 16:56:47 napsal: → skofast: nice photo!
Mam hodne !

Mam hodne !
vyroba KN, Poprvé jejich výrobky byly použity na vozy Škoda v britanii, dobove take na S110R ktere nikdy nemeli plechovy kola u nas.
-> skofast: nice photo!

-> colaczech: fotky,fotky,fotky...
-> jerrom: Trochu tu plevelíme téma, ale malinko k věci to snad je - mě by zajímalo, jakou barvou jsi "zalil" ten vnitřek takhle do hladka a cos použil k leštění za nástroj (jako třeba hadr s pastou na nějaký gumě ?), že se povedl tak dokonalý přechod do kovu, aniž má barva "potrhané" okraje a ještě jednu "hladinu". Nebo barva šla až po leštění?