Luky. 30.08.11 18:53:58 napsal:
Už jsem tady někde zmiňoval výjezd Feliciema na GrossGlockner. Tak tohle
je foto tuším na Hochtoru
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dálkové cesty se škodovkami
Hora Cime de La Bonette (z jizni strany, nejvyssi bod (2802 m) silnice je vlevo na tom prstynku).
Tak neco jen tak na rychlo...
Cestou na Cime de La Bonette (z jizni strany):
Cestou na Cime de La Bonette (z jizni strany):
-> myschaak AZNP K.Hora: Mohli tam dat aspon značku ked tam neni napis ani v anglickom jazyku. Preklad: Odbočit z cesty je zakázané a nebezpečné.
-> darabos: nějakej vojenskej prostor...namaoě byla vidět uzoučká cesta tak říkám mladý že to projedem))))po 6km zily,tanky...závora tak otočka a pryč

-> j_j: to my ked sme stúpali v rumunsku do nadmorských výšok kde už nerastú stromy tak sme do plného auta ešte rôzne napchali drevo na jeden nočný táborák
-> myschaak AZNP K.Hora: ajaj, kde ste sa tulali?
-> Jozka: máš kliku že jsi nejel na Ukrajinu, už by jsi to auto neviděl 

-> j_j: Tam se toho vleze, co..? Pod zadní sedáky, do konstrukcí Z opěradel, k rezervě... A to jste ani nic nepašovali za dveřníma tapecama - kde jsem třeba já vozil tři roky nůž - ve dveřích řidiče, jak jsem minulý týden zjistil.
jinak jsme s kámošem při cestě na Slovač tak kiliána napěchovali po různejch dírách, že hlavní kufr pak vypadal takhle 

-> Jozka: tak Slovensko je pořád s USA ve válečném stavu 

-> j_j: Tak jsou i lidi kolem 30ti, co si myslej, že 17. listopadu 1989 skončila druhá světová válka, takže..

-> Jozka: když jsem tankoval MB,tak se i jeden českej kluk (cca 30) divil, kam že to jako leju 

-> j_j: Ono to snad bylo až někde nad kotníkem tý jejich boty.. Ty severní koumáci by na to nejspíš přišli..

-> Jozka: embé ruleeezzz
to auto si povodilo všechny italy, koukám....

-> Pavel P.. 07.09.11 23:14:32:
To jsem ještě neslyšel.. Co jsem slyšel, byla story o ukradení 1000MB začátkem 90. let kdesi v Itálii.. Sice už nevím od koho, co vím je a) že k vyzvednutí vozidla po nalezení přiměla majitele až výše poplatku za úřední likvidaci, b) auto mělo úplně suchou nádrž - zlodějům došel benzín, neb zřejmě nenašli nádrž, c) když majitelé vyzvedávali a dolívali benzín, seběhla se celá policejní stanice a po odskočení víčka kroutili hlavama a vypláceli si sázky - protože kudy se palívo dolívá, nezjistila ani italská policie za nějaký dva měsíce, co tam MB měli..

takhle vypadal motor po 510km v kuse - jak se kluk zahřál a těsnění prostoupil olej tak také kousek oleje unikl...bočním víkem.
-> Pavel P..: Jen to není vtip :-)
Jeďte na dovolenou na Ukrajinu... vaše auto už tam je :-))
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: Ale že jich tam je. Mraky.
-> Hurdis: ta poslední věta mě pobavila

-> xerox422: To myslíš vážně? Dokonalá korupce v řádu drobných na oběd mi přijde docela dobrá.
Navíc UKR to funguje docela solidně jako prevence. Sice jen pro cizince, ale i tak.
V rámci EU by to jistě způsobilo pěknou anarchii. Ne proto, že by to bylo něco jiného, ale proto, že by se tak razantně snížili cifry. Jinak je bordel a svinstvo všude stejný, pouze s východními souřadnicemi pro našince spravedlivější.
Mimochodem, ještě jedna maličkost, když budete na cestách potkávat Fabie, Octavie a Superby s pražskou nebo brněnskou RZ, tak se nezdravte, Češi tam nejedou.

V rámci EU by to jistě způsobilo pěknou anarchii. Ne proto, že by to bylo něco jiného, ale proto, že by se tak razantně snížili cifry. Jinak je bordel a svinstvo všude stejný, pouze s východními souřadnicemi pro našince spravedlivější.
Mimochodem, ještě jedna maličkost, když budete na cestách potkávat Fabie, Octavie a Superby s pražskou nebo brněnskou RZ, tak se nezdravte, Češi tam nejedou.

Ako to tu čitam, tak nech žije EU

-> Hurdis: mas pravdu, po ranu byli policiste na kazde krizovatce... ale vybirali si nastesti drazsi auta nez fabii

-> Hurdis: Jojo, četl jsem
Až tam pojedou (závisí na vydání povolení Ministerstva ani nevim jakýho), tak sem dám potom zkušenost.. Jedou si tam pro čistokrevnýho vlka z hor..

-> Mr_Kubas: Postup předbíhání na hranicích viz. níže: skoda-virt.cz/cz/.../1486
05-dalkove-cesty-se-skodov
kami?gotopost=2...
-> Hurdis 07.09.11 17:28:04: Šikovné rady
Maj na Ukrajině známého z práce, tak jim prej zařídí přechod přes hranice, má tam kamaráda, tak na jeho směnu tam pojedou, aby to bylo bez zbytečných komplikací 

-> Hurdis: ja som počul že je dobré vložit do dokladov 10 lei či hrivien či aká tam je mena, a že potom ti nik nerobí problémy
-> Mr_Kubas: Jinak vyřiď rodičům, ať si rozdělí obnos peněz na různá místa. Policisté pokutují, popř. berou úplatky podle výše obnosu, který vidí v prkenici. Tj. spokojí se s málem, když není ukázáno více.
Dále pozor na nesmyslně postavené značky STOP před výhledem do křižovatky. Často jsou úmyslně posunuté a sledované. Zastavení až za značkou, kde je vidět do rozhledu je "vymáhano pokutou".
Za zbytkový alkohol hrozí zabavením vozidla a basou na dva dny, nebo stačí podat ke zkoumaným dokladům kus přeloženého papíru s jakýmkoliv obsahem bankovek v přepočtu alespoň 500 Kč nebo lépe otevřít peněženku s předem limitovaným obsahem dle předchozích odstavců, oficír se obslouží.
Pozor hlavně ráno a dopoledne, v případě dobré kořisti bývá hlídek odpoledne už nevidno. :-)
Jinak kromě cest, které si pohrají s geometrií pohoda.
Zvláště restaurační zařízení a výsledné účty jsou super.
Dále pozor na nesmyslně postavené značky STOP před výhledem do křižovatky. Často jsou úmyslně posunuté a sledované. Zastavení až za značkou, kde je vidět do rozhledu je "vymáhano pokutou".
Za zbytkový alkohol hrozí zabavením vozidla a basou na dva dny, nebo stačí podat ke zkoumaným dokladům kus přeloženého papíru s jakýmkoliv obsahem bankovek v přepočtu alespoň 500 Kč nebo lépe otevřít peněženku s předem limitovaným obsahem dle předchozích odstavců, oficír se obslouží.
Pozor hlavně ráno a dopoledne, v případě dobré kořisti bývá hlídek odpoledne už nevidno. :-)
Jinak kromě cest, které si pohrají s geometrií pohoda.
Zvláště restaurační zařízení a výsledné účty jsou super.
-> Hurdis: Díky pane 

-> Kaprof: RAT tuning 

-> m8rinek: Spíš jak bude vypadat ta Liána by mě zajimalo :-D
Ty kráso
Tak to je dobrej voser
Má někdo odkaz na téma s tím eMkem na hranicích? Čistě ze zvědavosti, rodiče pojedou na Ukrajinu, tak jim zvednu náladu 

-> Majklsto: prima :D, kolik asi bude v Rusku parkovný za 15let? :D
-> Luky.: ano po 15 rokoch prišiel nejaký dopis, že ak chcú tak si môžu auto po zložení kaucie zobrat :-)
-> Majklsto: jako chápu, že ho třeba mají snahu zabavit, ale aby ho už nevrátili?!
A k tomu tvému kamarádovi - to jako že po 15 letech přišel dopis?
A k tomu tvému kamarádovi - to jako že po 15 letech přišel dopis?

-> Luky.: Kamarát tak pred 15 rokmi musel nechat v Rusku liazku aj s návesom. Proste sa im niečo nepáčilo, povedali auto zostáva tu a dovidenia. Domov išiel stopom. Teraz im prišiel papier, že si auto môžu po zložení nejakej kaucie zobrať naspet
-> Gryzly: si děláš kozy. A to mu ho vzali, zamávali a jel domů vlakem? Normálně jim ho nechal?
-> Jarda: Origo jo, to já vím, ale chceš to riskovat?
-> Gryzly: ale je to origo, mam to uz i zapsane ve velkem tp
jo o tom Mku jsem to kdysi cetl
ja kdysi vozil pod sedackou macetu...

ja kdysi vozil pod sedackou macetu...
-> Gryzly: To potesi... To nevim co by mi povedeli na plynovku s plnym zasobnikem v kapse u dveri...