-> zedd 22.08.18 00:47:27: Mně "pískal" motor týden před odjezdem, bylo mi jasné, že si někde saje falešný vzduch, ale až při vyndavání motoru před odjezdem jsem zjistil, že se uvolnily matice u příruby karburátoru (zjevně na vině byla silná pružina, jíž mám uchycen filtrbox ke konzoli bowdenu plynu, namísto šroubu do víka karburátoru)...
-> 11mAjA11: Vzhledem k tomu, že pokaždé, když tam jedu, narazím na nějaké zdržující faktory - letos to byly rozkopané dálnice v Německu a kolony před omezeními (odhaduji tak 5 hodin zdržení), ten defekt na PP kole (cca 3-4 hodiny zdržení) a ten altík (cca 2 hodiny zdržení), posledně to byla dopravní špička u Berlína (3 hod) a dopravní omezení u Kodaně (4 hod), tak se mi cesta vždy o den protáhla. Jinak se to dá za polár za 2 dny, ale tyto zdržení neodhadneš. Dobré je vyjet mimo svátky ve všední den v době mimo ranní a odpolední špičku, ale zase je všude hafo kamionů, které dokáží zablokovat i tříproudou dálnici v Německu...
Takže letos k polárnímu kruhu cca 3,5 dne pohodovým tempem (vyjeli jsme v 18:00 a před polednem byli u poláru), před lety, když jsem jel sám a hnal jsem to, tak 2,5 dne (vyjel jsem v 16:00 a v Kvikkjokku jsem byl ve 2:00 ráno)