skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zaměstnání
01:22:12
28.01.2011
28.01.2011

dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Matulo: Já jsem si v prosinci dával přihlášku do Kvasin, v lednu mi říkali, že v březnu by měli nabírat, tak jsem zvědav, co z toho bude. Jestli do té doby neseženu něco jinýho a budou mě chtít, tak půjdu na linku montovat Superblby.
00:58:52
28.01.2011
28.01.2011

Maťulo
00:56:08
28.01.2011
28.01.2011

Maťulo
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Biely! Francuz...

00:53:53
28.01.2011
28.01.2011

-> Matulo: Jo tak to bude něco jako ta naše padesátka. A u vás tomu šéfuje co za rasu?
00:47:58
28.01.2011
28.01.2011

Maťulo
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Mi s japoncami nemame nic... U nas sa vyraba P 207 a C3 Picasso a od jesene tohto roku pojde novy projekt A9 - P 208 ktory by mal postupne z linky vytlacit 207cku... Vyhlaska 509 je potrebna pre elektrotechnikov aby som mohol vykonavat zasah na zariadeniach pri poruche...
00:36:30
28.01.2011
28.01.2011

-> Matulo: PSA? A co tam děláte? To samýco v Ovčárech nebo něco jinýho? Jaký to tam je? Co jsem slyšel, tak že prý ty japončíci jsou nic moc. A co to je vyhláška 509? Něco jako u nás 50ka?
00:22:17
28.01.2011
28.01.2011

Maťulo
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Tak neska som sa bol zahlasit v skole na vyhlasku 509... 

12:07:52
27.01.2011
27.01.2011

Maťulo
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : PSA Peugeot Citroen Trnava :) A to uz som chcel davat vypoved! 

01:22:38
27.01.2011
27.01.2011

-> Matulo: A v jakém provozu? Automobilka nebo ...?
01:18:13
27.01.2011
27.01.2011

castrol
-> Matulo: dalsi level no super
01:17:35
27.01.2011
27.01.2011

Maťulo
-> castrol: CI koordinator na zvarovnu... 

01:15:54
27.01.2011
27.01.2011

castrol
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : na radio nieje cas o 5 sekund stena 

01:13:40
27.01.2011
27.01.2011

-> castrol: Na crash testy? "Hele vole kde se tady šteluje rádio?" 

01:06:55
27.01.2011
27.01.2011

castrol
-> Matulo: testovaci jazdec
01:06:00
27.01.2011
27.01.2011

-> Matulo: Z Třetího inspektora leteckého provozu budeš Druhý inspektor?
00:56:45
27.01.2011
27.01.2011

Maťulo
Musel som sa pochvalit... Tak sa mi po 4 rokoch driny konecne podaril nejaky karierny posun! Uz nech je 1. februara... 

17:27:12
09.11.2008
09.11.2008

fine_ray
reality nebrat, už začala recese trhu, rok budou stát na místě a cena půjde dolů, tzn provize půjde dolů.
Chce to zkušenosti mno, když hledam teď práci, nikdo nekoouká na to že jsem elektro inženýr, ale na to že mam v průběhu studia 3 roky praxe s podobnými pozicemi a že se trochu domluvím anglicky (což bývá jediný co mi zavíralo dveře jinde..že to není plynule slovem písmem). Aktuálně nabídnuto... auto, telefon, ntb., 40kkč nástup... ve dvou firmách. Ale stěhování do Prahy mno :-( V Plzni mi za podobnou věc nabídnou 25kkč... a provozní náklady mi rozhodně nestoupnou o 15kkč rozdílu... max tak o 5. Tzn i když nechci, stejně mě Praha asi nemine :-/
Chce to zkušenosti mno, když hledam teď práci, nikdo nekoouká na to že jsem elektro inženýr, ale na to že mam v průběhu studia 3 roky praxe s podobnými pozicemi a že se trochu domluvím anglicky (což bývá jediný co mi zavíralo dveře jinde..že to není plynule slovem písmem). Aktuálně nabídnuto... auto, telefon, ntb., 40kkč nástup... ve dvou firmách. Ale stěhování do Prahy mno :-( V Plzni mi za podobnou věc nabídnou 25kkč... a provozní náklady mi rozhodně nestoupnou o 15kkč rozdílu... max tak o 5. Tzn i když nechci, stejně mě Praha asi nemine :-/
21:29:15
08.11.2008
08.11.2008

Zdeněk.
-> Reeaper: tak do práce musim, páč rád utrácím (nejen za sebe) a peněženka je čím dál tím užší
. Práci v oboru nebo ne, to je mi teďka jedno, prostě zatím hledám cokoliv, co je aspoň trochu na úrovní a za rozumný peníze

21:03:39
08.11.2008
08.11.2008

Reeaper
-> P@nis: dyť tu ani netrefíš
No jo, ale pořád máš prostě náký to zázemí a to je, když ne výhra, tak obrovský plus. Ale i to se dá nějak vybudovat no, každej nějak začínal.. Otázka je fakt, jak moc to třeba Zdeňka žene do práce, jelsit ´musí´ a nebo jen ´může´.
á si vážím lidí, který dělají tyhle manuální práce a dělají je kvalitně, protože takovejch lidí je opravdu málo.. Dneska skoro každej tín-endžr, kterej vyleze ze školy, ta si myslí, že už pro něj někde náká dajná sekretářka leští sedák na kožený židli v kanclu budoucího menežra..
Na tomhle mají bohužel negatívní vliv také rodiče. S tímse taky setkávám u klientů, jak na stojních provozech, nebo na průmyslovkách atd. Bežný je bohužel to, že otec byl klasickej dělňas, soustružník, frézař, nebo tak a svý děcko od takovýhle práce odrazuje, prostože dnestojži není tka špinavá práce a montérky se tam mnohdy nosej ´jen tak pro jistotu´. Ale to ti rodiče nevidí.. a proto ubejvá i těhle profesí.
-> Zdeněk.: co jsem tka pochopil, chce pracovat v oboru, že? A dával sis i ty inzerát, nebojen hledáš?

No jo, ale pořád máš prostě náký to zázemí a to je, když ne výhra, tak obrovský plus. Ale i to se dá nějak vybudovat no, každej nějak začínal.. Otázka je fakt, jak moc to třeba Zdeňka žene do práce, jelsit ´musí´ a nebo jen ´může´.
á si vážím lidí, který dělají tyhle manuální práce a dělají je kvalitně, protože takovejch lidí je opravdu málo.. Dneska skoro každej tín-endžr, kterej vyleze ze školy, ta si myslí, že už pro něj někde náká dajná sekretářka leští sedák na kožený židli v kanclu budoucího menežra..
Na tomhle mají bohužel negatívní vliv také rodiče. S tímse taky setkávám u klientů, jak na stojních provozech, nebo na průmyslovkách atd. Bežný je bohužel to, že otec byl klasickej dělňas, soustružník, frézař, nebo tak a svý děcko od takovýhle práce odrazuje, prostože dnestojži není tka špinavá práce a montérky se tam mnohdy nosej ´jen tak pro jistotu´. Ale to ti rodiče nevidí.. a proto ubejvá i těhle profesí.
-> Zdeněk.: co jsem tka pochopil, chce pracovat v oboru, že? A dával sis i ty inzerát, nebojen hledáš?
09:55:25
08.11.2008
08.11.2008

P@nis
-> Zdeněk.: Tak snad se neurazil, on trochu proti tobě je, jelikož mam osobní zkušenosti s těma co vylezli školu a maji maturitu(truhlář). Myslí si, že jsou něco víc než ti vyučeni, ale ono každy začína na dilně odtamtud si člověk nosi vědomosti zkušenosti a nápady, a když vidí mě, že studuju Vš a přesto dělam když mam čas jako obyčejný dělník tak nechápou:) Jinak nejlepší jsou montáže kde se člověk dost naučí: třeba už umim dobře se sádrokartonem, obkladat koupelny, natahovát omítky atd..:-) Takže to zkus v nějake menší firmě a uvidiš třeba si bokem taky vydělaš a dost se naučiš, a přitom bych se snažil stále hledat nějake platově lepší místo :-)
04:59:38
08.11.2008
08.11.2008

Flacek
Draku ja sel z Pisku do prahy uz sem tu skoro 3roky ale diky tomu ze sem tu praci mel i tak dam 15tis za najem bytu se vsim vsudy takze zadna slava to neni ale zase pronajimam byt v pisku takze to nejak jde.Jinak okolo Strak. me napada jen v pisku fabriky jako SNOP,Faurecie atd je to fabrika ale zase tam berou docela slusny prachy jen to dojizdeni pro tebe no:(
00:50:15
08.11.2008
08.11.2008

Zdeněk.
-> P@nis: nevím proč, ale přijde mi, že ten druhý odstavec je něco proti mě, to je fuk...maturitou se neoháním, rukama bych klidně pracoval (s tím i počítám), ale když někam přijdu a oni řeknou, že lidí ze školy kterou jsem udělal je škoda brát na dílnu a že budou přijímat, ale vyučený, tak co mam dělat...NIC, já jejich rozhodnutí jen těžko změním :-/
dneska jsem obvolával další firmy a do jedný jsem poté poslal životopis, je to sice 30km od města, ale co se dá dělat. Třeba mě vezmou a já budu hledat dál
vím že dojíždí lidi do práce i z větší dálky, ale já na to dojíždění moc nejsem
dneska jsem obvolával další firmy a do jedný jsem poté poslal životopis, je to sice 30km od města, ale co se dá dělat. Třeba mě vezmou a já budu hledat dál

00:13:45
08.11.2008
08.11.2008

P@nis
-> Reeaper: Vpohodě Já to neberu jako rejpání, je to tvůj nazor na který máš právo ;-)
Tak jistě že mam ohromnou vyhodu že mužu pracovat v dílně, ale o to nejde , mě spíše šlo ukázat na to at začne něco dělat u určitých zakazek tolik nářadi nepotřebuje. Např kamarád montuje obložkové zárubně a dveře na ŽL spolupracuje s nějakou stavebni firmou, druhý děla kuchyně ktere nakoupí v různych polotovarech a jen je skláda a montuje u zákazniku. Podle mne na tuhle práci nepotřebuje zase tolik nářadi
A k tomu teplu pod prdeli ta dilna neni otce jen snima tak pracuje, je to mala dilna 3 lidi ktere znám někdy se mě na něco ptaji konzultuji, poprosi o nějake nakrsy cenove tvorby, někdy jim pomaham v dilně, na montaži nebo dělam zasobovače s autem. Taky bych mohl byt lempl a řikat že umim kreslit v programech, navrhovat interiery, nařezove plany, cenove tvorby ... ale to co mě taky učili na nadstavbě (matura) bylo pro život uplně na nic. takže se ani neohanim tim, že mam maturu, že bych nějak vynikal proti ostatnim co maji jen učnak, máš-li maturu a mašli kde pracovat je to hezke, ale jestli ne musiš stejnak makat rukama a jak tady už parkrat padlo: dobrý řemeslník se neztratí. Problem mladých je spíše v tom že z praxe umi celkem prd nebo zaklady(pokud teda nechodili sami o vikendech nebo po škole makat) a jsou nesamostatni.
Ps.: A nerejpej do Ostravy to mam kousek (JOKE )
Tak jistě že mam ohromnou vyhodu že mužu pracovat v dílně, ale o to nejde , mě spíše šlo ukázat na to at začne něco dělat u určitých zakazek tolik nářadi nepotřebuje. Např kamarád montuje obložkové zárubně a dveře na ŽL spolupracuje s nějakou stavebni firmou, druhý děla kuchyně ktere nakoupí v různych polotovarech a jen je skláda a montuje u zákazniku. Podle mne na tuhle práci nepotřebuje zase tolik nářadi
A k tomu teplu pod prdeli ta dilna neni otce jen snima tak pracuje, je to mala dilna 3 lidi ktere znám někdy se mě na něco ptaji konzultuji, poprosi o nějake nakrsy cenove tvorby, někdy jim pomaham v dilně, na montaži nebo dělam zasobovače s autem. Taky bych mohl byt lempl a řikat že umim kreslit v programech, navrhovat interiery, nařezove plany, cenove tvorby ... ale to co mě taky učili na nadstavbě (matura) bylo pro život uplně na nic. takže se ani neohanim tim, že mam maturu, že bych nějak vynikal proti ostatnim co maji jen učnak, máš-li maturu a mašli kde pracovat je to hezke, ale jestli ne musiš stejnak makat rukama a jak tady už parkrat padlo: dobrý řemeslník se neztratí. Problem mladých je spíše v tom že z praxe umi celkem prd nebo zaklady(pokud teda nechodili sami o vikendech nebo po škole makat) a jsou nesamostatni.
Ps.: A nerejpej do Ostravy to mam kousek (JOKE )
20:40:29
07.11.2008
07.11.2008

Reeaper
-> P@nis: no chlape neber to jako rejpání, už si mě zažil, ale dobře se ti kecá, když máš teplo pod prdelí
Ono jedna věc je do nečeho hupnout,když máš zázemí, který zrovna v tomhle oboru je nutný. Ale když začínáš..tak k tomuhle se musíš dopracovat.. Jinak co píšeš je určitě pravda a věřím tomu, já se s tím skoro denně setkávám u živnostníků, který mluví stejně a zrovna šikovnejch lídí v těhle oborech, jako je truhlářství, pokrývačství atd. je opravdu málo a práce je nepřeberně.
2D/3D modelování určitě není k ničemu, i na tohle jsou samostnaný pozice, taky jsem se o pár takovejch ucházel a bejvalí spoužáci na takovejch taky skončili. Pro mě to není, sice mě to bavilo, ale sedět celej den v kanclu, tka asi chcípnu, lae to je zase o člověku a co komu vyhovuje..
takže spíš začít ´nějakou´ prací, našetřit si, nebo si vzít půjčku (ale to v krajním případě), pak ŽL a bouchnout do toho, zkusit to.. myslím, že jak je člověk šikovnej v tomhle oboru, tka se uchytí.
-> Ad@m: a já myslel, že ses nějak konečně ustálil..ale hlavně to nevypadá, že si stěžuješ, takže ti to nakonec vyšlo i přes ty patálie s ŽL

Ono jedna věc je do nečeho hupnout,když máš zázemí, který zrovna v tomhle oboru je nutný. Ale když začínáš..tak k tomuhle se musíš dopracovat.. Jinak co píšeš je určitě pravda a věřím tomu, já se s tím skoro denně setkávám u živnostníků, který mluví stejně a zrovna šikovnejch lídí v těhle oborech, jako je truhlářství, pokrývačství atd. je opravdu málo a práce je nepřeberně.
2D/3D modelování určitě není k ničemu, i na tohle jsou samostnaný pozice, taky jsem se o pár takovejch ucházel a bejvalí spoužáci na takovejch taky skončili. Pro mě to není, sice mě to bavilo, ale sedět celej den v kanclu, tka asi chcípnu, lae to je zase o člověku a co komu vyhovuje..
takže spíš začít ´nějakou´ prací, našetřit si, nebo si vzít půjčku (ale to v krajním případě), pak ŽL a bouchnout do toho, zkusit to.. myslím, že jak je člověk šikovnej v tomhle oboru, tka se uchytí.
-> Ad@m: a já myslel, že ses nějak konečně ustálil..ale hlavně to nevypadá, že si stěžuješ, takže ti to nakonec vyšlo i přes ty patálie s ŽL

20:30:59
07.11.2008
07.11.2008

Reeaper
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): vďaka
Ono to je spíš o tom, že málokdy člověk na poprvý narazí na vysněnou práci. Nebo má pocit, že to je vysněný, protože nepoznal nic lepšího. Já zkoušel, sice jen málo a bál jsem se prásknout do bot a jít jinam, nemám moc rád změny. ale šel jsem do toho a zatím nelituju.. Hlavně člověk musí vyzkoušet, co by ho bavilo. a na začátek? no tka nákou obyčejnou práci, ať jsou peníze a nesedět na pracáku a přitom koukat třeba po něčem jiným. Nějak se to odvíjet bude.
Pokud není na cestě mimi, hypotéky na krku, manželka chtivá diamantů atd, tak si myslím, že je to pořád jen ´zábavný zkoušení´
-> Labros: tak naši zase nad prodejem uvažují, protože barák už má svý roky, je třeba do něj vrážet peníze, kterých moc není, takže to je opravdu mnohdy mínus, než klad. A to, že chci pryč z Ostravy, nebo alespoň někde za ostravu časem, doma ani neříkám, pže by barák byl asi velice rychle na vývěskách realitek..

Pokud není na cestě mimi, hypotéky na krku, manželka chtivá diamantů atd, tak si myslím, že je to pořád jen ´zábavný zkoušení´
-> Labros: tak naši zase nad prodejem uvažují, protože barák už má svý roky, je třeba do něj vrážet peníze, kterých moc není, takže to je opravdu mnohdy mínus, než klad. A to, že chci pryč z Ostravy, nebo alespoň někde za ostravu časem, doma ani neříkám, pže by barák byl asi velice rychle na vývěskách realitek..
18:53:30
07.11.2008
07.11.2008

Ad@m
-> Zdeněk.: já jsem taky před půl rokem přemýšlel čím se budu živit, když mi výška nevyšla. Maturitu mám taky. Jelikož mezi střední a výškou jsem byl na brigádě s manželem sestřenice (jezdí jako zámečník na montáže), tak jsem se rozhodl k nim vrátit, tentokrát s vlastním živnosťákem. No dělal jsem u něho 2 měsíce pro jedu topenářskou firmu, ale přetáhli mě k nim, u nich jsem byl přes půl roku, teď jelikož není moc práce tak dělám každou chvilku pro někoho jiného. Ano, jezdím pracovat 300 km a víc od domova (jak kdy) ale jsem ve fázi kdy mi to nevadí, doma být denně nemusím, zatím chci jenom vydělat. A vydělat se dá. Je pravda že to musíš trošku honit hodinama ale pokud máš slušnou hodinovku tak je to paráda, když si odpočítáš náklady jako soc. + zdrav. pojištění, nafta, ubytování, strava, cigára, pivo a podobně tak není problém aby ti zbylo 30 000 a víc.
16:33:42
07.11.2008
07.11.2008

Labros
-> Reeaper: jsem na tom stejně, tatík barák zřejmě dalších 20 let prodávat nebude, a já ani od něj nic nechci, takže to řeším sám.
16:32:32
07.11.2008
07.11.2008

Labros
-> COL: tak to je pravda, že nároky osoba/m2 rostou a to je asi příčina boomu výstavby a raketovýho růstu cen. Já bych mohl bydlet luxusně, ale v Karlových Varech, kam se jaksi jako programátor vracet nehodlám a až to budu dědit, tak budu dědek a už to akutně řešit nebudu ;)
16:05:39
07.11.2008
07.11.2008

don Qardius
Zdeněk. 07.11.08 12:59:14 napsal:
-> p.b.: t.
teďka rozesílám životopis všude možně i mimo můj kraj, tak se snad něco najde
ale neumím si představit vydělávat třeba kolem 15tis. hrubýho a jezdit denně 60km do práce a zpět
Také jsem před 2 lety po škole dojížděl autem 62 km jednu cestu denně do práce, ale vydržel jsem to rok platově nic- moc ale firma měla dost dobré jméno. Při práci jsem se občas ptal u zaměstnavatelů po okolí a našel jsem něco lepšího, není to ideální, ale s roční praxí u mezinárodní firmy se na mě dívali jinak. Mimo to ještě dělám školu. Takže pokud něco slušnějšího najdeš i dál tak to ber, alespoň pro nabrání praxe.
-> p.b.: t.

Také jsem před 2 lety po škole dojížděl autem 62 km jednu cestu denně do práce, ale vydržel jsem to rok platově nic- moc ale firma měla dost dobré jméno. Při práci jsem se občas ptal u zaměstnavatelů po okolí a našel jsem něco lepšího, není to ideální, ale s roční praxí u mezinárodní firmy se na mě dívali jinak. Mimo to ještě dělám školu. Takže pokud něco slušnějšího najdeš i dál tak to ber, alespoň pro nabrání praxe.
15:44:10
07.11.2008
07.11.2008

Boga
-> Zdeněk.: Víš co je problém nás čechu? Ještě jsme nepochopily, že mi musíme jít za prací, ona za námi nepřijde. A pokud by si měl jezdit 60km tak věř že to není tak hrozný...navíc pokud bydlíš u rodičů a náklady máš skoro nulový. Ale stejně bych nečekal žádnej zázrak v tom začátku, ale pokud budeš poprvé zaměstnanej jako absolvet tak na tebe může zaměstnavatel brát dotaci...což je dobrej argument aby tě vzali.
13:12:02
07.11.2008
07.11.2008

Zdeněk.
-> P@nis: tak strávil jsem během školy, co se týče brigád a nejakých praxí asi rok v práci na dílně, na montážích apod. dávali mi samostatné zakázky a zaměstnavatel byl spokojený...nemehlo na stroje předpokládám taky tedy nejsem. Různé ty technologické postupy, nářezové plány, propočty a další znát musím, na škole to byla v mnoha hodinách jediná činnost co jsme pořád zkoušli dělat dokola. A co se týče ŽL, tak tam je problém jak už jsem psal, ty máš zázemí svého otce a dílny, já žádný prostor ani nástroje to vykonávat momentálně nemám, ale šel bych do toho hned..
12:59:14
07.11.2008
07.11.2008

Zdeněk.
-> p.b.: tak jinej přístup, než mám maturitu můžu dělat cokoliv mít nemůžu, jak jsem psal, všechny podniky zabývající se prací ze dřevem jsem obešel a jsou rádí, že zatím fungují a nemůžou si dovolit přijímat další lidi a když by přijala, řeknou že nás maturantů, konkrtétně z té školy co jsem udělal je škoda pustit na dílnu, ať děláme spíš nějakou grafiku (prostě výkresy - AutoCad, návrhářská činnost apod.), raději vezmou vyučený, které dokáží zaplatit a "mají praxi"...podnik, kde by mě vzali a kde jsou řekl bych dobrý peníze (na naše město) a pracují tam lidi hlavně z mé školy by mě přijali až za asi 2 měsíce. V tý hromadě dotazníků co tam měli si mě dali jako prvního, protože jsem pro ně zajímavej, ale nemůžu čekat 2 měsíce na to, jestli mě přijmou, potřebuju něco hned..
ale neumím si představit vydělávat třeba kolem 15tis. hrubýho a jezdit denně 60km do práce a zpět

12:52:02
07.11.2008
07.11.2008

P@nis
-> Zdeněk.: To že maš maturitu, tak si mysliš že bys měl dostat praci s dobrym platem? Já jsme taky Truhlář učnak+nadstavba+ Vš(tedka studuju ještě), takže snad mužu soudit jelikož otec ma tak trochu stolarnu, a to že maš maturitu- počitam skoro žadnou praxi na dílně- tak ti upřimně řeknu že jsi k ničemu. Ted si nedělám srandu, někdy jim choim pomahat a jak jsme viděl stolaře s maturitou (bez učnaku) tak jsem se nestačil divit co to bylo za nemehlo na strojích. To že tady píšeš že umiš s Cad, Arconem to je hezke ale to je uplně stupidni a umí to dělat kde kdo,(pro otce to dělam většinou Já ve volném čase i s nákresy, kusovníky, nařezové plany a cenovou tvorbu) a když neumi naučit se to je otazka par hodin. Jo kdyby jsi k tomu přidal různe ekonomicke propočty, technologicke postupy , nařezove plány atd. bylo by to zajimavějši. Ale tyhle dovednosti ziskaš časem a zkušenostma což asi nemaš. Navic o tohle ani moc menších stolarnen nema zájem.
Řeknu ti to takhle (poradím), jestli chceš mít dobré peníze pracuj na ŽL, jinak to nikdy slava v tomhle oboru nebude. A navic zjistíš sam pokud budeš dobře makat, že se ti pohrnou nabídky i bokem, dobre slovo souseda uděla sve, nedavno jsem pomahal dělat vnitřek chaty (podlahy obloženi kuchyn..) a přišel chlapík ze sousedni chaty jestli dělame i pergoly, že by jednu potřeboval, a že mu jina stolarna řekla že mu ji uděla jak chce ale za 17tis., a ukazal mi hruby nakres jak by to chtěl, řekl jsem mu že mu zavolam až spočitam za kolik bychom ji udělali my, za 2 dny jsem mu volal a říkal že za 9ku mu ji postavíme, a on mi řekl že když ji postavime do 2 tydnu da nám 10. Takže o vikendu jsme ji za den postavili(majitel byl moc spokojeny) ve 3 lidech rozdělili peníze( po te co jsme odečetli material cestu atd) za jeden necely den je 2ka myslim slušný výdělek. Nehledě na to, že nas poreferoval u znamych a sousedu, že pracujem rychle kvalitně a levně-proti jiny předraženym firmam), a už mame dalši 3 zakázky na víkend bokem. Takže radím zkus začit makat aspon někde, a uvidiš co bude tim že doma sediš na prdeli a nařikaš že nastupni plat je mizerie neni dobre, navic vidiš z meho přikladu že se da podle mne i bokem dobře vydělat což v jinych pracich takova možnost neni
Řeknu ti to takhle (poradím), jestli chceš mít dobré peníze pracuj na ŽL, jinak to nikdy slava v tomhle oboru nebude. A navic zjistíš sam pokud budeš dobře makat, že se ti pohrnou nabídky i bokem, dobre slovo souseda uděla sve, nedavno jsem pomahal dělat vnitřek chaty (podlahy obloženi kuchyn..) a přišel chlapík ze sousedni chaty jestli dělame i pergoly, že by jednu potřeboval, a že mu jina stolarna řekla že mu ji uděla jak chce ale za 17tis., a ukazal mi hruby nakres jak by to chtěl, řekl jsem mu že mu zavolam až spočitam za kolik bychom ji udělali my, za 2 dny jsem mu volal a říkal že za 9ku mu ji postavíme, a on mi řekl že když ji postavime do 2 tydnu da nám 10. Takže o vikendu jsme ji za den postavili(majitel byl moc spokojeny) ve 3 lidech rozdělili peníze( po te co jsme odečetli material cestu atd) za jeden necely den je 2ka myslim slušný výdělek. Nehledě na to, že nas poreferoval u znamych a sousedu, že pracujem rychle kvalitně a levně-proti jiny předraženym firmam), a už mame dalši 3 zakázky na víkend bokem. Takže radím zkus začit makat aspon někde, a uvidiš co bude tim že doma sediš na prdeli a nařikaš že nastupni plat je mizerie neni dobre, navic vidiš z meho přikladu že se da podle mne i bokem dobře vydělat což v jinych pracich takova možnost neni

11:29:36
07.11.2008
07.11.2008

p.b.
Saky 06.11.08 20:07:36 napsal:
-> Evž@:
jenze to znamena pouze to ze pak uz budes muset mit vysku na kazdou kravinu a nebo budes muset byt v necem fakt dobrej..
Skoro bych řekl že to bude tak že budeš muset mít VŠ a ještě k tomu budeš muset bejt v tom oboru dobrej. On ten diplom není samospásnej, pokud někdo umí hovno, těžko ho bude někdo zaměstnávat.
Že se celej školskej systém kurví různejma uklízečkama, kuchařema, truhlářema? s maturitou s tím nelze než souhlasit, bohužel.
-> Zdeněk.: Ono je to dost těžký, takhle radit. Trošku mě zaráží ten přístup mám maturitu, můžu dělat cokoliv. Dneska je zájem o spíš lidi co umí něco a dobře a ne všechno a blbě.
Jestli ti je to opravdu jedno tak jdi třeba dojit krávy, v lepších podnicích je to docela slušně placená práce (to nemyslím ze srandy).
-> Evž@:
jenze to znamena pouze to ze pak uz budes muset mit vysku na kazdou kravinu a nebo budes muset byt v necem fakt dobrej..
Skoro bych řekl že to bude tak že budeš muset mít VŠ a ještě k tomu budeš muset bejt v tom oboru dobrej. On ten diplom není samospásnej, pokud někdo umí hovno, těžko ho bude někdo zaměstnávat.
Že se celej školskej systém kurví různejma uklízečkama, kuchařema, truhlářema? s maturitou s tím nelze než souhlasit, bohužel.
-> Zdeněk.: Ono je to dost těžký, takhle radit. Trošku mě zaráží ten přístup mám maturitu, můžu dělat cokoliv. Dneska je zájem o spíš lidi co umí něco a dobře a ne všechno a blbě.
Jestli ti je to opravdu jedno tak jdi třeba dojit krávy, v lepších podnicích je to docela slušně placená práce (to nemyslím ze srandy).
11:17:12
07.11.2008
07.11.2008

alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> Reeaper: o vidis, ty si strojar a robis pre Seznam, ja som historik a robim Siebel helpdesk.... Ono, na zaciatok je mozno dobre zobrat akukolvek ponuku, aj mimo bydliska. Clovek nemoze hned cakat kralovsky plat, ja som pred 6 rokmi zacinal po vyske v statnej sprave s 12 000 hrubeho.... za tri roky som sa dostal na asi dvojnasobok, tak som im dal zbohom a vyskusal som IT, o com som nemal ani paru.... a uz to robim 2 roky a som celkom spokojny.... Takze, je jedno kde a ako clovek zacne, verim tomu, ze ak je sikovny, za par rokov sa dostane tam, kde mu bude dobre... samozrejme, musi sa snazit.
Drzim palce
Drzim palce
11:04:58
07.11.2008
07.11.2008

Reeaper
-> COL: aha, tahle.. tka v tom máš pravdu, rozhodně to je lepší než nic a nezačíná člověk s holým zadkem.. taky tady v Ostravě jsou určitě jiný podmínky, než v Praze..
-> Nwkt: tajný to rozhodně není
Je to v podstatě úplně obyčejná práce - Marketingový poradce, tzn. prodej reklamy na Firmy.cz, péče o nové a stávající klienty. Výhoda je ta, že nikomu nic nemusím cpát do zadku, neb firma, která chce investovat do jakýkoliv reklamy, tak jde i do tohodle a lidi jsou si vědomi toho, že internet jde dopředu a bejt na nejnavštěvovanějším a největším katalogu firem má cenu.
Hlavně se mě líbí to, co jsem psal - práce s lidmi, volná pracovní doba, co chvilku náká firemní akce, (v budoucnu) služební auto atd atd. Jen se tu udržet
-> Nwkt: tajný to rozhodně není

Hlavně se mě líbí to, co jsem psal - práce s lidmi, volná pracovní doba, co chvilku náká firemní akce, (v budoucnu) služební auto atd atd. Jen se tu udržet

10:27:44
07.11.2008
07.11.2008

Nwkt
-> Reeaper: A co děláš pro seznam, pokud to neni tajný?
10:26:11
07.11.2008
07.11.2008

COL
-> Reeaper: Ja nemyslel zdedit a nutne tam bydlet. Neni problem, prodat a koupit jinde. Jde o ten vstupni majetek - pak je situace zcela jina, nez kdyz mas na vse vydelavat z nuly....
10:16:58
07.11.2008
07.11.2008

Reeaper
-> COL: -> Labros: jenže ono mít dneska barák není žádná výhra. a kor v Praze si myslím, že to musí bejt ještě těžší. My barák máme, já jsem v situaci, kdy ho zdědím, ale v hlavě mám představu jít stejně bydlet někam jinam a postavit si svůj vlastní barák.. Dneska už je otázka, jelsit mít starej, poděděnej barák a nebo si postavit novej.. a to jsou zase jiný náklady..
10:16:34
07.11.2008
07.11.2008

David29
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Kdybys viděl, co sem s tim občas vyváděl já
Pokud havlik bude mít v ledvinách písek či něco podobnýho... víte odkud vítr vane
-> Mr.Lumpy 07.11.08 09:11:57: Jeho nic nenapadne

-> Mr.Lumpy 07.11.08 09:11:57: Jeho nic nenapadne

10:14:15
07.11.2008
07.11.2008

Reeaper
-> Zdeněk.: opravdu záleží na tom, co tě baví a jakou máš představu.. já si třeba zatím prošel pozice za sluchátkama v O2, pak sedět v kanclu a nakonec jsem skončil u Seznamu, kde dělám v podstatě mou vysněnou práci - s lidmi, volná pracovní doba, peníze podle toho, jak makám, perfektní kolektiv, zázemí velké firmy. A to jsem odmaturovanej strojař
Takže ona ta práce je, ale taky to záleží, odkud seš a jaký jsou možnosti v místě tvýho bydlení.
Co se toh ma,léře týče - tohle se asi nedá naučit, na to člověk musí mít buňky.. Pokud tam je pevnej základ (což nebejvá), tak bych do toho klidně šel, alespoň si to ošaháš. Ale je to práce s lidma, takže žádnej klídek doma, ale bejt věčně na příjmu a připravenej plnit přání klientů. Tak to mám i já teď, ale jsem spokojenej..
Takže ona ta práce je, ale taky to záleží, odkud seš a jaký jsou možnosti v místě tvýho bydlení.

Co se toh ma,léře týče - tohle se asi nedá naučit, na to člověk musí mít buňky.. Pokud tam je pevnej základ (což nebejvá), tak bych do toho klidně šel, alespoň si to ošaháš. Ale je to práce s lidma, takže žádnej klídek doma, ale bejt věčně na příjmu a připravenej plnit přání klientů. Tak to mám i já teď, ale jsem spokojenej..
10:05:49
07.11.2008
07.11.2008

COL
-> Labros: tak ono, protoze kazdy ma nejake predky a populace stagnuje, tak vetsinou kazdy (popr. jeho rodice) zdedi nejaky vychozi majetek (byt by to byla i jen cast domu nebo bytu). Dokonce by to bylo i celkem v pohode, kdyby nerostly naroky na bydleni (predevsim osoby/m^2).
09:55:30
07.11.2008
07.11.2008

Labros
-> COL: takhle, jediná rozumná možnost jak žít pokojnej život je podědit, prostě v rodině je dvojbarák kterej se dědí z generace na generaci, semtam ho někdo rekonstuuje nebo dostaví, a všichni jsou spokojený, a můžou cpát prachy do aut, elektroniky atd.
09:51:48
07.11.2008
07.11.2008

Labros
-> COL: to je pravda, ale budu moct aspoň nadávat na ty pražáky, co nic nedělaj, berou těžký prachy a ještě se všude roztahujou ;)
09:50:11
07.11.2008
07.11.2008

Labros
-> Zdeněk.: na toho realitního makléře bacha, někdo si tak dokáže dost vydělat, ale budeš placenej od toho co opravdu prodáš, je to hodně nejistý a hodně stresu. Taky znam ženskou se dvěma dětma na krku, ačkoliv má konzervatoř tak se dala na realitní makléřku, pač z platu učitelky zaplatit 12 tisíc za bydlení plus dvě děcka není reálný.. Nějak jí to jde ale že by byla za vodou se říct nedá
09:48:48
07.11.2008
07.11.2008

COL
-> Labros: to jo ale, kdyz si i mimo Prahu budes muset porizovat byt nebo dum, budes na tom podobne, pokud budes i tam pracovat.
09:45:04
07.11.2008
07.11.2008

Labros
no co se týče bydlení v Praze, tak podle příjmů si všichni myslí, že máme prdel ve zlatě, a v reálu horko těžko splácíme byty v paneláku, na barák radši zatím zapomínáme abysme nepřeplatili další 4 melouny jen za úroky... o garáži nebo garážích ani nemluvě, nejlevnější stání za 800 ve výtahu v podzemí, kde aby si člověk pro auto posílal nějakýho permoníka.. tak zas dobře na tom nejsme 

09:40:57
07.11.2008
07.11.2008

COL
-> gim: takze na inzeratu kecaj, to je mozny...
09:39:26
07.11.2008
07.11.2008

COL
-> tadeas: tak zalezi, jestli tu chces jen vydelavat nebo pobyt nejaky delsi cas. Ja si myslim, ze ani 20 cisteho neni tak zle. Ale holt, kdyz chce clovek bydlet sam, tak to neco stoji... jasne 40, 60, 80 cisteho je lepsi, ale to zas tak moc lidi nema.
09:28:02
07.11.2008
07.11.2008

MerHanz
-> Petr105l: jj Amway mně taky obklopuje, ale já na to nemám lidem cpát něco, co vlastně nechtěj. A když to někdo dělá mně tak mám chuť ho zabít pomalou a bolestivou smrtí. Ale jak si řikal kámoč v tom jede a má mněsíčně zatím jen 5000. ale zase porát někde lítá a lidem něco cpe do palice.