Zaměstnání

prohledat
90 příspěvků (zobrazeno 51 až 90) od 06.11.2008 do 28.01.2011, založil/a Zdeněk.
řadit dle data
09:21:39
07.11.2008
Petr105l
-> Zdeněk.: jestli nemáš bůhví jakou kvalifikaci a zaměstnavatelé se o tebe neperou, můžeš zkusit štěstí v Amway1

Aby si někdo nemyslel - nedělám to, ani jsem se nikdy nenechal nikdy zlanařit, ale bývalá přítulka se nechala a přibližně po roce a půl na pohled nepříliš intenzivní práce jí na účtu přistávalo mezi 20 - 40tis Kč měsíčně.

Na druhou stranu, nepouštěl bych se do toho, pokud nejsi příliš odolný vůči brainfuckingu, protože co jsem tak viděl, méně odolní jedinci se měnili v pochodujíci učebnice pozitivního myšlení a "vím co chci a jdu si za svým snem" sraček, následkem čehož si znepřátelili většinu normálně smýšlejících lidí a postupem času rekrutovali veškeré své přátele jen z řad členů tý jejich sekty.
09:11:57
07.11.2008
Mr.Lumpy
-> Matthes, záškodník z TechWebu: a nenapadlo tě že sou suchý a veze je pro zvířátka? 4
06:39:53
07.11.2008
Matthes, záškodník z TechWebu
-> David29: To ti nic nestrhli jak si provadel ty crashtesty? 9

Jinak sem si na tebe predvcirem vzpomenul, normalne sem videl chlapa, jel s vlekem a na nem hromadu rohliku 9 3 Tak se prece jidlo nevozi 9
05:51:00
07.11.2008
MerHanz
-> Zdeněk.: je teda fakt, že já sem si dělal, výučák i maturitu, pač sem chtěl stempl že mužu dělat jak rukama, tak i palicí
05:50:16
07.11.2008
MerHanz
Hlavně si dej bacha se cpát někamk jako vedoucí pracovník. Aby si nedopad jak já, ze začátku hodinovka, práce hafo, a byl sem tu i hafo hodin, pak sem mněl těch 17-18 v čistým, ale pak mi vrzli fixní lajnu a šup vo 3 klacky dolů, teď tra krize a nebudou dni kvartální prémie, takže v průmněru těch 10h denně za 14500 a poslední dobou i nervy na sráč. Ale zase jako topenář instalatér sem mněl 12 a byl sem rád. Takže si moc nevybereš
01:20:37
07.11.2008
David29
-> Zdeněk.: Já sem jezdil jeden tejden od 4 do 15 a druhej od 4 do 8. Třetí a čtvretj tejden sem jezdil od 3:30 do 7 a k tomu 4 soboty, kde bylo tak 5 - 6 hodin. za to sem dostal na ruku 15 000
00:53:04
07.11.2008
Zdeněk.
Kdyby bylo po mym, okamžitě jdu pracovat do Německa, děda tam pracoval přes deset let (elektrikář), strejc tam taky nějaký ten čas byl (pekař), peníze se tam pohybujou úplně jinde než tady, ale problém je, že tam není možný dostat pracovní povolení8 teda zatím...
00:48:40
07.11.2008
Zdeněk.
-> David29: Pomerne slusne placena prace je v pekarnach rozvazet, ale delas od pul4 cca do 15 a 7 dni v tejdnu, takze nic moc. Samozrejme zalezi jak moc se budes otacet, muzes delat min, ale taky vic :-/ zeptej se davida co ti na to rekne.

Ptám se Davide, jenom ze zajímavosti4
00:12:39
07.11.2008
gim
-> COL: tech 27 sice inzerujou, ale mlady tata tam dela a rikal mi ze abys je vydelal musis delat vic nez je plnej uvazek, a v praxi mas problem odpracovat vubec ty plny natoz neco navic. Nemaj hodiny takze mas smulu. Takze ve vysledku ses rad ta nejakejch 20hrubyho.

To samy delam v obchodaku, brigose. Doporucil sem tam kamose na castecnej uvazek (u nas je 90% lidi na castecnej) jemu naslibovali i stim castecnym uvazkem jako nastup 15cistyho a po zkusebce 18. Ve vysledku delal za nejakejch 12 a teprv po roce a neco se dostal na 15cistyho, s tim ze dostal plnej uvazek, takze nic moc.

-> Zdeněk.: Pomerne slusne placena prace je v pekarnach rozvazet, ale delas od pul4 cca do 15 a 7 dni v tejdnu, takze nic moc. Samozrejme zalezi jak moc se budes otacet, muzes delat min, ale taky vic :-/ zeptej se davida co ti na to rekne.

Bydlim v praze, ted sem sice student, ale po skole se budu snazit vypadnout, protoze je to tady pomerne drahy, jak psali kluci predemnou. Pokud tu nezdedis nejakej byt nebo dum, tak mi to neprijde nijak vyhodny se tady usazovat. Kdyz vidim kolegy ktery daj celou svoji vejplatu za hypoteku a zijou z platu manzelky docela nic moc...
22:55:52
06.11.2008
tadeas
Tak jasně, vyžít se tady dá, ale rozhodně si moc nevyděláš oproti třeba menšímu městu. Z 27tkč máš čistýho kolem dvaceti, deset stojí nejlevnější podnájem, sedmset tramvajenka, něco dáš za cesty domů, a jseš na tom samým co doma...
22:23:46
06.11.2008
COL
-> Saky: no on problem je v tom, ze

a) procento absolventu toho ktereho stupne vzdelani slouzi jako mezinarodni srovnavaci meritko vzdelani naroda, takze je na to i verejny tlak, a dale, ze

b) temer kazdy chce logicky co nejvys, ovsem rozlozeni schopnosti lidi ve spolecnosti se zas tak dramaticky nemeni, takze ne kazdy na to ma a akorat nadava, ze nedostal sanci kvuli prijimackam. Je tedy poptavka no a tam kde je poptavka se utvori i nabidka. A aby proste mohli prolezt sirsi masy, musi se s latkou nize, jinak to nejde. Oni absolventi VS nejsou nejen to, co pred 30 lety, ale ani to, co treba pred 5 nebo 10 lety. To vim z vlastni zkusenosti. A taky jsem neznal a neznam nikoho, kdo byl alespon trosku schopny a nedostal se do roka na VS (pokud tedy neslo o nejaky uzkoprofil, kam se bere 10lidi v republice rocne).
22:13:24
06.11.2008
COL
-> tadeas: no ja nevim, dp v praze nabizi 27.000,- ridicum busu, alespon tedy podle inzeratu, a nerekl bych, ze se s tim neda vyzit (i v Praze)...
22:10:14
06.11.2008
Evž@
-> Saky: jj...přesně tak.....a firmy co nechcou platit si vybírají nejlépe jenom vyučené bez matury....
21:12:45
06.11.2008
tadeas
Teď bohužel není ta nejvhodnější doba na shánění práce, hodbě firem má momentálně stop stav, za pár měsíců už to snad bude lepší... Co třeba zkusit dělat řidiče nebo tak. V Praze nástupní plat ti těžko pokryje náklady na život, i když třeba já jako student si bez větších problémů dokážu vydělat tak pětku měsíčně... S tím že jsem každej den chodil do školy a nezatahoval.
20:19:25
06.11.2008
spartra
no když chtěj ulizečku s maturitou, problém je v systému, že.

jak píše saky, kdyby měli bejt jenom maturity jako před 30 lety tak nás polovina neprojde přes ně napoprvý.

hold je zajímá škola a ne co umíš, pak následuje obsazené výběrové řízení
20:07:36
06.11.2008
Saky
-> Evž@: ano vyska nebude nic nobl diky systemu ktery chrli diplomovane studenty v obrovskem mnozstvi a ruznych forem zaplaceneho studia atd..na kvalitu nedbaje.. vemte si kvalitu studenta VS ted a pred 30lety vedomosti schopnosti atd...

jenze to znamena pouze to ze pak uz budes muset mit vysku na kazdou kravinu a nebo budes muset byt v necem fakt dobrej.. u nas treba bez VS neberou nikoho.. a ty VS zase neumej zaplatit-) takze zacarovanej kruh
19:03:15
06.11.2008
Evž@
Tche.....já mam taky maturu a nastoupil jsem 1.7.08 do jedné firmy a bral jsem 10 000,- HRUBÉHO ...a ted nemužou sehnat praci tak propouští....tak si hledam něco jiného

-> Zdeněk.: dneska je maturita opravdu základ a má ji kde kdo....všichni se derou na výšky jako vzteklí...za chvíli nebude výška nic nóbl
18:40:59
06.11.2008
COL
Ja bych ho od te Prahy az tak moc neodrazoval, zacatek muze byt tezsi, ale prilezitosti je tu vic, nez kde jinde. Navic, pokud bude chtit a zvladne to muze si tu udelat VS.....
18:39:40
06.11.2008
Zdeněk.
-> sep: ve všech truhlárnách co tu jsou jsem byl, tím jsem začal jako první, hledají jenom vyučený na dílnu a maturanty bez praxe nechcou. Tam kde by mě vzali mají zase plno, nebo nemají tolik zakázek, aby si mohli dovolit přijímat další lidi. V jednom podniku by mě přijmuli po novém roce+-, ale znáš to, ozvat se mohou, ale nemusí a já potřebuju začít pracovat co nejdřív. Zkusím shánět dál a snad se něco rozumnýho najde6
18:28:30
06.11.2008
sep
-> Zdeněk.: :a co tedy zkusit se zeptat na práci u těch truhlářů co jsou kolem?K tomu ŽL,musel bys něčím zákazníka přesvědčit,cenou,kvalitou ,přístupem,není to sranda,ale šikovných manuálně pracujících je čím dál míň a bude hůř,zase bude platit že řemeslo má zlaté dno...
18:24:07
06.11.2008
Zdeněk.
-> sep: taky jsem přemýšlel nad ŽL, ale kde to dělat? Prostory mám omezené a stroje žádný, to je ten největší problém. Další problém je ten, že u nás ve městě a blízkém okolí je min. 10 truhláren a pochybuji, že jako živnostník budu mít nějaké zakázky, když kdejaká průměrná firma může zákazníkovi poskytnout lepší cenu7
18:08:16
06.11.2008
sep
-> Zdeněk.: :já nevím jak u Tebe,ale tady se práce se dřevem cení hodně,jestli jsi šikovný a nebojíš se manuální práce tak bych přemýšlel o živnosti,zkus zajít u Vás na ÚP ,jsou různé pobídky,dotace atd......známý třeba zrovna truhláře shání jako sůl...
18:05:54
06.11.2008
Mr.Lumpy
-> Zdeněk.: no jen že na to musíš mít náturu jak se říká od pána boha - jinak ti to asi moc nepůjde a kdyby to byla taková supr práce tak by to už dělalo víc lidí 4 jedna příbuzná tohle dělá a má sice 30 000 kč třeba ze jeden barák ale taky se může stát že za měsíc neprodáš ani jeden...
17:25:57
06.11.2008
Zdeněk.
Mr.Lumpy 06.11.08 15:17:17 napsal:

-> Zdeněk.: na tu realitku bych se bejt tebou vykašlal...

Proč? Nějaké zkušenosti?...myslím že práce, kde dostáváš nemalá % z provize je celkem lákává.
17:18:47
06.11.2008
Zdeněk.
-> Crestik: Vysokou jsem ukončil kvůli práci, ze které nás po 3 týdnech vyhodily z důvodu, že neměli zakázky. V pondělí si mam jít pro výplatu, tak si tam k tomu řeknu svoje! To mi věř11 V Cadu, Arconu a podobných programech umím, ale práce, kde by to chtěli tady není8
16:07:18
06.11.2008
Crestik
-> Zdeněk.: tak si zkus udělat výšku, nebo se naučit v nějakém CADu, a můžeš dělat něco ve stavebnictví, nebo interiérech, technik, atd...
15:43:00
06.11.2008
David29
-> Zdeněk.: Truhlář je dobrý... kamarád jím taky je... dělá řidiče + dělá melouchy (kuchyně linky apod.)... ale asi jak kde no..
15:34:20
06.11.2008
Zdeněk.
-> Saky: jasně, v tom máte s Havlíkem pravdu, ale tady práce prostě není. Obešel a obvolal jsem snad všechno v okolí. A tam kde nabírají, chtějí vyučený a ve zbytku mají plno, nebo nemají práci v tom směru, že nemají zakázky.

-> David29: jinak jsem truhlář (nábytkář), tak jsem se snažil hledat hlavně toto zaměstnání, ale bez šance4 ale o to nejde, mám maturitu a nemusím dělat přece něco v oboru4
15:25:09
06.11.2008
Saky
presne jak pise havlik pokud dostanes 15 nebo treba 20 ono je to uplne jedno.. tak si odecti naklady na bydleni.. a co ti zbyde? pokud bydlis doma zivej te rodice tak Ti staci i polovina a mas vic..
15:22:43
06.11.2008
David29
-> Zdeněk.: Ono záleží v čem chceš dělat a co umíš.... já kdybych ted típnul školu a šel makat, tak mám okolo 17 čistýho (bez učňáku!) a kdybych šel dělat to co žena, tak okolo 20 000 (maturita se tam bez praxe hodí)...
15:21:47
06.11.2008
Zdeněk.
-> David29: nejde o to co by mě bavilo nebo nebavilo, prostě a jednoduše potřebuji práci, abych měl peníze...
15:20:52
06.11.2008
havlik
-> Zdeněk.: hm to tě přejde a budeš si řikat zlatej zapadákov navíc ano plat budeš mít třeba 15000 nástup dejme tomu ale když dáš sám 10000 za nájem pak 700 za metro na měsíc pak různý další věci tak fakt nebudeš mít ani na jídlo natož si třeba zajít do hospody a tak
15:19:15
06.11.2008
Zdeněk.
-> havlik: -> Saky: Tak chápu, že nástupní plat nebude velký, ale nebude to určitě jako u nás kolem 8000kč, a výdělky v Praze jsou přeci jen o něco vyšší, co jsem tak koukal na různá zaměstnání. Navíc nejde o to, že bych se cpal do Prahy, prostě mě jenom láká žít ve velkoměstě jako je Praha. Nabízí se tam víc možností4
15:17:17
06.11.2008
Mr.Lumpy
-> Zdeněk.: na tu realitku bych se bejt tebou vykašlal...
15:12:49
06.11.2008
David29
No, a pověz nám... co by tě bavilo? 1
15:12:47
06.11.2008
havlik
-> Saky: tak nějak hlavně je tu taky spousta vrcholovejch manageru který tady řídí celerepublikový firmy a pak to snadno roste:)
15:11:37
06.11.2008
Saky
-> havlik: vsichni si myslej ze Praha je zlatej dul.. protoze prumerna mzda o X tisic vetsi ale nikdo si neuvedomi ze to delaji vyborne placene profese ktere jinde nejsou.. a kdyz odectou naklady na bydleni atd tak sou na to jeste hur.. ale stejne se vsichni cpou do Prahy-)
15:09:38
06.11.2008
havlik
-> Zdeněk.: no a kolik si myslíš že ti daj jako nástupní plat v praze?:D to by chtělo jít bydlet někam ve více lidech aby ste se podělili o nájem jinak ti zbyde sotva na svačinu
15:07:43
06.11.2008
Zdeněk.
Nebo jsem přemýšlel jít pracovat do Prahy, kde je mnoho možností a určitě i lepší výdělky, ale tam vidím problém s nějakým bydlením. Pronájem nějakého bytu tam je kolem 10tis. kč, spíš víc, navíc budou určitě chtít pár nájmů dopředu, na které zrovna nemám8 a bojím se, kdybych pracoval v Praze, abych po zaplacení nájmu, dopravy a dalších plateb na tom nebyl pomalu stejně jako kdybych dělal u nás nějakou podřadnou práci, co se nyní u nás nabízí...
15:06:51
06.11.2008
Zdeněk.
Zdravím, mám takový problém. Jde o to, že mam střední školu zakončenou maturitou a nemůžu tady u nás sehnat nějaké rozumné zaměstnání za rozumný peníze. Obešel jsem snad všechny podniky tady u nás v okolí a všude chtějí raději lidi z učňáků (s praxí), nebo to jsou dost podřadné práce, za pár korun8 Už vážně nevím, co mám dělat a peníze jsou potřeba12 Napadlo mně tedy pracovat v realitce jako realitní makléř, ale nevím, co mám od té práce očekávát, jaké jsou asi výdělky atp.. práce by to mohla být zajímavá, ale nevím no. Víte někdo o této práci něco víc a poradit mi?
Extreme Tyres