skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
cestina vs. slevencina
prohledat
88 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 23.10.2007 do 28.05.2019, založil/a gabo000000 - zrušená registrace
-> Luky: Nebo se prokecli jako vyšší bytosti kretý se nemusej řídit nějakejma zákonama fyziky pro plebs. 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Slováci lžou. Energii nelze vytvořit
-> Matthes, záškodník z TechWebu 28.05.19 13:56:54: Tie CZ/SK preklady na výrobkoch sú beztak úsmevné, keď to človek porovnáva.
-> Jirik_Tuňák1983: No já se cestou do práce stavil u doktora a on mi dal neschopenku, tak jsem energie moc neměl :-D
-> Matthes, záškodník z TechWebu 28.05.19 13:56:54:
Záleží na tom, na co máš kvalifikaci.
Já dnes ráno na hajzlu zvládnul obojí. Vytvořil jsem energii, abych se následně uvolnil. 

Hele proc u nas ty vitaminy uvolnujou energii a na Slovensku tvori energii?
Tuxik 23.10.07 21:27:27 napsal: ja nemam se slovenstinou problem :)) viz Doksy kde jsem delal simultalni preklad kdyz bnjaro vypravel nejakej vtip (ano - ten vtip o tom jak se mama obesila na plynovem lanku kdyz nasla v kravine mrtvou kravu - zasveceni vedi )woe to bolo cosi ...
řekl bych, že rozumím jak česky, tak slovensky.. na slovensku mám část rodiny a trávil sem tam i dost času v létě... i když jak už tu kdosi říkal, pokud se jeden jazyk přestane používat a vnímat, tak ho člověk "pozapomene" a pak mu dělá problémy...
naštěstí teď máme na geodézii slovenku a můžu říct, je to paráda slyšet slovenštinu
a rozhodně se hlásím k čechoslovákům
naštěstí teď máme na geodézii slovenku a můžu říct, je to paráda slyšet slovenštinu
a rozhodně se hlásím k čechoslovákům

Peťa Klíč: jj len on povedal postraz ne postras 

to toz to spodobovani no 

hosi ja vim ze sa to spodobuje z chod do pice ale tak mno nemohol som si to odpustit

kamarád se na mě obráti s prozbou.. řekl "postráž mi to pivo" tak sem udělal "bu bu bu"
-> DuriQ:

-> DuriQ:

alebo
"Ako sa povie po česky žena kuriča?
Choť topiče. "
"Ako sa povie po česky žena kuriča?
Choť topiče. "

-> King: šourek - vocas

-> Rapid135: Na "divný měsíce" se dá říct třeba to, že čeština má prostě bohatou slovní zásobu. BTW: Nemaj náhodou Poláci taky non-latinský názvy měsíců?
Na druhou stranu je pravda, že soudruzi obrozenci to v 19. století místy přehnali se snahou udělat češtinu co nejčešštější :)
No a ten "šourek" máme podobnej snad i s polštinou a v běžným hovoru tomu stejně nikdo neřekne jinak než koule či vejce, takže z hlediska CZ-SK porozumnění není co řešit :)

Na druhou stranu je pravda, že soudruzi obrozenci to v 19. století místy přehnali se snahou udělat češtinu co nejčešštější :)
No a ten "šourek" máme podobnej snad i s polštinou a v běžným hovoru tomu stejně nikdo neřekne jinak než koule či vejce, takže z hlediska CZ-SK porozumnění není co řešit :)
Tak já tak nějak rozumim :) psanýmu na 100% když mluví nějakej pořádnej slovák tak taky moc dobře..Ale když mluví slovensky a šišlá tak je to hrůza..Jednoho znám..Tátuv spolupracovník zamnou chodil kvuli PC a mobilu a to do mě vydržel hučet třeba 3hodky... osvědčenej trik sem měl že když se začal smat tak sem se smál taky.Horší bylo když pak přibrzdil a zeptal se mě "Tak čo" Tim poznal že sem se jen smal a věděl houby co řikal.. Minulou zimu sem dělal na stavbě se slovákama... Když chtěl klínce tak sem tam hledal v hromadě dříví nějakej klínek.. od tý doby vim že mám hledat hřebíky... nebo fulčík (nevim jak se to píše ale tak sem rozuměl) tak to už vim taky... a pak můr a murár
Taky nevim jak se to píše.. zednickou lžíci si nemůžu vzpomenout jak řikaly ale věděl sem už pak co po mě chtěji to bylo nejduležitější
.Hodně mě vycvičily zezačátku mi nadávaly že jim nerozumim..
Jo a krásný slovo je chuj

Jo a krásný slovo je chuj

Pánové a když Maďar mluví slovensky,to je něco.Dělal jsem s jedným 9 let.Za tu dobu se nenaučil ani slovensky ani česky.

jediné co, tak jsem trochu nahluchlej a když slováci mluví potišei tak jim nerozumím a furt se blbě ptám co? ale za to kolega ze Slovenska má krapátku vyšší tón tak tomu rozumím nádherně.
-> Tom.t: yes
-> gabo00000: choď šprtat matiku radšej

-> Tom.t: ja hus? co ? moja tema ty hus

-> minno: velbloud is the best

-> minno: velbloud is the best
-> gabo00000: ne, ja sem cechoslovák, huš a nezávid

-> Tom.t: ty si saso
Myslel jsem,jaký jsem čech.Hovno,hovno slavný soude,po prabábě germán

aj ja byt cechoslovak .
a som na to hrdy

Cechoslovak tu

az na ty divny mesice davam da se rict cokoliv
minno 24.10.07 07:47:39 napsal: -> Mishoooo: čo je šourek?
vajcaaa, gula, egrese, slivky, boxovaci pitel, alebo ak to chces odborne tak miešok
vajcaaa, gula, egrese, slivky, boxovaci pitel, alebo ak to chces odborne tak miešok

-> Honza "Bobr": to nie je drevokocúr, ale stromokocúr a je to veverička

tak kdo je tady čechoslovák nebo kdo žije s partnerem čech-slovák hlaste se
já se hlásím

-> gabo00000: ty si kojot
-> Bobesh: seš muj človek

-> Bobesh: seš muj človek

a najlepsia je Valasstina a vety typu : "Tož ogare, pod sa napít "

najlepsia veta z kultoveho filmu Co pak je to za vojaka - "Ej boha mário čučoriedka "
vubec nemam problem plynule mluvit cestinou, pac jsem vychovan televizi Nova
a bydlim kousek od hranic
moja najvacsia CZ zahada je ze hornik jde do dolu (dul - bana), skor dolnik by mal dolovat v dole, teda asi to bude tak ze sa hornik , dolnik a nas banik sa spolu pekne opiju
a nemam rad vety zacinajuce na TY VOLE , JO VOLE , HELE VOLE ,CO VOLE ......

vubec nemam problem plynule mluvit cestinou, pac jsem vychovan televizi Nova

moja najvacsia CZ zahada je ze hornik jde do dolu (dul - bana), skor dolnik by mal dolovat v dole, teda asi to bude tak ze sa hornik , dolnik a nas banik sa spolu pekne opiju

a nemam rad vety zacinajuce na TY VOLE , JO VOLE , HELE VOLE ,CO VOLE ......

Drevokocúr . . .

Som smedný,idu do pivnice.Na lahvový!

-> minno: Vrecko pre vajcia (gule)

-> minno:

-> Mishoooo: čo je šourek?
teraz ma napadlo porovnanie slov:
chcanky / čúrance
Ktoré sa vám viav páči?
chcanky / čúrance
Ktoré sa vám viav páči?

-> King: no tak vas šourek je tiez dost smiesny

-> Jirik : kúriť je u nás aj fajčiť aj topiť :) takže pipišek sa dá aj kúriť (koužít)

mě mrzí, že dnes už děti pomalu slovenštině nerozumí
je to škoda, myslím, že jako národy jsme si hodně blízcí ať si říká, kdo chce, co chce. Třeba zpívaná slovenština je bezva

-> King: ak je nieco domrsene tak su to fajt tie mesiace .. v tom proste vy cewsi musite byt vynimkou :P
-> minno: Ta vaše ťava, to je taky nářez :)
Kdyby ten Štúr nerobil kokotiny, mohli jste používat do dneška češtinu místo domršenýho středoslovenskýho interdialektu.....ále co, ta slovenčina z pusinek vašich děfčat zní aspoň rajcovně :)
Kdyby ten Štúr nerobil kokotiny, mohli jste používat do dneška češtinu místo domršenýho středoslovenskýho interdialektu.....ále co, ta slovenčina z pusinek vašich děfčat zní aspoň rajcovně :)
-> minno 23.10.07 22:39:54: hele hele...
--------------------
-> kuko: a ten co fajčí pipíšky je hulič ?

--------------------
-> kuko: a ten co fajčí pipíšky je hulič ?

-> charon:
kurič od slova kúriť
kurič od slova kúriť
-> minno: Topič po slovensky sa povie ako?