-> David29: K požáru ESB - už jsem tady psal jednou, že budovy WTC neměli klasickou konstrukci, kdy kromě centrálního "komínu" míří v celým průřezu vzhůru síť spousty nosníků. Dvojčata měli jenom komín a ocelový nosníky po obvodu - mezi tím jenom železobetonový desky. Proto neměl ESB problém ustát požár.
Předpokládám že analogie 400m dvojčat a nějaký haly byl jenom vtip :)
btw: nám zase chlápek od hasičů, co nám dělává školení, vyprávěl, že jednou hasil halu, kde na ně prskal roztavenej beton a ocelový nosníky byly slušně natavený a zdeformovaný. Předpokládám, že když ta ocel místo pár několik metrů vysoký haly nese x pater mrakodrapu o straně 60m, nemusí to dopadnout dvakrát dobře
-> Syny: A co se podle tebe s tím středem stalo? Někdo ho obložil v dýlce 400m tím slavným termitem, počkal na letadlo a pak to zažehli? Že věci v reálným světě nefungujou přesně podle předpokladů jsem si tak nějak zvyknul a tak se mi to jako důkaz pro paranoidně-konspirační teorie zdá drobátko málo :)
Třeba, to co následovalo potom je už jiná kapitola. To, že Křovínek poštval us army do Iráku pod záminkou, že má ZHN a kdovíco ještě - to byla jasná levá už od začátku....