Přesunuto z tématu
tuning domu :-)...
-> hans1 01.02.22 18:49:46: Hele nevím jak po posledních přidáních, ale vsadil bych se, že pár důchodců co makali celej život v dělnickej profesi a 16t měsíčně důchodu fakt nemaj bych v širším okolí našel. Jelikož byl loni průměrnej důchod asi 15.5t, tak je logický, že lidí co jsou pod tím průměrem musí být mraky (resp. jich bude většina).
-> palinator 01.02.22 18:55:13: Na to asi žádnej "algoritmus" neexistuje, každej si to musí zvážit sám. Mě se v tomhle směru docela osvědčila "pivní míra". Pokud se jedná o částku plus mínus srovnatelnou s tím, co jsem schopnej za stejný období prochlastat v pivu, aniž bych měl nějaký "finanční výčitky" (ty adiktologický nechme stranou), tak bych se asi neměl kroutit, když to mám dát do spoření/investice. Když to bez přemýšlení dokážu utratit za totálně zbytnou a v jistým smyslu i škodlivou věc.
Lidi co nechlastaj si to můžou vztáhnout na cokoliv jinýho, za co utrácej a moc nad tím nepřemýšlí, protože jim to přijde de facto "zanedbatelný" nebo "automatický". Čokoláda, cigára, chlast, kafe na benzínkách, žrádlo z fast foodu... každej má svojí neřest.
EDIT: BTW, nemůžeš to někam přesunout? Jsme zase dost OT.