skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Identifikace dilu...
-> Jozka 12.05.17 18:44:22: Kdyžtak můžeme pořešit mým prostřednictvím - dělám tu vždy hromádku dílů pro Istiho a čas od času si něco pošleme... 

-> ulicek: Z obou stran je nápis POLMO. To je takovej vertikální Weber. Možná z Fiata.
-> isti: Nu, mohl bych vzít klidně obě, kdyby něco a i mrknout do zásob (i když na užovky toho moc navíc nemám) kvůli výměně - ale ty hranice to trochu komplikujou..

-> suri: Vďaka,lepšie fotky nebudú s mobilom.
-> Bukaj: Z druhej strany je ten znak v poriadku,snáď niekto na to príde že z čoho je.O veciach viem,musím pohladať správy že čo som chcel od teba a čo si chcel ti a vybavýme to.Do ČR nechystám.
-> Jozka: Práve z toho mám dve,ale je to jedno,jeden môžem pustiť.
-> Bukaj: Z druhej strany je ten znak v poriadku,snáď niekto na to príde že z čoho je.O veciach viem,musím pohladať správy že čo som chcel od teba a čo si chcel ti a vybavýme to.Do ČR nechystám.
-> Jozka: Práve z toho mám dve,ale je to jedno,jeden môžem pustiť.
-> isti 09.05.17 14:21:55: Jestli nenajdeš do páru tuhletu parabolu (75), měl bych docela zájem - jsem si jednu vloni vyhouknul a zatím nesehnal.
-> isti 11.05.17 13:18:21: "Asymetrická" parabola se nazývá dle použité žárovky - tzv asymetrické
(předchůdce halogenové H4).
A pokud by znak se šroubkem byl domácí tvořivost, pravděpodobně by z lícové strany měl znatelně zakalený povrch po prohřátí nerezového plíšku při pájení - dle mé zkušenosti to nejde rozleštit...
Jinak u mne máš ještě hromadu věcí - byl jsem zrovna na půdě a zakopl o tu bednu - nebudeš mít někdy cestu do Čech?

A pokud by znak se šroubkem byl domácí tvořivost, pravděpodobně by z lícové strany měl znatelně zakalený povrch po prohřátí nerezového plíšku při pájení - dle mé zkušenosti to nejde rozleštit...
Jinak u mne máš ještě hromadu věcí - byl jsem zrovna na půdě a zakopl o tu bednu - nebudeš mít někdy cestu do Čech?
-> isti 11.05.17 13:24:17: obe sú fav fel , fab, oct malé sú 3,4,5 , veľké 1,2
nemáš lepšie foto aj z oboch strán?
nemáš lepšie foto aj z oboch strán?
-> Bukaj: Fíha,tolko informácií ani nedokážem spracovať
Vyrieším to tak že ak nájdem dve paraboli s rovnakým sklom tak tie nechám a ostatné pôjdú preč
Vlastne čo je to asimetrické svetlo?
Znak s šrobikom uprostred môže byť luďská tvorivosť?Alebo nie je to na 1203-ku?

Znak s šrobikom uprostred môže byť luďská tvorivosť?Alebo nie je to na 1203-ku?
-> Bukaj 09.05.17 22:55:06: Máš recht - jsem se podíval pořádně a poslední model 110 LS i užovka 1977 byly originál osazený těmi světly (skly) H4 s homologací "75".
-> isti 09.05.17 14:23:17: A ten polák je úplně novej - pokud dobře čtu, tak homologován v roce 1998 :)
-> isti 09.05.17 14:21:02: Tohle je náhrada (z konce 80. let) na užovku, kilo, 1203, Karosu, Liaz, Avii, Tatru a všechna další vozidla s tímto průměrem paraboly
-> isti 09.05.17 14:21:55: Jedna z variant halogenové paraboly 722 - mohla být i na prvních užovkách.
Vývoj PAL parabol byl postupný a nekorespondoval s modelem vozu. Takže stejnou parabolu bude mít pozdní stovka, 1203, i raná 742.
Ale pro identifikaci toho, která parabola nejlépe odpovídá danému modelovému ročníku vozidla je skvělé vodítko číslo homologace té které paraboly. Toto číslo se skládá ze čtyřech (později šesti i více) číslic, kde dvě značí pořadí homologace v kalendářním roce a další dvě číslice ten rok.
Homologaci má každý druh osvětlení zvlášť, i když je v jednom sdruženém tělese. Tedy z první Tebou vložené paraboly lze vyčíst, že je toto automobilové osvětlení homologované v roce 1989 - homologace HC/R (H halogenové C tlumené a R dálkové) 02-89-26 a homologace A (obrysové) 01-89-27
Druhá parabola je taktéž halogenová, ovšem homologovaná už v roce 75 - tedy kila a první užovky (kupříkladu zadní užovkové sdružené svítilny mají taktéž homologace z roku 75)
Co se asymetrických světlometů týče, tak na užovku by seděly jak původní stovkové, tak paraboly s homologací 78-01 (a 78-02) atd...
-> isti 09.05.17 14:21:55: Jedna z variant halogenové paraboly 722 - mohla být i na prvních užovkách.
Vývoj PAL parabol byl postupný a nekorespondoval s modelem vozu. Takže stejnou parabolu bude mít pozdní stovka, 1203, i raná 742.

Ale pro identifikaci toho, která parabola nejlépe odpovídá danému modelovému ročníku vozidla je skvělé vodítko číslo homologace té které paraboly. Toto číslo se skládá ze čtyřech (později šesti i více) číslic, kde dvě značí pořadí homologace v kalendářním roce a další dvě číslice ten rok.
Homologaci má každý druh osvětlení zvlášť, i když je v jednom sdruženém tělese. Tedy z první Tebou vložené paraboly lze vyčíst, že je toto automobilové osvětlení homologované v roce 1989 - homologace HC/R (H halogenové C tlumené a R dálkové) 02-89-26 a homologace A (obrysové) 01-89-27

Druhá parabola je taktéž halogenová, ovšem homologovaná už v roce 75 - tedy kila a první užovky (kupříkladu zadní užovkové sdružené svítilny mají taktéž homologace z roku 75)

Co se asymetrických světlometů týče, tak na užovku by seděly jak původní stovkové, tak paraboly s homologací 78-01 (a 78-02) atd...

-> isti 09.05.17 14:14:05: Ten nerez znak s packama je na starší užovky a ten s bodlým svorníkem vidím poprvé

-> isti 09.05.17 14:14:05: Znak s packama mám na dvouokej užovce, světla původní ale neměla ani jedny z těch, cos nafotil - ty CS jsem oboje měl už na kilech (ale je to často obměňovanej ND, takže..).
Znaky predpokladám do prednej masky,priemer oboch rovnaký 8cm.Ktorý patrý na aké auto?
-> Pavel P..: dekuji
-> ulicek: to horní je klika dveří na starou octavku.
-> Pavel P..: je to mozny,treba se na neco jednou budou hodit :)
-> ulicek: tlumiče jsou podle mě ze starý pračky...
-> Pavel P..: dekuji za ten chladic...
Na starou pracku myslis ty pistky?
Na starou pracku myslis ty pistky?
-> ulicek 07.05.17 20:11:28: chladič oleje na motor T603
-> ulicek 07.05.17 20:12:43: nejspíš stará pračka
-> ulicek 07.05.17 20:12:43: nejspíš stará pračka
-> ulicek: to je dif na destu alebo nieco take podobne
Dalsi kramy na identifikaci
Myslim si, ze je to diferak na oktavku nebo spartaka?
Myslim si, ze je to diferak na oktavku nebo spartaka?
-> isti: dekuji, az bude cas, tak pomerim :)
-> ulicek 04.05.17 20:22:56: Tie kardany by mohli byť na starú oktáviu či 1202-ku.Minimálne ten krátký medzi dlhými.
-> Polyš: Horné je pre hrebeňové a dolné pre maticové riadenie ale to či sú originály to netrúfnem odhadnúť.
-> Polyš: Horné je pre hrebeňové a dolné pre maticové riadenie ale to či sú originály to netrúfnem odhadnúť.
Chtěl bych se zeptat.Ta vrchní tyčka řízení je původní výroba?A ta spodní-druhoška nebo čína?
-> Bukaj: sikovnej, dekuji ;)
-> ulicek: Přídavná dálková do čtyřoké masky 100/110, případně pokud je mi známo Tatra 603/613
-> Bukaj:
musim se tim prohrabat, vytridit a co nebudu vedet, tak se zeptam ;)... te toho tak 2 tuny :D

-> ulicek: Tak se domluvíme, něco bych si oplátkou určitě odvezl 

-> Bukaj: dik, tebe bych potreboval v garazi, aby jsi mi pomohl s identifikaci hromady veci :)...
-> ulicek 05.05.17 09:29:08: A to levé zrcátko tipuji taky na Moskviče, staršího, než 408/412, možná ještě Opel...
-> ulicek 05.05.17 09:31:36: A tohle je myslim na poláka (Fiat 125P)

-> ulicek: Kulaté budíky a zrcátko vpravo jsou na Moskviče 412