-> Bobesh: Až budu doma v BA, nafotím i líp. Zatím jen informativně:
Nahoře Tesla NC440, 100% původní stav, všechny komponenty originální z výroby.
Pod tím Tesla 813A, nejčastěji používaná jako rádio, protože moc dobře umí jak VKV, tak KV, SV i DV. Přes celý pokoj je natažená improvizovaná anténa, a když se zadaří, dají se naladit různé nesrozumitelné jazyky

Japonci nebo Čína, to slyším furt, bohužel Moskvu se mi zatím naladit úspěšně nepodařilo, asi to chce lepší anténu, ale to už není o gramofonech.
No, a úplně dole, Tesla Color 428. Plně funkční, v dobrém stavu. Bohužel na můj vkus trošku moc moderní a barevné, tak časem na její místo chci strčit nějakou funkční černobílku.
Krom toho mám doma ještě funkční gramíky:
Tesla NZC 300 (můj skvost, před dvěmi lety jsem ho vybalil jako první z krabice, celý život trávil ve skladu, takže je to voňavka!!).
Tesla NZC 040 (záchrana před kontejnerem, štěstí, že když jsme mívali na ulici kontejner, čumíval jsem z vokna, co tam lidi tahají. Jinak můj první kousek, to mi bylo možná 10 let).
Tesla NC 300 (sklepní nález u strýčka).
Toto jsou všechno funkční gramíky. Ty nefunkční zatím nemám zapamatované, a některé ještě ani nevím, co jsou vůbec zač. Ale krom gramíků mám funkční samozřejmě ještě něco, třeba:
Sonet Duo,
Promítačka Meopta Meoclub 16
Psací stroj Consul
Psací stroj Chevron 5
Psací stroj neidentifikován, ale je to kufříkáč, minimálně 50. léta.
Stolní itronové hodiny Elektronika
Polní telefon TP25 a jeho "kancelářské" bakelitové provedení (telefonní spojení můj pokoj-kuchyně, hold abych nemusel furt běhat, radši zavolám)