skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
seřízení spojky
-> Tommyk: spodok musíš rozobrať vždy a na geometriu to vplyv nemá , stejne sa robí len zbiehavosť a tej sa nechytáš ... toto rozobratie spôsobí zmenu geometrie možno takú ako prejdenie jednej jamy ,..
-> suri: tak to je lepší povolit než potom zase dělat geometrii
-> Tommyk: to už aj po pamäti , rozhodíš dole tehlicu na čepe a väčšinou to po vypáčení v prevodovke ide vytiahnuť umom a silou von , ale radšej by som to povolil ako potom špekuloval
-> suri: přiznám se že jsem to v životě nedělal, ani na praxi ve škole, ale myslím si že nemehlo nejsem. zatím jsem si udělal na autě co jsem potřeboval.
-> Tommyk: tak to prines , bez tak nemám čo robiť ... a keď nie si nemehlo ide to aj bez vyťahovania poloos z náboja ...
-> suri: to možná jo, ale neni na to čas. a hlavně zbytečný prachy. navíc se mi nechce do povolování poloos :-( 3 metrovou trubku abych na to měl 

-> Tommyk: nespravíš nič , však to máš za sobotu hotové
-> suri: tak to jsi mě nepotěšil.. ale já to čekal 

-> Tommyk: nešteluj to , bude to šmýkať ešte skôr
v podstate sa dá nastaviť len pedál , čím viac to dotiahneš tým skorej máš ložisko pri prítlačáku a tým skôr to šmykne , iné ako výmena nie je ...
v podstate sa dá nastaviť len pedál , čím viac to dotiahneš tým skorej máš ložisko pri prítlačáku a tým skôr to šmykne , iné ako výmena nie je ...
-> stepan: vole
ještě to pár km bude jezdit, není to tak hrozný. skoro jsem si to ho ani nevšiml. kdybych nesledoval otáčkoměr tak to nevím

-> stepan: 

-> Tommyk: Tak pokud to máš na doježdění, tak jsi právě dojezdil. 

-> suri: zabírá uplně nahoře, zkusím to nejdřív dotáhnout.. víš jak to je, mam to na doježdění, rád bych kdyby ještě vydržela.. do výměny se mi zrovna 2x nechce
-> Tommyk: tak chlapci maju pravdu skusal som to lankom a nepomohlo spojka musela ist von
-> Tommyk: Je jen jedna možnost...vyměnit.
-> Tommyk: Nie som si istý, či štelovaním na lanku niečomu pomožeš, skor asi nie. Ak sa mýlim, opravte ma. Štelovaním na lanku si upravíš akurát polohu/zdvih pedálu, záberu pomožeš len málo. Pokial ti takto vážne preklzuje, radšej spojku vymeň...
-> Tommyk: matičkou , ale dotiahneš prd , bude to skôr horšie ... vymeň ju
Chlapci, za feldě mi začla prokluzovat spojka (při plně naloženým autě, do kopce a plnej plyn, tak vylítnou trošku otáčky a pak jen čekám až se to chytí..)
tak bych to chtěl zkusit dotáhnout jestli to ještě půjde.
ale jde o to, kde se to vlastně dělá? jde to na feldě vůbec?
mam takovej dojem že by se to mělo dělat matičkou co je na konci lanka nahoře na převodovce. Ale nejsem si jistej..
díky
tak bych to chtěl zkusit dotáhnout jestli to ještě půjde.
ale jde o to, kde se to vlastně dělá? jde to na feldě vůbec?

mam takovej dojem že by se to mělo dělat matičkou co je na konci lanka nahoře na převodovce. Ale nejsem si jistej..
díky

2 Gryzly: Ja taky :) A dodavam, ze je dobry zkouknout a popr. vymenit tu tycku na spojkovym pedalu, ktera tlaci na pist HSV, protoze miva vycochtany to oko na pripojeni k pedalu a vznika tam docela slusnej a zmytecnej mrtvej chod pedalu....
-> Tommys: Já to nastavuju tak aby na té tyčce vzadu nad spojkou bylo asi tak 5mm mezera mezi tyčkou a pákou. a nikdy nevvím na kterou stranu mám točit ale otočím a otestuju ne?
Ono ked to bude vzadu ako tak nastavene, tak sa da este nastavit mrtvy chod pedalu (to je ten najlahsi chod, kedy prekonavas len pruzinu na pedali) otacanim vystredneho capu na ktorom sa toci pedal.
-->Kurvapes-chápeš mě dobře, dobře zítra to zkusim, je mi jasný že tam na pedálu musí zůstat vůle, ale vážně mi zabírá až moc nahoře
-> Tommys: Jestli chápu správně tak ti spojka zabírá až někde vpůlce.Ten šroub utáhni,ale na pedálu musí zůstat vůle jinak by se ti neustále šoupalo vypínací ložisko o lamelu.
od půlky možnosti pedálu
Potřeboval bych radu, spojka mi zabírá až někde od půlky možnosti plynu, potřeboval bych to seřídit aby šla jak má už od podlahy, ale ted nevím jestli ten šroub na převodovcce co tlačí na ložisko utáhnout nebo povolit, neboli nastavovat jakoby k motoru nebo od něj