skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Demontáž pístku zadní kotouč.brzdy
A hadr okolo při tom vytlačování vzduchem je dobrá věc, jelikož když tam není, tak je brzdovka úplně všude a podle zákona schválnosti nejvíc v tom místě, kde člověk stojí. :-D
-> Marcius: Taky jsem takle ,,strilel,, pistek z brzdice z facka ale az 6atm a rana kladivem zabraly a rana to byla opravdu velika

já když jsem dělal na rapida brzdiče z P306, tak jsem brzdič natlakoval kompresorem a panečku, nechtěl bych tam mít ruku
ten šel ven úplně sám... akorát jak tak koukám na ten třmen, a pístek... nevim no... zkus na ten pístek třeba trochu poklepat z bočních stran, je možný že když je takhle "vyjetej", nejde úplně na přímo, nějaká malá vůle tam je.

brzdovky radši 2ks, to se ti do zásoby hodí vždy.
ten pístek by měl jít snad už vyvyklat ne? popřípadě polít brzdovkou a pak samo dát nové gumičky.
já když jsem dělal brzdy ze siery tak jsem to upnul do svěráku a ten pístek dostal ven a napřed přes prkénko a pak nakonci vyvyklat.
ten pístek by měl jít snad už vyvyklat ne? popřípadě polít brzdovkou a pak samo dát nové gumičky.
já když jsem dělal brzdy ze siery tak jsem to upnul do svěráku a ten pístek dostal ven a napřed přes prkénko a pak nakonci vyvyklat.
Zdravím sice to není přímo Škoda ale koncern potřebuju udělat na Golfu brzdy jen je problém že v knížce Jak na to není nic o výměně pístku zadních kotoučů (náprava z GTI) co jsem si pozjišťoval tak by pístek měl jít vyšlapat pedálem ven jenže já šlapu jak blázen a pístek je pořád stejně a vytočit ničím také nejde jak to tedy mám udělat abych ho dostal ven?Díky jo a ještě stačí mi na výměnu brzdové kapaliny 0.5 L nové nebo potřebuju ještě jednu?