skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Áčka" na přední nápravě forman
prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 06.08.2012 do 06.08.2012, založil/a fortkiller
lepsi reseni bylo dat tam tlumice z feldy original - ty maji spodni misky o 3 cm niz a hned bys to mel o ne nizsi.
Kolik jsi to snizil? cm ? zavitu ? je tam opravdu to acko tak veliky?

-> fortkiller: no tak k tomu bys mohl koupit pružiny např. JOM jsou ktarší a tvrdší

-> OndraKrupi: no zkrácená pístnice, dělal mi to chlapík z motexu... Nebo je tam nějaká podložka vevnitř co já vím, ale je tužší a kratší než serie
-> fortkiller: snížený tlumiče? co si mam pod tím představit?
-> Tomaso435: no i když mám ty tlumiče snížený? Vím že odchází seriový tlumič na sportovních pružinách, ale takhle by to mělo být lepší ne?
-> fortkiller: pokud dáš ony sportovní pružiny odejdou ti tlumiče .... já zainvestoval do hp s vlastníma parametrama a pohodlný to je stejně a stabilní o 100% víc ...
tlumiče mám akorát snížený serie. O těch pružinách jsem také přemýšlel :-)
Inu zkusíme v co nejbližší době :-)
-> Tomaso435: už takhle mladá řve že se převrátíme :D
Inu zkusíme v co nejbližší době :-)
-> Tomaso435: už takhle mladá řve že se převrátíme :D
-> fortkiller: no třeba dát tam sportovnější tlumiče a pružiny
-> fortkiller: když budeš brát zatáčky jak hovado, budou se ti gumy sjíždět rovnoměrně :D
do ramen se radši montovat nebudu :-) třeba se na něco přijde no
stepan 06.08.12 18:56:46 napsal:
→ fortkiller:tak jedině zkrátit spodní ramena.
no tak jak na to koukam být on tak nezkracuju ramena, to by mohlo hodně blbě dopadnout.
→ fortkiller:tak jedině zkrátit spodní ramena.
no tak jak na to koukam být on tak nezkracuju ramena, to by mohlo hodně blbě dopadnout.
-> fortkiller: Zkontrolovat vůle a pokud bude všechno ok, tak jedině zkrátit spodní ramena.
Áčka bych radši eliminoval :-)
ty áčka jsou blbý v tom, že to strašně hází s autem ve vyjetých kolejích. To by asi nebylo zase tak zásadní, ale hlavně jde o gumy. Sjíždí se to docela rychle.
Pokud by tedy někdo věděl jak zmenšit áčka, budu rád :-)
ty áčka jsou blbý v tom, že to strašně hází s autem ve vyjetých kolejích. To by asi nebylo zase tak zásadní, ale hlavně jde o gumy. Sjíždí se to docela rychle.
Pokud by tedy někdo věděl jak zmenšit áčka, budu rád :-)
-> palinator: Tak může udělat áčka i na zadku.
-> vhml:
Trochu mimo, ale nebude pak ten podvozek trochu záludnej? Aby ho zase nepřekvapil zadek.
Trochu mimo, ale nebude pak ten podvozek trochu záludnej? Aby ho zase nepřekvapil zadek.
-> fortkiller: vem tuzku, papír, pravítko a kruzitko a uvidis ze ten odklon se musí změnit.
A jsou ty áčka natolik zásadní že by měli vadit? Zrovna u fáčka kde jsou jízdním vlastnostem velmi ku prospěchu?
A jsou ty áčka natolik zásadní že by měli vadit? Zrovna u fáčka kde jsou jízdním vlastnostem velmi ku prospěchu?
No právě že někde se píše že na to nemá vliv, někde zase že jo... Mě to připadalo logické.
No a řešení je nastavitelný odklon?
No a řešení je nastavitelný odklon?
Je to přirozený jev po snížení, zamysli se nad konstrukcí přední nápravy.
Čus, měl bych jeden dotaz. Snižoval jsem na přední nápravě pružiny (nestřílejte mě) flexou a nyní mám kola do A. Bohužel jsem si nevšiml, jestli to bylo i předtím.
Tady na foru jsem našel dvě témata, ale nenašel vysvětlení.
V jednom z nich se psalo, že áčka na fávu udělat nejde, tak nevím...
Nevíte někdo co by tm mohlo být špatně?
Díky
Tady na foru jsem našel dvě témata, ale nenašel vysvětlení.
V jednom z nich se psalo, že áčka na fávu udělat nejde, tak nevím...
Nevíte někdo co by tm mohlo být špatně?
Díky