skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
prevodovka olej
prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 15.07.2012 do 17.07.2012, založil/a Ramzes II.
mám 80w90 v převodovce.. podle toho co čtu je to špatně že??
-> Ramzes II.: no
-> suri: no najblizsi tyzden by som rad menil tlmice uz konecne tak vymenim aj spodne capy a uvidim a za ten olej diki :D
-> Ramzes II.: riadenie bez dôvodne nie , ja to typujem na horné uloženie , alebo sa ti len pretáčala pružina v miske
-> suri: napadlo ma teraz ze ked som mal auto podlozene ze predok vo vzduchu a krutil volantom tak to nerobilo ... takze riadenie asi nie ci ????
-> Ramzes II.: neviem kde to bude , môže byť riadenie , horné uloženie tlmiča , spodné čepy a iné
-> suri: dost neprijemne zistenie pre mna :D ale diki za radu takze kupim 75w - ku ...a este jedna otazocka... ked tocim volantom z uplne prava do lava a naopak tak mi asi v polovici raz alebo dva krat pukne ako keby nejaky zub skocil ... bude to v riadeni??? da sa to nejako samodomo opravit????
-> Ramzes II.: ano
-> suri: takze je 80w hustejsia ako 75w????
-> Ramzes II.: nebudeš mazať 5ku , za studena pôjde obtiažne radiť a neskôr sa premaže celá prevodovka
-> suri: preco co sa stane ked tam dam 80w???
-> Ramzes II.: to je naprd , 75w je nutnosť
-> suri: ja mam 80W - GL4
-> Ramzes II.: 2,4L 75w /90/ gl4
aha no dik... kolko litrov oleja tam asi ide mam tri bude dost?
-> Ramzes II.: ano bežne to tam každú chvílu niekomu spadne , odpoj bowden - odkrútením tej prevlečenej matice , a do toho štvorhranu kde zapadá lanko zaskrutkuj samorezku ...
-> Ramzes II.: ano padají tam ty ozubený kolečka.
ale mě se to teda nepovedlo.
ale mě se to teda nepovedlo.
-> suri: ako ´´ nepustit nahon do prevodovky,, ??? moze mi tam neco spadnut????
a ideálne nepustiť náhon do prevodovky
-> Kuladmin: ono je to srob aj s podlozkou hej v kope... vsak som to pochopil
Cislo 5 je zatka na vypusteni.
Pozor at nesroubujes neco jineho hlavne jeden sroub je pro stelovani!!
Pozor at nesroubujes neco jineho hlavne jeden sroub je pro stelovani!!
dobry den prajem :D mozno to tu je hladal som to asi 12 stran do zadu no nenasiel som. prosim o radu alebo radsej aj fotku. felicia 1.3 mpi vymena oleja v prevodovke... ktorim srobom to mam vypustit... viem ze sa novy olej leje cez tiahlo tachometra ale z kade sa vypusta??? dakujem pekne