skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
přední stabilizátor felda???
prohledat
30 příspěvků (zobrazeno 1 až 30) od 27.01.2012 do 29.01.2012, založil/a myschaak AZNP K.Hora
-> Stepan FUN: tak nejak
-> Stepan FUN: já zas neměl funa s abs)
-> Stepan FUN: v pohodě. Já mám právě 20 ma autě
-> Milan 136: No nevím jestli není na tý mámině 1,3 skoro zbytečnej. Ale přendavat se mi to fakt nechce...
-> myschaak AZNP K.Hora: No vidíš to. Já klasickou feldu s ABS ještě neměl. A FUNy ji měly oba...
-> myschaak AZNP K.Hora: No vidíš to. Já klasickou feldu s ABS ještě neměl. A FUNy ji měly oba...
kdyby někdo měl přebytečnej 22mm, beru

-> Stepan FUN: jinak ty dvě feldy co jsem kuchal s abs maj taky ty snímače s kusem kabelu a pak až konektror....
-> Stepan FUN:
já měl vrták 11,8 tak jsem ho trochu zalámal a taky to mám lehce nad potřebnou díru...fun je teď ve perfektní kondici....ještě nějaký vibrace při akceleraci pořešit a je to cajk...

-> suri: Aha... Takže naprosto stejně jako GIII. To mi nějak uniklo. FUN má konektory přímo u snímače a elektroinstalaci taženou kolem nádrže přímo až do konektoru na A sloupku...
-> myschaak AZNP K.Hora: Ty woe mě to už nemyslí... :-D Dobře jsem si naběhnul. :-D Máš pravdu, že to je 10 a 12... Tudíž to bylo těsně přes 12 a 10,5 je tam běžně. Mě nějak matou ty rozměry klíčů. 14 a 16... A ono je to o průměr jinak. :-D
-> Stepan FUN: jak si protáhl šroub M12 dírou 10,5?

-> Stepan FUN: normálna felda má zo snímača kábel a pár úchytov alebo priechodiek kde to prejde vpredu na platový držiak tlmiča a potom na plechový pod miskou a do kasne , vzadu sú priechodky a uchytenie na nápravnici a do kasne a zapojené pod sedačkami
-> suri: Má konektory přímo na snímači. ;-) Normální feldy to maj jinak?
-> hany: blbosť s dva typy-> FORM: tak to bude, nemá fun vzadu na snímačoch otáčok abs konektory priamo na snímači a nie vedenie ako má klasika?
Jo a boční držáky stabíku jsou stejné pro 20 i 22ku, nedají se sehnat ani samostatné gumy pro 22ku. Předpokládá se, že to lze narvat, což po drobném namáznutí opravdu jde.
jinak 1.3 ka pickup / FUN by měl mít 20 stabík a klasickou nápravu, 1.6 a 1.9 pickup / FUN má 22ku stabík a zesílenou nápravu, která například obsahuje větší šrouby na brzdičích.
-> myschaak AZNP K.Hora: Ty brzdiče - jedinej rozdíl Pick-up a klasická felda. Ten stabík jsem nikdy neřešil, takže nevím. Mámě jsem ho na feldu dával z FUNa ale jako celek, takže jsem si rozdílů nějak nevšimnnul. I když je fakt, že jsem kupoval nedávno nový tyčky na stabík a přišlo mi, že tam byly menší díry. Ale nakonec jsem zjistil, že tom autě na který měly bejt stabilizátor není (majitel mi tvrdil opak), takže mi zůstaly na dílně.
Brzdiče jsou na máminým taky s převrtanou těhlicí a funguje to bez problémů... (vrtal jsem díru 10,5. 12 mi přijde už moc)
Brzdiče jsou na máminým taky s převrtanou těhlicí a funguje to bez problémů... (vrtal jsem díru 10,5. 12 mi přijde už moc)
-> hany: proč tedy jsou dva rozměry gum v Etce..?
6U7 411 314 ...... vložka pryžová 22 mm ... 2 ks ... FUN
6U7 411 314 B ... vložka pryžová 20 mm ... 2 ks
6U7 411 314 ...... vložka pryžová 22 mm ... 2 ks ... FUN
6U7 411 314 B ... vložka pryžová 20 mm ... 2 ks
-> myschaak AZNP K.Hora: byly dva rozměry jak se tu píše... ale jen jeden druh gum... takže jedině to tasm narvat...
-> myschaak AZNP K.Hora: jj to je druhý rozdiel
ještě jsem našel jednu odlišnost...brzdič na funu mám na šroubu m12 kdežto další tři nápravy co tu mám jsou m10...ale protáhl jsem těhlici 12kou vrtákem a už je tam
mám to na funu....zbavovat se nehodlám...díky
Přesně tak, 1.6 a 1.9 měly 20mm stabíky, pick-up a FUN měly 22mm. Kdyby jsi se ho chtěl zbavit, taky se nebráním

-> Jura_Favorit: ja som sa s tým stretol aj na picku pe tuším , fun vraj má isto -> Matulo: daj mi pokoj z plškom
Nevím, jestli i obyčejný pick-up, ale Funy mají obvykle 22 mm...
-> suri: v knizke od Plska je uvedeny iba jeden druh s priemerom 20mm...
Nejbeznejsi je 20mm. Delali se i 22mm ale tezko se schani. Kdybys ho chtel vymenit, nebranim se :-)
-> myschaak AZNP K.Hora: to pojazdí
-> suri: no tak to bude ten problém...ale nahulil jsem to tam tak provozem uvidíme...díky!
-> myschaak AZNP K.Hora: pickup tuším má 2mm viac priemer
neví někdo jestli je víc průměrů?dneska jsem koupil nový gumy na uložení ke kastli a to tam nejde střčit ani bohovi...musel jsem to propálit kamínkovým brusivem ve vrtačce,pak pomocí heveru jsem to tam natlačil abych vůbec chytil tu osmičku šroubek...mám stabík cca 21-22mm,dělal se i menší průměr?