skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vnutorny homokinetak favo
prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 13.01.2012 do 14.01.2012, založil/a Peter/favo
-> Peter/favo 14.01.12 17:45:00: No jo, ale to je zásadní věc, kterou jsi nám neřekl, že tam máš kola, která mají jinou středovou díru, pak je to jasné a taky jeden z dost častých problémů, nikdo to neřeší, koupí si prostě nějaká kola, co se mu líbí a pak jezdí na servis a do nekonečna chtějí vyvažovat a né a né pochopit, že je to k ničemu...

problem vyrieseny ,bolo to v kolesach a to ten ze stredova diera na elektrone je o 0,1 mm vecsia ako ako diera na naboji cize tam je vola. Dneska som skusal kamosove elektrony kde elektron presne pasuje a vibrovanie prestalo
bude to isto vnútroným klbom ,a kľudne aj vonkajší v prdeli , ale ak to robí pri jazde tak vnútorný , pozri či nemá drážky vydraté
v pneu to nieje tie su nove
-> Peter/favo 13.01.12 11:37:34: To, že jsi na té delší nic nedělal ještě neznamená, že nemůže být špatná...
Ještě mě napadlo, v jakém stavu máš pneumatiky, dosta častá příčina také bývá u starších plášťů, že se zbortí kord a udělá se boule na běhounu, ale to většinou pak šmajdá v nižší rychlosti...

menil som aj čap riadenia ale iba na jednej strane a na druhej ostal starý, mohlo by aj to sposobovat?
no stalo sa to na tej krátkej poloose na dlhšej som nerobil nic
A je to na tý delší poloose? Jestli jo tak ještě zkontroluj jestli tam máš na ní to závaží (uprostřed ta objímka taková) a jestli neni volný na tý poloose.
Edit: Já asi neumim číst že už to tu auta.petr píše...
Edit: Já asi neumim číst že už to tu auta.petr píše...
Já bych se přikláněl k tomu vnitřnímu kloubu, nebo ještě to závaží na delší poloose, taky častá příčina.
Raz sa mi rozpadol na favorite vnutorny homokinetak a jazdil som na tom 2 dni pokial som to rozobral a poskladal naspet rozsypane lozisko.
Teraz mi zacne volant vibrovat od 80km/h do 110km/h je jedno ci je to v zábere plynu alebo bez, kolesa su uz asi 4x vyvazene skusal som aj prehadzovat zo zadu do predu skusal som aj plechace ale stále to isté cize kolesami to nebude čo to môže spôsobovat ? kebyze to bol ten homokinetak tak by to podla mna robilo iba v zabere plynu cize to tiez vylucujem co vy na to ?
Teraz mi zacne volant vibrovat od 80km/h do 110km/h je jedno ci je to v zábere plynu alebo bez, kolesa su uz asi 4x vyvazene skusal som aj prehadzovat zo zadu do predu skusal som aj plechace ale stále to isté cize kolesami to nebude čo to môže spôsobovat ? kebyze to bol ten homokinetak tak by to podla mna robilo iba v zabere plynu cize to tiez vylucujem co vy na to ?