manzety poloos+netesna prevodovka favorit

prohledat
3 příspěvků (zobrazeno 1 až 3) od 27.10.2011 do 27.10.2011, založil/a andre
řadit dle data
17:09:25
27.10.2011
andre
pre lepsiu definiciu, dotyka sa to v tomto mieste (oznacene cerveno)

felicia asi bude mat rovnako tvarovanu manzetu len priemer na homokinetaku je iny?

ak je to tak, tak to mi zial nepomoze asi 8

ja sa potrebujem zbavit ten prvej "vlnky", resp ju nejak posunut dolava(vzhladom na obrazok), popripade manzetu rozrezat a nejakym sposobom tu cast nahradit inym kuskom...mozno tam prilepit iny kus gumy, bolo by to rozumne vzhladom na funkciu manzety?
zvětšit manzety poloos+netesna prevodovka favorit - obrázek od andre vložen 27.10.2011 17:09:25
upraveno 1x, naposled 27.10.2011 17:13:47
16:11:18
27.10.2011
OJOUCH
-> andre: zkus poloosi z novejsiho fava nebo z feldy ma mensi prumez vnitrnich kloubu jinak jsou zamene!!!
16:06:59
27.10.2011
andre
Zdravim

potreboval by som poradit.

Vozidlo: Skoda Favorit 1989, neoriginalne "sportove" zvody 4-2-1 od firmy Tommu

Problem:

cislo 1.

zvody sa dotykaju vnutornej manzety poloosi, ktora sa zachvilku roztavi a roztrhne. Neviete niekto poradit ci sa ponuka viac typov manziet na favorita, resp. poradit uzsiu manzetu z ineho auta? neriesil niekto podobny problem? Popripade je mozne ze je to robene na feliciu, ci ta ma rovnake poloosi?

cislo 2.

netesnost prevodovky - pod autom je dost velka mlaka oleja. tesnenie okolo tyce radenia idem vymenit, ale kvapky oleja su aj na spoji obalu prevodovky(ako je zosrobovana), sroby su dotiahnute dostatocne.

Je pravdepodobne, ze to vyteka najviac na tej tyci a ked sa vymeni tesnenie, tak uz bude presakovat o dost menej, alebo sa prevodovky zvyknu pretesnovat tiez? Ak sa ma pretesnit, da sa rozobrat obal prevodovky bez toho aby sa mi rozsypali jej vnutornosti alebo to radsej zverit skusenemu mechanikovi?

dakujem za rady
Extreme Tyres