skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pri 90km/h začne vibrovat volant
prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 27.09.2011 do 27.09.2011, založil/a Peter/favo
Něco podobnýho se tu řešilo a nakonec to bylo vymletý řízení. Resp. nějaký pouzdro v něm.
môže to robit aj vonkajši homokineticky klb?
-> Peter/favo: to bude nějaký to ložisko no,, pokud ti nekřupe při zatáčení a plynu poloosa, tak bych to přirovnal tomu ložisku předního kola
Tomaso435 27.09.11 21:38:46 napsal:
→ Hrada: ale zase když brzdí, tak by to tohle nedělalo .
. .
→ Peter/favo: zkus brzdit bez rychlosti…skúsim ešte to brzdenie pri vyradenej rýchlosti inak v pedáli žiadne kopanie necítit iba volantom trasie ,horný klb poloosi tripod som mal rozobratý tam je to v poriadku
→ Hrada: ale zase když brzdí, tak by to tohle nedělalo .
. .
→ Peter/favo: zkus brzdit bez rychlosti…skúsim ešte to brzdenie pri vyradenej rýchlosti inak v pedáli žiadne kopanie necítit iba volantom trasie ,horný klb poloosi tripod som mal rozobratý tam je to v poriadku
ještě si zkus který kolo máš teplejší . . . kdyby to bylo tím ložiskem ...
ko niektori klb a vola v riadení podľa mňa nič viac
Tak to byl problem u té mojí červené co je v kartě a to bylo vytlučený ložisko a kotouč byl KO (hezká vlna) byly to rány jak kdyby mi mělo upadnout kolo :D
-> Hrada: ale zase když brzdí, tak by to tohle nedělalo . . .
-> Peter/favo: zkus brzdit bez rychlosti...
-> Peter/favo: zkus brzdit bez rychlosti...
Řešil jsem to cca měsíc na zpět. Když jedeš a přidaváš tak to děla víc a jak mile máš třeba 110km/h a postupně ubereš uplně plyn tak to děla min nebo vubec i v intervalu 90-100km/h, mě to děla kloub poloosy vnitřní.
-> Peter/favo: nemohlo by to bejt ložisko předního kola ? tos těma brzdama a rychlostma docela odpovídá
vibruje ti volant a volant to je riadenie a ty sa pýtaš či vôle v riadení to môžu spôsobovať :-) odpovedz si sám.
Riešilo sa to tu asi vela krát ale umna je to špeciál. škoda favorit .94
Pri rýchlosti od 90km/h do 110km/h začne vibrovat volant no nie stále. Ked sa to ale deje a začnem brzdit tak volant začne šialene vibrovat že sa nedá ani držat.
Pneumatiky mám nové kolesa som dal vyvážit spravená geometria,vymenené boli brzdové došticky,aj nové silentbloky na ramenách,tlmiče tak isto, na STK som mal ako chybu vôlu v riadení môže to sposobvat ta vôla?? Velké vibácie volantu začnú ked začnem z velkej rýchlosti brzdit čize môžu to robit aj zvlnené kotúče no to sa mi nezdá lebo volant začne vybrovat sám od seba od 90km vyššie a ked potom brzdím tak sa tie vibrácie do volantu ovela viac stupnujú
dakujem vopred za rady
Pri rýchlosti od 90km/h do 110km/h začne vibrovat volant no nie stále. Ked sa to ale deje a začnem brzdit tak volant začne šialene vibrovat že sa nedá ani držat.
Pneumatiky mám nové kolesa som dal vyvážit spravená geometria,vymenené boli brzdové došticky,aj nové silentbloky na ramenách,tlmiče tak isto, na STK som mal ako chybu vôlu v riadení môže to sposobvat ta vôla?? Velké vibácie volantu začnú ked začnem z velkej rýchlosti brzdit čize môžu to robit aj zvlnené kotúče no to sa mi nezdá lebo volant začne vybrovat sám od seba od 90km vyššie a ked potom brzdím tak sa tie vibrácie do volantu ovela viac stupnujú
dakujem vopred za rady