skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jaký přítlačný talíř Fa1.3 nebo Fe1.6 ?
-> TechniX: podle mě se přítlačák středí svojím venkovním průměrem. jestli je jinej nevím.
-> milhaus: tak si myslím že je na 99% rozhodnuto!
a bude o zábavu postaráno :D
co se týče montáže je pravda že díry na šrouby má větší a musí se ten přítlačák "vystředit" aby byl utaženej hezky rovně v ose ? četl sem to tu na Virtu tak nevím co je na tom pravdy

co se týče montáže je pravda že díry na šrouby má větší a musí se ten přítlačák "vystředit" aby byl utaženej hezky rovně v ose ? četl sem to tu na Virtu tak nevím co je na tom pravdy

Jo ten větší přítlak tam znát jde,škoda peněz to není.S origoš přítlačákem mi to ani nechtělo na místě zagumovat, s tímto sachsem z 1,6tky to gumuje samo hned

Takže když to schrnu tak se vyplatí jít do přítlačného talíře z Felicie 1.6 ?
-> milhaus: je to znát oproti tomu originál přítlačáku že by to měl mít lepší přítlak ? nebo je to naprosto neznatelný a jen škoda peněz ?
Díky za info

-> milhaus: je to znát oproti tomu originál přítlačáku že by to měl mít lepší přítlak ? nebo je to naprosto neznatelný a jen škoda peněz ?

to jsou starosti :D .já dal rovnou z fel 1,6 a nejaký rozdíl v rozjezdu nebo tuhosti pedálu nevidím, funguje mi to uplne normalne bez problemu
Přítlačáky do Felicií 1,3MPI byly taky tvrdší.
-> MOLSO: ako kde
Stejnaksa uz dnes robi UNI diel pre 1.3 ako aj 1.6 ...
Já bych šel do 1,6, není důvod kupovat měkčí 1,3
daj tam 1.3 a nevymyslaj
Ahoj
mám Rapida 136 5q a měl bych takový malý problém u kterého váhám co použít za přítlačný talíř
motor je 742.136 lehce upravený po kompletní krásné GO :)
Spojkovou lamelu sem si koupil originál 190mm Česká výroba, od prodejce AMD Netolický, ale originál přítlačný talíř pro Rapida už nejní, tak teda je náhrada buď z Favorita 1.3 a nebo lepší "tužší" přítlačný talíř z Felicie 1.6
Auto chci na normální běžné každodenní ježdění s krásnými plynulými rozjezdy, ale občas si pořádně zařádit když bude možnost
tak aby to něco vydrželo..
Když bych koupil ten přítlačný talíř z Felicie 1.6 jak na tom budu rozjezdy oproti tomu třeba originál na Rapida a nebo Favorit ? nebude to takový styl on/off něco jako je u kovokeramickcýh spojek ? Slyšel sem že i malinko ztuhne spojkovej pedál z toho z FE 1.6 je to moc znát ? a jak je to s montáží je třeba si na něco dát pozor či něco upravovat ? Jak je to ohledně výdržnosti nezníčí to třeba za čas PLC ložisko nebo cokoliv jiného ? když vynecháme třeba hrubé zacházení řáádění
tak jaká teda bude lepší varianta z FA 1.3 nebo FE 1.6 ?
každopádně budu kupovat značku SACHS.
Díky za rady

Spojkovou lamelu sem si koupil originál 190mm Česká výroba, od prodejce AMD Netolický, ale originál přítlačný talíř pro Rapida už nejní, tak teda je náhrada buď z Favorita 1.3 a nebo lepší "tužší" přítlačný talíř z Felicie 1.6

Auto chci na normální běžné každodenní ježdění s krásnými plynulými rozjezdy, ale občas si pořádně zařádit když bude možnost

Když bych koupil ten přítlačný talíř z Felicie 1.6 jak na tom budu rozjezdy oproti tomu třeba originál na Rapida a nebo Favorit ? nebude to takový styl on/off něco jako je u kovokeramickcýh spojek ? Slyšel sem že i malinko ztuhne spojkovej pedál z toho z FE 1.6 je to moc znát ? a jak je to s montáží je třeba si na něco dát pozor či něco upravovat ? Jak je to ohledně výdržnosti nezníčí to třeba za čas PLC ložisko nebo cokoliv jiného ? když vynecháme třeba hrubé zacházení řáádění

tak jaká teda bude lepší varianta z FA 1.3 nebo FE 1.6 ?

Díky za rady