skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Stahovák-jak to funguje?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: aj 7 je slušná mestská hodnota
-> suri: Puvodne byla pres 7l, ale to bylo se spatnym cidlem teploty. Ted se to ustalilo na rozumny hodnote.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: radenie je pár korún aj všetky tieto veci dookola , potom je pokoj , tú spotrebu máš super
-> suri: Tak nejak ujde no. Vymenil jsem rameno vepredu pac bouchal kulak. Trochu bouchoce rizeni, ale to nema smysl resit na zdejsi silnice... Razeni ma super kupodivu. Kolegove maj kombika BMM a to je zlo, tam 10cm pohyb radici paky zadna mira

-> Matthes, záškodník z TechWebu: tak to ešte ujde , a stav?
-> suri: Starej xicht 1,3MPI 50kW. Jezdi solidne za 6,3l pri cukani po Prahe, coz neni zly...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: čo je to zač?
-> suri: Este tak mesic ano. Resp jezdim s ni :-D, nevlastnim...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: ty máš feliciu?
-> suri: Ja mam kratkou a jezdim vyslovene ekonomicky. Nemluve o zimnich gumach
Takze se snazim nedelat prudke pohyby a brzdim s rozvahou predem, ne jak se skodovkou...

-> Matthes, záškodník z TechWebu: neviem no , ja som za abs vo felicii rád , to origo riešenie na krátkej keď stupíš brzdu , zadok ide ďalej a predok je utopený na dorazoch sa mi moc nepáči
-> suri: Pokud nejezdi ostre a vyuzivaj jen predni brzdy tak ne
Me sere, ze kdyz pustim brzdu tak vzadu pisknou pakny, ale prave kvuli loziskum to rozebirat nebudu...

-> Matthes, záškodník z TechWebu: tak ja tie brzdy nerozoberám raz do roka ale problém to nie je normálne poskladať , a jedinci bez ABS to nerozoberajú za celý život
-> suri: Dle me to je nahovno, protoze je pak jinak usadis a utahnes a trpi.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: a ja musím vyberať aj z ložiskami :-D
-> MOLSO: Ja je ukrad tatovi 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: ja tam nemam ani ty dva šroubky
zbytocna hmotnost navyse
a zbytocne zdrziavanie pri demontazi

-> Matthes, záškodník z TechWebu: čiže normálna koncepcia

-> minno: Tjn, dva maly sroubky a buben je dole. Konstrukce jako maj moderni auta...
-> minno: 

-> Bagrr- máma mele Emu: a keď vymení aj 6tku tak to začne chcát až o nejaký ten kilometer neskoršie :-)
-> tami: sťahovák na obrázku ako tu už bolo spomenuté je už z princípu chujovina, ono fungovať to môže ale trieskať do poloosy kladivom s potencionálnym poškodením závitu asi nie je to pravé riešenie. Zožeň si riadny veľký sťahovák ktorým zhodíš bubon nenásilným spôsobom.
Ach, aký som happy že ja už toto nemusím riešiť.
-> tami: sťahovák na obrázku ako tu už bolo spomenuté je už z princípu chujovina, ono fungovať to môže ale trieskať do poloosy kladivom s potencionálnym poškodením závitu asi nie je to pravé riešenie. Zožeň si riadny veľký sťahovák ktorým zhodíš bubon nenásilným spôsobom.
Ach, aký som happy že ja už toto nemusím riešiť.
-> tami: 3 nejni gufero ale opěrný kroužek ložiska nalisovaný na poloose :-) Gufera jsou pozice 6 a 9... a pakliže ti teče olej, tak vyměnit obě, co ž znamený poloosu ven... Když vyměníš jen 9ku (vnější) tak to stejně za pár km začne téct znovu...
-> tami: Pokud ti tam teče olej, tak je to "6" pokud se nemýlím
Někde jsem slyšel,že by mělo jít vyměnit toto gufero,případně zkrátit v něm pružinku,dostanuse k němu po sundání bubnu,nebo musím sundat i brzdový štít?
vlečky mám v rezervě dvě i s převodovkou a vším co k tomu patří,ale dokud mě kyvka dobře šlape tak mě to připadá zbytečné a sám si na to netroufám
-> Milan 136: No jako jo... ale nechtel jsem rejt, abych nedostal kartac od zarytych kyfkaru

-> Matthes, záškodník z TechWebu 27.08.11 21:22:38: a namontovat vlečku
-> tami: Tak na 10km
Pokud to chces udelat poradne tak musis vyndat poloosu. To by ti poradil minno

díky za radu,trochu mě tam prosakuje olej (kyvka),tak jsem zvědavý proč,dá se to utěsnit jen při sundaném bubnu?
Dle me to je pekna picovina, ale jen muj nazor...
Naskrutkujes na poloos namiesto matice, co drzi bubon, kusok ju povolis (nech je medzera medzi stahovakom a bubnom cca 0,2 – 0,4mm) a velkym kladivom buchnes po stahovaku. Potom znovu malinko povolis a znovu udries az pokial sa bubon neuvolni. Ja ho mam doma a iny ani nechcem, este som nepokazil ani jednu poloos. Len s tym treba vediet aj robit (ziadny zavit neohnes, ako tu pise suri). A ak ho nechces, tak mi ho kludne posli.. :D
Tak to raděj ani nezkoušet s tím sundat buben?
-> tami: našroubuješ , trieskaš trieskaš trieskaš a potom meníš poloos lebo si ohol závit :-D