skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Převodovka Favorit
prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 30.12.2010 do 03.07.2012, založil/a Fávo forever
a nebyla chyba jinde než v guferech ? dosedací plocha pro gufero ? popř. jsou sehnat v tomhle tozměru kvalitnější (vícebřité) gufera ?
Ta gufera jsem měnil asi načtyřikrát, než jsem dosáhl toho, že jedna strana neteče vůbec :D
-> James1991: A co to takhle sundat, převodovku očistit a sledovat odkud to teče
Pořád mi teče převoďák u Favorita. Vyměnil sem od obě gufera diferáku, gufero na táhlu řazení a furt mám kapky na ližině převodovky. Ližina má na sobě takový potah z masivnějšího molitanu a ten byl předtím nasáklý převoďákem, ale je asi blbost aby to udělalo za 4 dny koláč o průměru cca 15cm jenom z toho nasáklýho molitanu ne? Mimochodem s autem sem z toho asi 3 dny nejel..
Hloupý dotaz, je to tu asi níže, ale chci se ujistit. Krátká převodovka má tedy stálý převod 4.17?
Dobrá díky..tak krátkou jen vyčistím a hodím do auta, stávající začíná stávkovat..
-> Vojtisek: neřikals že se deš koukat na mrzíka?

-> Tomaso435: řekl Sir Tomaso435

-> Fávo forever: u seriovýho motoru bys ho tolik netočil, ale stálá rychlost by ti klesla na 140 kterou bys jezdil kopce nekopce,,,, s krátkou se dá jet rychleji o trochu... jak točíš víc tak je věčí sílá..... a maximálka by byla 160, protože je už velikej odpor vzduchu a motor je v takovejch otáčkách (blbejch) že to prostě neutáhne dál.. s dou kratší jedeš ve vyšších otáčkách dál. klidně na 180.....
mě se líp jezdí s tou 3,9. sem na to zvyklej. při 90 menší spořeba, pokud není motor zdechlej akcelerace je rychlejší, protože tak často neřadíš....
E: jo kvalty, ježiš, ja už taky čumim nevim kam :-D no to je jedno, tohle je jenom mus postřech s převodovkama :-D
mě se líp jezdí s tou 3,9. sem na to zvyklej. při 90 menší spořeba, pokud není motor zdechlej akcelerace je rychlejší, protože tak často neřadíš....
E: jo kvalty, ježiš, ja už taky čumim nevim kam :-D no to je jedno, tohle je jenom mus postřech s převodovkama :-D
mam pocit ze kvalty su rovnake, rozdiel je len v SP
Nenapadlo někoho vložit do krátké převodovky (4.167)pátý kvalt z dlouhé (3,895) nebo i čtvrtý kvalt..Mělo by to nějaký smysl při jízdě po dálnici?