skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadné pružiny - vlečka
-> Antony: -> vhml: Aha, děkuji. To mi nedošlo.
-> U-Geen: osu kyvani sice kolmou nema, ale porad je osa osa kola bliz k ose kyvani, tudiz prirustek na konci ramene (pruzine) bude vzdy vetsi, nez prirustek na ose kola.
Jestli se pletu, tak do me.
Jestli se pletu, tak do me.
-> dakar.cz: podložku mám taky 3cm tu jsem vyndal..domky momentálně kyvka. Nevim co s tim teď,podvázané to momentálně tak nějak nasvini je 
Ovšem nevim s 15kama jestli bych dle pohledu na tvoje auto nebyl na tom samém co jsem teď...

Ovšem nevim s 15kama jestli bych dle pohledu na tvoje auto nebyl na tom samém co jsem teď...
-> Klubko_: to by platilo pouze, pokud by naprava mela osu kyvu kolmou na osu vozidla :) coz ani vlecka ani kyvka nemaj
-> skodovak: Já to mám vzadu tak,že mám vlečkový domek,vlečkový tlumič a kyvkovou pružinu s 30 mm silonovou podložkou a podle mě akorát. A nemusím ani ramena podvazovat.
-> vhml: no jo dvakrát už to stačilo ne?

-> havlik: jen vepredu. Vzadu je to cca 1:1
-> Tuner#2: no řikám jedině níž předek a tvoje pružiny.. a taky řikám,že nevim zda nebudu lízat lem o pneu
-> Klubko_: vim já? :))
-> havlik 06.08.12 14:06:23: Blbost
-> Klubko_ 06.08.12 14:17:05: Přesně tak
Jinak bych zadek rozhodně nezvedal, pořád to máš vysoký

-> Klubko_ 06.08.12 14:17:05: Přesně tak

Jinak bych zadek rozhodně nezvedal, pořád to máš vysoký

-> havlik: ale to ze mluvis o predku ne? Skodovak se myslim ptal na zadek, kdyz mluvil o domku.
-> skodovak: Vzadu kolik podlozis, tolik zvednes vzhledem k tomu, ze pruzina je na konci ramene. Ba naopak osa je pred pruzinou, takze +1cm na pruzine je na ose o neco (mozna zanedbatelne) min, nez 1cm
-> skodovak: Vzadu kolik podlozis, tolik zvednes vzhledem k tomu, ze pruzina je na konci ramene. Ba naopak osa je pred pruzinou, takze +1cm na pruzine je na ose o neco (mozna zanedbatelne) min, nez 1cm
-> skodovak: řiká se 1cm na pružině = 2cm na výšce auta. Takže asi tak nějak
o kolik se to zvedne když dám 1cm podložku pod domek? 2.5cm?
-> havlik: však taky už mě to sere,ale dokud nechám tu plastovou maškaru,tak i kola,na 13 jsem byl na TK s plastama a do brzd.Válců jsem se nevešel 

-> skodovak: a to máš 15" :D
-> havlik: však jo :-) tebe ale napodobovat nebudu..stačilo mě jak dopad přejezd v bráně na poslednim hrochu 

-> skodovak: no jo ramena do V ma každej se sniženym autem pokud nemá převařený uložení:)
-> havlik: žít se s tim dá,jen už teď mám ramena do V jako sviň..
uvidim ještě pojezdim,co to udělá. Každopádně pokud předek níž,tak leda s Honzovejma pružinama

-> skodovak: tak předek níž s tim se dá žít:) ale zadek vejš nedávat;-)
-> havlik: potom leda předek malinko dolu,je vejš.. a neni to ještě uplně sedlí..
a kapánek to Áčkoidní
S tim že abych nekrtal,kolo se neschová

S tim že abych nekrtal,kolo se neschová
-> skodovak: dyt je to uplně akorát. necht to tak
je to pěkný,ale chce to kurva trochu vejš.. tak můžeme všechno znova
teď kolik tam dát podložku

-> Karlos (WIO46): nesmíš využivat doraz v tlumiči, jinak domek roztrhneš.
-> Karlos (WIO46): pokud podvážeš nápravu aby nešel tlumič na vnitřní doraz.
-> stepan: Ona se snese vlečka s obyč kyvkovým domkem? Já to viděl vždy svařené tak, aby v tom domku ta guma nefungovala.
-> stepan: jasný to samozřejmě
jde mi jen o tlumič.. díky

-> skodovak: Můžou, ale musíš udělat nějakej doraz (pásek, řetěz,...), jinak roztrhneš domek pružiny.
Když dávám kyvkodomky a kyvko péra tlumiče doufám mohou být vlečkové? samozřejmě přitvrzené ke kyvkopružině od p Kůrky.. díky
-> vhml: nehodil bys sem kontakt na toho Kůrku.. dík..
-> mixal.s: ano, dá se to doma udělat. Ale nedokážeš to tak dobře. To je věc o který netřeba diskutovat...
-> vhml: no kedze som videl parkrat rozobraty origo tlmic, tak by velmi zaujimalo, ako to robi.. jedine ak ma tie planzety pevnejsie albo pridava este jednu.. a to dokazem aj ja doma spravit....
-> mixal.s: doma to nikdy nedokážeš naladit správně. Spousta lidí už to zkoušela a stejná spousta se na to nakonec vybodla.
-> Minik03: Kurka je lepší. Cena myslím že vyšla do 500 za tlumič.
-> Minik03: Kurka je lepší. Cena myslím že vyšla do 500 za tlumič.
-> mixal.s: ja to uchytil sroubkem na stranach nahore jak se montujou soust plechy
-> vhml: máš možnost srovnaní s Kůrky s Kuželou (motex)? Chtěl jsem je poslat do motexu, o kůrkovi jsem neveděl. Nerad bych to měl nejak zfušované, tak mě zajímá cena úpravy jednoho tlumiče, ale hlavně kvalita provedení. Budu vděčný za jakoukoliv informaci
-> vhml: takze p. Kurka repasuje stare tlmice a robi ich tvrdsie? to viem aj ja, to som si spravil este na maminej 100-ke asi pred desiatimi rokmi... asi skusim kupit nove vleckove tlmice a pritvrdit ich...
-> 105: ok, mozem to preistotu spravit.. kde sa to uvazuje na kasni? na ramene viem, ale na kasni nie... nema niekto foto?
-> mixal.s: musim souhlasit s havlikem ze podvazani je asi nejefektivnejsi, ja sem se jal koupit nove tlumice na s130 od atesa... namontoval sem je s pocitem ze maji spodni doraz a ejhle pri otocce o 180stupnu mi vylitla poloosa od tej doby to vsecko podvazuju
-> vhml: dik...
-> mixal.s: na 110r.cz nebo skodateamu v uzitecnych kontaktech
-> vhml: nejaky link na tohto pana?
-> Pivodak: kyvkový pružiny, kyvkový domky, tlumiče přitvrzené od p.Kurky. Za málo peněz hodně moc muziky.
-> Pivodak: no nějaký přitvrzený

Jaké bys navrhoval?
-> Pivodak: vyměnit tlumiče za tvrdší seriový odkouříš
Zhrnme to chcu vlečnou nápravu přitvrdit stačí teda jen tam dát péra z kyvky a nic víc neupravovat?
-> mixal.s: stačí no ale nejni jednoduší to podvázat

-> havlik: hej hej, to viem, ale to sa mi nejak nepaci... ale ved aj tie kyvkove domky sa daju upravit, aby ich nevytrhlo, nie? staci trochu hrubsieho plechu a zvaracku...
nenadavte si tu, o tom to neni.. ide o radu, kto ma s tym skusenosti... cakal som, ci nahodou tam nik nema pruzziny z ineho auata (lada, golf a pod.) a ci to nie je lepsie...
-> mixal.s: stačí mít podvázanou nápravu
Pivodak 04.04.10 11:19:57 napsal:
Jak upravit domek pokud tam dáš péra z kyvky hrozí nějaký problém
či co?
ano, pokial tam das aj domky z kyvky, su ine...
Jak upravit domek pokud tam dáš péra z kyvky hrozí nějaký problém
či co?
ano, pokial tam das aj domky z kyvky, su ine...