skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Matky na kopretiny
-> Antony:
děkuju pánovi

-> Vojťas: Máš to hotový 

-> m8rinek: kadzopadne co mam kolo na rezervu, tak je bez komaxu a taky sem to tam o kus nevlezlo,pravda nemeril jsem to, ale rozdil 26 nebo 25,6 coz je prumer na matkach ktery jsem ke kolum dostal, uz je zanedbatelny, a jak rikas, je to jedno, dosedaci plocha je velka dost.
-> Vojťas: vadit to určitě nebude....
E: teda pokud matka neprojde skrz :D
E: teda pokud matka neprojde skrz :D
-> m8rinek: ty moje maji silnou vrstvu komaxitu :D vsak by to nemelo vadit kdyz bude velky prumer matky mensi nez to vybrani v kole?
-> m8rinek: Nemaj, očistil sem ji v tom místě na čistej hliník.
-> stepan: -> Vojťas: a nemaj ty Vaše kopretiny na sobě několik vrstev barvy? :D
-> Vojťas: Náhodou, nezměřil jsis průměr kužele přímo na kopretině, kdyby jo, tak mi to zítra pošli smskou a já to slíznu . . .
-> m8rinek: vim vim, chapeme se. stejne do garaze musim tak to zmerim a uvidim, neslo to ani do kola ktery mam na rezervu
-> m8rinek: No vidiš, já s průměrem 26 problém měl.
-> Vojťas: počkej 26 je největší průměr dosedacího kužele, tam bych problem neviděl ani u 27, ale pokud se nevešlo.... Origo je 26, ale pokud někdo udělal matici o 4desítky menší o nic nejde.
Matic jsem vyrobil asi 200ks a nikdo s průměrem 26 neměl problém...
Matic jsem vyrobil asi 200ks a nikdo s průměrem 26 neměl problém...
-> Vojťas: no došlo se k tomu, že co kopretina to originál, Do mojich se prostě matky s průměrem 26 nevešly.
Obnovým, potřebuju vědet jestli ten největší průměr 26 je nějaká ověřéná informace, na matkách které ke kolum mam je 25,6, druha sada ma 27 a potrebuju je stocit, tak nevim jestli se na tech 26 mohu spolehnout.
-> Hurdis: tak jinak, sada od sady:).
-> m8rinek: Tak aspoň že mám pět kousků se stejnými dírami.
No nic, kašlat na to, ráno hodím vzorkové kolo a krabici matic tátovi pod soustruh, aspoň se z něj po čase sundá plachta.

-> Hurdis: asi kus od kusu ;)
-> m8rinek: Tak to je mi jasné, že je budu muset nechat stočit. Zajímala mne jen velikost díry na originál kole.
Na zde níže uvedeném výkrese je průměr "dříku" 18 mm. Já jsem naměřil na maticích nějakých 17,6 mm.
Omlouvám se, v garáži jsem měl po ruce jen starou šupleru.
Omlouvám se, v garáži jsem měl po ruce jen starou šupleru.
-> Hurdis: on kopraky rozvrtaval kde kdo a kde jak, asi podle velikosti vrtaku nebo co, taky uz jsem novy matky upravoval, takze dopasuj matky na kopretiny ;).
Využiji podobného tématu k dotazu. Jaký má mít správný průměr díra na šteft na originálním disku kopretina/otvírák.
Zkoušel jsem dnes nové matice zakoupené přes inzerát, a na mou předrenovační sadu mi matice nepasují, cca o 5-6 desetin mm.
Zkoušel jsem dnes nové matice zakoupené přes inzerát, a na mou předrenovační sadu mi matice nepasují, cca o 5-6 desetin mm.
-> stepan: Tak úprava předchozího - jedna sada mých matic takřka přesně odpovídá výkresu dole (až na výrazný rádius mezi 6hr. a čelní plochu), má tedy 26 mm a pasuje na "svou" sadu kol - a u té upravované sady matic jsem musel jít až na rozměr 24,2 mm..
-> stepan: Holt se vždycky nezadařilo - jen těch cca 20 kusů, co mi prošlo rukama, bylo nejméně ze tří různejch forem. A to byly jen samý 4,5 palcový.. Ani origo matice, co mám doma, nemají 26 mm - ale koupil jsem je s kolama už nachromovaný a těžko říct, jestli si s nima někdo předtím nehrál na soustruhu..

-> Jozka: Dík, aspoň vim že nejsem sám s čínskejma kopretinama

-> stepan: Na některý odlitky je 26mm to prostě moc - taky jsem nechával loni jednu sadu matic stáčet na 25,2mm, neb se nevešly..
-> myschaak AZNP K.Hora: asi jo no, 26 bych tam nedal ani náhodou, a to sem z toho v těch místech i obrousil barvu.
-> stepan: to máš kopretiny od vietnamců,ne?

-> stepan: Taky mám na svých kopretinách šroub i bezpečák 26mm a nebyl s tim problém
-> stepan: jj, sorry, 25,7mm a ještě je tam místo, 26 by se tam bez problémů měla vejít.
mám na svejch zřejmě neorigo ten průměr 26mm,na některý to je i 25mm
-> Dieter Bonrath: Tak jak, přeměřil si to?
-> stepan: aha

-> Zeke-ten šestý: já nevim, ja nemám žádný, jenom si je teď dělám
-> stepan: jsou to originaly?
-> Zeke-ten šestý: dík
-> stepan: hej asi jo, ja to vyfotim at vidis, byly uz ke kolum....
-> Zeke-ten šestý: díky. to máš originál ty ostatní?
ja mam matky presne 25 a bezpecak ma 25,1
nedosedne to do těch dvou, kde jsou nad matkama díry
vždycky na dvě protilehlý to jde a na dvě ne
Mrknu na to, ale pokuď vím, tak ten výkres jsem dělal někdy v roce 2004 a nikdo si nikdy nestěžoval, zítra to ještě přeměřím.
-> Dieter Bonrath: Já sem ty šrouby soustružil na 25.8 a nevejde se to.
Ten výkres jsem dělal já a skutečně mám průměr 26mm. Matice jsem koupil i s kolama kdysi dávno.