skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Renovace náprav
prohledat
115 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 26.01.2009 do 26.08.2012, založil/a škodík - zrušená registrace
-> suri: no já bych to za pár korun nedělal..zas taková radost to není

-> Mantrabeach: ale existujú ľudia čo to za pár korún vymenia
-> suri: vyndat pouzdra a všechny ty věci není nijak složitý když ten člověk ví jak na to,ale ten kdo to nedělal a jednou se mu to nepodaří tak se na to vys.re a radši složí nový rameno.já nový ramena nepotřebuju,radši si dám práci a rozeberu starý.
-> suri: to věřím
Zkoušel jsem to všelijak až sem si nakonec taky musel udělat přípravky. A pak už to byla hračka

-> Kapřík faster: s poriadnymi prípravkami ide všetko krásne
-> suri: já třeba měnil dělal komplet pouzdra v těhlicích, uložení v ramenách atd. A díly na to stojí pár kaček. Horší je to tam dostat, ale s trochou šikovnosti to jde
-> Mantrabeach: moje řeč.. 

-> Mantrabeach: tu je hlavné že sa niekomu nehcú meniť púzdra v tehliciach a rozoberať dlhé čepy ramien a pod. vždy je lepšie kúpiť nové predsa za xxx sk ..
-> Kapřík faster: jo tak s tím souhlasím,přesně takhle jsem dělal renovaci nápravy na žlutku a taky to bohatě stačí.k čemu nový ramena všechny když starší posloužej stejně za zlomek pořizovací ceny.Teď budu dělat stejně nápravy na rapida.
-> kaprof: to som nikde nenapísal
Tak zase k tématu. Ona je renovace a renovace. Pokud člověk postupuje cestou jako já, dá se vyjít do 10 tisíc za obě nápravy. Možná i míň nemám to spočítané. Při ponechání origo nápravnice, ramen, těhlic, nábojů, štítů, šikmých ramen a bubnů, renovace bzdičů. Všechny ostatní díly nové (silenbloky, svisláky, spojovací materiál, ložiska, podélná ramena, brzdová soustava atd. atd...).
Takže když tu někdo píše 25 tisíc, musí utrácet za vyložené nesmysly (nové brzdiče místo repase, nové origo bubny za nehoráznou cenu, nové všechny ramena - přední a zadní, nové těhlice). Když na to dotyčný má, proč ne. Ale renovace náprav se dá udělat i podstatně levněji a troufám si říct stejně kvalitně
Takže když tu někdo píše 25 tisíc, musí utrácet za vyložené nesmysly (nové brzdiče místo repase, nové origo bubny za nehoráznou cenu, nové všechny ramena - přední a zadní, nové těhlice). Když na to dotyčný má, proč ne. Ale renovace náprav se dá udělat i podstatně levněji a troufám si říct stejně kvalitně

-> suri: nerešim jen mě nebavi v každe dizkuzi kde ste čist kokot čurak atd..takže klidek
-> kaprof: ked nevies o co ide tak neries mna nebavia ani som ho neporsil o jeho nazory, a ako sa mam spravat ma neuc ja to viem lepsie ako on -> Čokin: daji ale hodne draze a malokedy najdes peknu hlavne hladat aby bola dnu vystriekana resistinom
-> Nwkt: Vyda mají provozovnu v Hranicích, tak to se pojedu mrknout a zrovna i na nákupy.Dík o tomhle jsem ještě nevěděl

-> Nwkt: myslím, že i maticový, ne? Koukal jsem do OBček a byly tam obě...
-> Čokin: Hřebenový dělá Demont
-> Čokin: a si predstav ze tie napravnice tam boli po 500 sk a ta maticova tam stale je
ale toho jedneho hrebena mi je fakt luto

-> MOLSO: No to už je ale zázrak na něco takového narazit.Ale myslím si že když je vytáhnutá použitá z auta které má málo najeto tak je to ještě ok
-> Čokin: u nas v obchode maju poslednu maticovu za 500 ... mali posledne 2 maticove a 2 hrebenové a 2hrebene a 1 maticu som preposlal a teraz jeden ten hrebben veeelmi lutujem ze som ho dal do ruk istemu cloveku 

-> Čokin: prečo by sa nedala? Minimálne zo starých zásob starých dedkov doma
Prípadne dopredaje v mototechnách....Občas sa ešte objaví.

-> suri: mohl bys trošku umirnit své výroky

-> suri: To se dá ještě sehnat nová nápravnice???????????
-> škodík: já teď budu dělat obě nápravy na rapida znova.Právě jsou v lakovně všechny díly.Musej se odmořit,pak na to půjde katoforéza,na to komaxit a můžu skládat.Co budu dávat určitě nový jsou gumový díly.komplet futra do ramen,pak nový kuláky na řízení,svisláky pokud budou dobrý jako že asi jo tak se maximálně přesoustružej(mám to primárně auto do práce),kotouče dám buď nový a nebo mám jetý jedny celkem slušný.co se týče 4pístků tak tam dám nový manžety,šrouby,pístky pokud nebudou orezlý tak ale opucuju a dám je zpátky,přeci jen 90 kč nebo tak nějak za 1 pístek je dost na auto do práce,a svoji práci ještě odvedou.destičky samo že nový,hadice na brzdy taky.to je přední náprava.
Na zadní budou taky nápravy nastříkaný,podélný ramena vyztužím až je koupím nový a když bude čas tak ještě jedny příčný ať je klid.Nový budou i silentbloky do ramen obou,nový válečky,hadice,asi pakny,starý nechám akorát bubny,ty jsou ok.jo a samo že ložiska do ramen se daj nový.No takhle já udělám generálku obou náprav na auto do práce.myslím si že je to skoro až moc luxus ale když už to jednou dělám
Dám sem pak foto a ceny kolik jsem dal a uvidíš.Třeba se ti budou líbit a uděláš to taky tak.A nemyslím že bych to nějak extra ojebával.základ jsou brzdy a ty budou v poho.
Na zadní budou taky nápravy nastříkaný,podélný ramena vyztužím až je koupím nový a když bude čas tak ještě jedny příčný ať je klid.Nový budou i silentbloky do ramen obou,nový válečky,hadice,asi pakny,starý nechám akorát bubny,ty jsou ok.jo a samo že ložiska do ramen se daj nový.No takhle já udělám generálku obou náprav na auto do práce.myslím si že je to skoro až moc luxus ale když už to jednou dělám

-> pistaa: zdrž svoje prijebané poznámky na moju osobu
a nepoučuj ja viem koľko čo stojí lepšie ako si myslíš akurát sa to molsovi nabalilo aj na kope iných vecí
a nepoučuj ja viem koľko čo stojí lepšie ako si myslíš akurát sa to molsovi nabalilo aj na kope iných vecí
-> suri: 25 tis za obe napravy je super cena..
-> škodík: robim to.. vid tu..
skoda-virt.cz/cz/.../4019 -go-naprav
-> Bery: nerob si s neho srandu prosim ta, aj ja som musel prestat nech mu neublizujeme je to predsa este dieta
-> škodík: robim to.. vid tu..
skoda-virt.cz/cz/.../4019 -go-naprav
-> Bery: nerob si s neho srandu prosim ta, aj ja som musel prestat nech mu neublizujeme je to predsa este dieta
-> škodík: To dělají ve firmě
a jak se pískuje?já vim jsem na to zatim úplně blbej

-> Bery: nevieš o čom sme sa bavili tak nerýp prosím aj keď pri každej príležitosti to robíš a je mi to jedno netrápi ma to
-> suri: hehe

tak pardon ale 20 000 do toho určite zahucalo a zatial mam urobene len napravy
-> Bery: hele nerej ja viem čo menil a čo nie a nepozdáva sa mi to
-> suri: za 2500 udělat go obou náprav a brzd-to musí být svezeníčko...
-> MOLSO: 25 000? snád 2500 nie?
-> škodík: ja sem se snažil generálkovat co možná nejlevneji a GO obou náprav a brzd me stálo více než 25 000 a to sem s tím ješte nespokojen a na jare to budu částečne předelávat
takže nešetři nebo to budeš delat 2x
(taky umim hezky česky
)

-> doly120: ja nic len mi to uz nedalo... inac si skor myslim ze na vasich idu lepsie veci...ale to je vec nazoru

-> rolls: Neházej všechny náctileté čechy do jednoho pytle že neumí Slovensky
Netvrdím že umím perfektně Slovensky ale troufnu si říct že umím dobře:)
Rozhodně sem rozuměl tomu co napsal -> suri:
Btw: na Slovenský kanál koukám celkem často,je tam kolikrát lepší program než u nás

Netvrdím že umím perfektně Slovensky ale troufnu si říct že umím dobře:)
Rozhodně sem rozuměl tomu co napsal -> suri:

Btw: na Slovenský kanál koukám celkem často,je tam kolikrát lepší program než u nás

sorry omlouvám se nemám nic proti slovenštině pokusim se zaučit

OT... mam syna ma 2 roky a sedem mesiacov...uz na nas mluvi a to sme slovaci a zena madarka, skurveny Minimax
ako tak pozeram, tak ceske deti by tiez mali mat nejaky slovensky kanal
hlaska mojho syna manzelke: Já se ti omlouvám

hlaska mojho syna manzelke: Já se ti omlouvám

-> Tuner#2: Je to smutný no....Já jsem taky mladej a se slovenštinou nemám problém. Ono stačí číst Virt a být s tím jazykem v kontaktu a pohoda.
-> suri: Myslel jsem levněji než 10000,-.
myslim si ze pokud jsou dily jako ramena a napravnice ok, tak by se do tech 5kkc melo vejit. Nemyslim teda komplet GO jako spis udrzba, vymena cepu, promazani, a tak a jeste zbyde na barvicky. Bez brzd samozrejme...
-> škodík: opískovat
-> škodík: rozdelat na komplet a dát opískovat
-> Petkar1: pod 5000 kč určite né teda ak to nemá byť farbičková generálka a namazanie zvislákov
a čim jí mám čistit tu nápravu?
-> Tuner#2: je to tak a pochybuji že se to někdy zlepší
-> škodík: Dá se to udělat samozřejmě levněji, ale záleží jak důkladnou renovaci chceš...
Jinak tedy nekteřý lidi klepne když uviďej další téma o nápravě
-> suri: Však to taky nebylo na Tebe, to bylo jen smutné konstatování a jen jsem poupravil jedno slovo, aby tomu teda rozuměl 

-> Tuner#2: tak sorry já po česky rozumím i umím mluvit ale psát moc né a nemúžu zato že škodík taky neumí ani číst ani psát
-> suri: Máš tam chybu, neoplatí je nevyplatí - to já jen aby tomu zas škodík rozuměl
To jsme se teda dočkali doby, že Čech nerozumí Slovákovi