Sací koš a natryskování karburátoru?

prohledat
108 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 10.04.2007 do 17.04.2007, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace
řadit dle data
12:06:48
12.04.2007
Tuner#2 - zrušená registrace
-> COL: Je to jak píšeš, ideální brzda nebo za jizdy s nějakým mobilním čidlem, takhle to bude pořád o kompromisu a ladění.
11:44:09
12.04.2007
-> Saky: JJ taky mám občas ten pocit1 Ty nemáš zkušenosti s touhle vačkou?
22:31:53
11.04.2007
COL
-> Gemini: Taky se to ale musi otestovat v jinyh rezimech nez je akcelerace na plny kotel. Kombinaci vzdusnik-tryska, ktere v tomhle full-throttle testu budou vypadat slibne bude vice, ale jen jedna (nebo zadna) bude optimalni pro ostatni rezimy (ctvrt, pul plynu atd...)
Krom toho v pri pouze jedne aktivni komore, plnem plynu a vysokych otackach budou v difuzoru takove prutoky, ktere tam za normalnich okolnosti (tj. diky druhemu stupni)nebudou. Takze budes ladit prvni komoru na rezim, ktery nikdy nenastane :o)

No neni to zadna sranda.... Ale jako vychozi metoda by to slo pouzit, ale musi to kontrolovat i v ostatnich rezimech.

Jo a vysledky tehle metody muze zkomplikovat nevhodny prubeh predstihu. Bohuzel vykon motoru, ktery se bude tou akceleraci zjistovat zavisi na obojim. Lepsi by samozrejme bylo nastavit nejprv smes podle analyzatoru spalin ve vsech rezimech (coz bez brzdy nebo mobilniho lambdametru nepujde) a pak doladovat predzapal.
22:11:20
11.04.2007
Saky
-> Tuner#2: se nediv ze se ti tady lidi smejou.. tady je totiz v dnesni dobe strasne moderni precist si par desitek prispevku z virtu a pak uz v podstate jen dokola opakovat to cos precetl a radit tem co tomu vubec nerozumi a bejt za nejvetsiho experta pres cokoliv ve skodovce.. a kdyz nahodou narazis na dotaz na kterej neni odpoved v tve malicke databazi tak staci pockat a pak jen pritakat nejakemu druhemu expertovi kterej ti pomuze a napise neco driv v dobe kdy ty cekas.. a kdyz nahodou narazis na nekoho kdo s tebou v principu nesouhlasi a ukamenuje te argumenty tak pomalu ustoupis nebot on asi uz precetl o nejakej ten prispevek vic a jen reknes ze si to myslel jinak a nebo ze jsi se spletl abys neztratil svoji image.. proste se tady mezi mistnima tvrde tresta neco nevedet -) . jsem tady cca dva roky nebyl a mam z toho takovejhle pocit.. nejlepsi na tom je ze konkretne ti co tady dnes vystupujou jak nejvetsi mistri si pamatuju kdyz zacinali a nevedeli vubec nic..ale dneska uz hrde vypravej jak postavili stovky motoru udelali stovky hlav atd..
16:53:57
11.04.2007
Gemini
este ma napadlo, ak budes uplne zufaly, daj tam karbec zo zigulika 1.3ky, alebo 1.5.....a ak ani to nepojde tak hladaj chybu inde.,.....
16:51:13
11.04.2007
Gemini
-> Tuner#2: trysky vymienaj iba tak ze das dole vrch..........a otryskuj najprv prvu komoru, druhu uplne odpoj ze sa nebude otvarat..... skusaj zrychlenie do kopca, na rovine je to onicom, meraj casy , rob si tabulky a uvidis co a ako.....poskusaj vsetky mozne kombinacie trysiek a vzdusnikov (trysky 115-135 , vzdusniky 170-220) ak to stale nepojde, ozaj to nevies nastavit a nechaj to radsej na odbornika........popripad e este polaboruj s predzapalom.....daj menej......ak mas vysii KP
16:39:07
11.04.2007
Labros
-> Tuner#2: Jj na volnoběh je to ok..
16:29:12
11.04.2007
-> Vrba: Všechno těsnění je nové, nemám co přetěsňovat.

Postup byl takový, že jsem měl karbec na seřízení na stolici a přitom mě ho natryskovali dle doporučení. možná se tam dostal bordel a nejelo to. Tak jsem i schazoval prsa, jestli nemáme špatně rozvody, dal znova rozdělovač, byl na stroboskopu jaký je předstih a bylo mě řečeno, že to bude karbecem. tak jsem si půjčil MATTESSovo starý ze 130 prohlý na přírubě a na ten to jelo. tak jsem dal znova můj nový, ale rozebral jsem ho, vyfoukal z něj tlakem benzín a dal sériové trysky, nové těsnění pod něj a teď už to jede. Když budu měnit trysky, tak přece karbec dolů nemusí a můžu jen sundat filtr a horní víko na autě, vyměním trysku a zpět a těsnění pod víkem je taky nové a víko naprosto rovné. Je tam KNko, takže to není jak prohnout.
16:23:12
11.04.2007
-> Labros: S předstihem jsem byl na stroboskopu a byl 11°, takže se pohybuju mezi 8 a 12° což by mělo být OK, když mám vyřazený podtlak.
16:18:48
11.04.2007
Labros
-> Vrba: Se sacím potrubí ani s ventilama nic nedělal, to spíš ten předstih, kvůli vyndavání rozdělovače.
16:10:49
11.04.2007
Vrba
-> Tuner#2: Když to jede se 115,tak to tím spíš pojede se 120.Jak rikam,pretesnil bych karbec,sací koleno,podival bych se jestli zavirají správně ventily a ten motor proste musí jet.
15:59:11
11.04.2007
Labros
-> chooki: Tak asi mám taky dneska rejpavou 4
15:54:20
11.04.2007
chooki
-> Labros: vtipny ako vzdy...neviem vlastne preco riesis slovensko a co to ma s odami na p. capku, alebo ako sa vola, spolocne
15:46:50
11.04.2007
chooki
-> Tuner#2: dobre dobre, neries uz furt slovo za slovom co napisem...osobne si myslim, ze pokial sa to dusi a vyslovene nejde to, tak to nebude v tryskach...ale to je nazor laika a teoretika :))
15:42:44
11.04.2007
-> chooki: Píšu, když mám v práci čas, speciálně abych sem kvůli tomu chodil, to ani náhodou - nebyl jsem tu 4 dny a pokud Ti na tom něco příjde směšné, tak si asi divnej1
15:38:54
11.04.2007
chooki
-> Labros: nejzabavnejsi cast prace je pisat o tom na virte...to potvrdi kazdy...obzvlast su cenne prispevky tunera2 :)))
15:28:00
11.04.2007
Labros
-> Tuner#2: Přesně, nenech se odradit od laborování a zkoušení, nakonec, je to ta nejzábavnější část práce ;)
15:23:26
11.04.2007
Labros 11.04.07 15:19:25 napsal: Naopak Honza (Tuner) se nestydí se tady o problému poradit, místo toho aby to tutlal, dělal že to jezdí a přitom to potajmu ladil sám... Ohledně toho Motor Excelu to byla spíš taková reportáž, že jsme ho před nějakou dobou já a další lidi žádali, aby pak sepsal jak to v Motor Excelu probíhalo a co tam umějí.Jako by jsi mě mluvil z duše, přesně tak to je a je lepší se s někým poradit o problému se kterým jsem nikdy do styku nepřišel. Od začátku virtu tvrdím, že nejsem motorář a těmdle věcem co teď dělám jsem se až do teď vyhýbal. Na seřízení jsem vždy jezdil za známým a nějaké natryskování karbecu jsem nechával ve hvězdách - stejně to byl více méně sériový motor a fungovalo to dva roky. Teď nastala doba učení a laborování a ani poté tady nebudu rozdávat rozumy co a jak s motorem, protože prostě tomu jako p. Čepek nerozumím a když něco nevím na 100%, tak to nepíšu :o)
15:19:25
11.04.2007
Labros
Naopak Honza (Tuner) se nestydí se tady o problému poradit, místo toho aby to tutlal, dělal že to jezdí a přitom to potajmu ladil sám... Ohledně toho Motor Excelu to byla spíš taková reportáž, že jsme ho před nějakou dobou já a další lidi žádali, aby pak sepsal jak to v Motor Excelu probíhalo a co tam umějí.
15:17:20
11.04.2007
Labros
-> Tuner#2: Jo a když se motor hřeje kvůli špatný směsi, tak to fakt poznáš když otevřeš kapotu - sálá to jak blázen.
15:14:41
11.04.2007
-> Pavel Korbelář: Já nepsal dají, ale poradí a doporučí, ale i dle jeho slov to bude o lazení a i deálně na brzdě a nebo nějakou přenosnou lambdou za jízdy jak psal COL. Tohle si ale nemůžu dovolit, tak holt budu pálit benzín :o))
15:07:26
11.04.2007
Pavel P@nkáč
-> chooki: Ja z tebou souhlasim tuner tady udelal veliky Hůůů do sveta jak je to vsechno vyborne a ze ti daji vsechny hodnoty a ejhle ono to nefunguje.....pokud neni chyba tedy v necem jinem....

-> Tuner#2: jinak natryskovani je celkem největší třešnička na dortu, da se na nem hodne ztratit, ja jsem to taky skousel pokus omyl jsem propalil tak 20l benzinu nez jsem prisel s jakym tryskovanim to je nej...
14:49:46
11.04.2007
-> Vrba: A kde? když to na 115 jede, tak to nemůže být sáním falešného vzduchu.
14:48:17
11.04.2007
-> Labros: Ono to fakt záleží motor od motoru, jaký má KP, jakou má hlavu, jaké palivo, sání atd. Je to laborace a hodnoty byli pouze doporučené, ne že to bude 100% na ně chodit.4
14:48:02
11.04.2007
Vrba
tuner,labros:co tady porad resite s tryskama,trysky budou spravně a chyba je nekde jinde....
14:31:37
11.04.2007
Labros
-> Tuner#2: On narážel na to, že jsi psal o Motor Excelu jako o špičkových odbornících, přitom on od začátku věděl, že na Slovensku by ti ty trysky spočítali líp 4 kdyby tam ovšem nějaká firma byla.
14:11:33
11.04.2007
chooki
ok, neries...mam zase dnes provokacnu naladu...obcas to na mna pride...mozno pocasie, mozno ked vidim tvoje prispevky3
14:04:57
11.04.2007
-> chooki: Já dobře vím co jsem psal, ale nechápu jak si to odporuje s tím co tady řešim teď? sací koš je moje blbost, že jsem tam dal těsnění, když tam nebylo a ohledně netryskání neměl jsem čas a trysky na laboraci, takže třeba mohla ta 120cítková tryska být špatná a proto to nejelo a nebo to mohlo být někde ucpané a bylo to tím profouknutím. teď mám dvě nové 120 a uvidíme. Soused říkal, že v době kdy si s tím hrál na 110L, tak měl 3 stejné hodnoty vyražené a na každou to jelo jinak :o))

Opravdu tě nechápu8 a jako MATTESS4
14:01:40
11.04.2007
-> DuriQ: Koukni do minulosti k mému autu, tam je to vysvětleno.4
13:56:02
11.04.2007
MATTESS
-> DuriQ: i zdvih je jiný - už se to tu řešilo s Kubinou, jak to docílili
13:54:35
11.04.2007
DuriQ
Tuner#2: ak mas len prebrusovanu vacku tak zvyh bude ten isty jediny rozdiel tam bude v ostrejsom casovani... ci ty mas vacku robenu z polotovaru ?
13:45:21
11.04.2007
MATTESS
-> chooki: škoda slov51
13:37:56
11.04.2007
chooki
-> Tuner#2: skoda.stable.cz/cz/index. php?action=sho... .
Aby si mohol opet pochopit. 4
13:19:44
11.04.2007
-> Labros: Jelo, ale ne tak jak by mělo a vačka má jiné časování a zdvihy, takže stejné jako série to být nemůže. Nezbývá než laborovat. S tím sacím košem, pokud tam nebylo těsnění, tak ten sací koš to neovlivní, takže ho vyndám.
13:00:22
11.04.2007
Labros
a zapomněl jsem říct - se starým sériovým startérem a olejem Mogul GX FE 10W40.
12:51:51
11.04.2007
Labros
-> Tuner#2: S tím těsněním opravdu záleží na té vůli jak říká Vrba. Já mezi košem a prsy ten papírek mám a když odpojím kabel od cívky a budu točit 10s startérem, tak mazání zhasne - můžu ukázat.
S těma tryskama a vzdušníkama - říkals že se sériovým karbecem to jelo, takže bych vyšel z té série (ta zaručí správnou směs) a zkoušet laborovat s předstihem.
12:36:43
11.04.2007
Vrba
tuner:tak potom bude chyba nekde jinde ale ty trysky co ti doporucil,tak s tema tu musí jet.Jaky máš predstih?Ono to co popisuješ,tak to zpusobuje chudá směs,ale s tema tryskama byt chudá nemuže,takze to musí nekde sat vzduch,pokud je ostatní v pořádku.....
12:33:46
11.04.2007
venni
supér zítra jdu sundat vanu 9 a já si říkal proč tam z fabriky těsnění nebylo 1
12:29:56
11.04.2007
-> Vrba: To mám všechno nové, i ten pertinax a karbec je rovný, takže v tom to není, navíc když na prohlý 130ckový to jelo, tak tím to nebude. S tím mazáním mám problém, ale je to tím těsněním, zítra jde ven.

-> chooki: To co on mě doporučil, tak s tím 99znalých lidí souhlasí, ale co motor to originál a ovlivní to třeba i to, že mám jiný KP než měl on, mám jinak udělanou hlavu a tím se to natryskování může změnit, takže nechápu opět tvůj příspěvek?
12:23:59
11.04.2007
Vrba
tuner:ja bych udelal to,že bych shodil karbec a nacpal bych pod něj nový tesnení a dal to poradně na silikon,protoze presně tohle delalo i mě.Pri trose plynu nejelo,cukalo,volnobeh drzelo a jelo jen pod plnym plynem.Prehřátý olej poznáš treba tak,že ti to po par kilometrech jizdy s plnym plynem nebude na volnoběh drzet tlak....
11:52:55
11.04.2007
chooki
-> Tuner#2: neodpustim si...pred casom si nam tu zalozil vlakno o tom ak si bol u toho pana (cepek ?, uz si nepamatam) na cumendu a jak ti vsecko poradil a jaky to je cavo..bla bla...a chybicka sa vloudila....nic v zlom, len som si podpichol...ja som si trysky menil tiez tak ze pokus-omyl a podla toho ako to slo...ani neviem ake tam teraz su...tiez to viko a hladinu pozri
11:42:49
11.04.2007
-> Štěpán: Dusilo se to i při pomalém přidávání, ale je otázka zda to nebylo i ucpáním. Zkusím tam zpět dát větší trysky a uvidíme.

-> Vrba: Bohužel nemám budík na teplotu oleje, takže nepoznám zda se přehřívá, ale zkusím tam dát zpět větší trysky - mám nakoupené různé velikosti, tak uvidíme.

-> Gemini: Popis je dlouhý a je u mého auta - sekce motor.

-> All: Díky za poznatky a rady.
09:44:16
11.04.2007
COL
-> Gemini: Ja preci nerikam, ze to tak neni, ale ze se to chova nekdy i opacne.

Ku prikladu na lpg jsem dosahl detonacniho spalovani pouze pri bohate smesi a velkem predstihu - ochuzeni naopak pomohlo. A s chudou lpg smesi jsem to nerozdetonoval nikdy.

U benzinu jsem zazil oba jevy.

Ona totiz bohata smes hori sice chladneji, ale rychleji, takze pokud se zapali prilis brzy a shori ji hodne pred HU, zbytek detonuje, patrne kvuli prilis vysokemu tlaku v okoli HU.
00:23:24
11.04.2007
Gemini
-> Tuner#2: mohol by si aj napisat konfiguraciu motoru.....
treba skusat a laborovat (nejak rozumne)

COL : je uplne normalne ze chudobna zmes ma vacsie sklony k detonaciam a obohatenim zmesi detonacie zmiznu
23:13:41
10.04.2007
COL
Laborovat se musi jak s tryskama, ta se vzdusnikama. V zasade, pokud se nemeni prurezy difuzoru, by se osazeni nemelo prilis dramaticky odchylit od serioveho.

Smes je asi lepsi bohatsi, kvuli nizsi teplote horeni. Ochranu proti detonacim to vsak nezarucuje. Obecne tvrdit, ze detonace = chuda smes je nesmysl. Muze to tak byt, ale nemusi. Na skutecne otestovani je treba nejaky mobilni lambda testerek. V prepoctu kolem 20tkc se da splasit cosi, co je postavene na sirokopasmove lambdasonde BOSCH LSU4.
22:35:42
10.04.2007
Eidy
asi takhle, čim větší vůle na olejovym čerpadle, tim nižší tlak. Takže tak. A co se směsi týče tak souhlasim se Štěpánem. Radši trochu bohatší, ať se chladí válce a písty a nedetonuje to.
20:06:37
10.04.2007
Vrba
-> Tuner#2: Ale podle mě je to natryskování co ti doporucil dobry a dal bych to jak rikal,urcitě na druhy stupen a první bych pak treba jeste trosku zkusil ochudit abych snižil spotrebu.Ale jako defaultní nastavení je to dobry a zavadu proč to nechce jet bych hledal jinde.
20:00:57
10.04.2007
Vrba
-> Tuner#2: Na ten druhej stupen urcite dej aspon 145/150,nebo to bude chudy.Jinak ja jsem poznal že je to chudy podle toho že to detonovalo a pri jizde na plny plyn se mi prehrival olej,a jelo to mín než když jsem dal potom větší trysku.První stupen jsem natryskoval podle přechodů a podle spotřeby.
19:39:03
10.04.2007
Štěpán
-> Tuner#2: sto pro bez tesneni,jestli tam je vule,a to by byt mela.Trysky ,jak pise VRBA,ja osobne tvrdim radeji bohatsi,at to neodserou pisty atd .PS:dusi se to jen pri plnem prudkem otevreni nebo ikdyz pomalu oteviras?
19:16:38
10.04.2007
-> Vrba: Malá vůle je teda menší než těch 0,1mm? nebo kolik teda má být?

Co se týče karburátoru, tak to těsní všude, víko ani spodek prohnutý není (ten MATTESSovo ze 130 byl prohlý jako prase a na něj to jelo). Jak poznám že se motor hřeje? Výfuk je víc ohřátý, ale to přikládám i omotání svodů - normálně mě zbublinkatěla barva na tlumiči a to nikdy neudělalo. Takže jezdit do kopce a laborovat, aby to nedetonovalo a zároveň to mělo hladké přechody.
Extreme Tyres