-> su.tech – nezodpovědný hajzlík 13.09.22 18:16:22: Nemáš typ tý hadice? Semperit je jen výrobec... Co jsem koukal, dělaj X hadic na paliva. Ne všechny musí být odolný povětrnostním vlivům atd... Dále u některých hadic píšou, že jsou vhodné do motorového prostoru...
www.gumex.cz/h/fub-386-pa
livova-hadice-pro-naftu-a-
benzin-00131?Filter=Tru...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Benzínová hadice
prohledat
80 příspěvků (zobrazeno 51 až 80) od 06.07.2022 do 01.06.2025, založil/a su.tech – nezodpovědný hajzlík
-> COL: Jako že to stojí třeba 4 týdny bez pohybu se stane, to ne, že ne, ale nemyslím si, že to spolu souvisí. Navíc teda fakt bez jakýchkoli aditiv.
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Tak nic
u mne se takovéhle věci děly na autě, kam se to lilo a hodně málo se jezdilo.
u mne se takovéhle věci děly na autě, kam se to lilo a hodně málo se jezdilo.
-> COL: Vůbec.
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Lilo se do toho nějaký aditivum, třeba na ventily?
-> Eidy: U benziny Verva 100.
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík 13.09.22 18:18:19: Jakej benzín tankuješ?
Rozpadalo se to po celé délce už jen při lehkém doteku šroubováku na sponu...
A je to tady. Zdechlo to a zde je výsledek. SEMPERIT v reálu. Chtělo by to do pozadí písničku už to bude rok, ale nebyla by to pravda...
Klasika, nebyl čas a jezdi se a startuje převážně na LPG a on nám začal smrdět benzin... Riziko zvažte sami. Všude kde to najdu tak to musí jít pryč.
Klasika, nebyl čas a jezdi se a startuje převážně na LPG a on nám začal smrdět benzin... Riziko zvažte sami. Všude kde to najdu tak to musí jít pryč.
Chalani ake hadicky na LEKR? katalogove su 3,5/7,5, no hajzel v meste ma take len cinske a akoze znackove aj ked tiez asi cinske GoodYear su 3,2/7. Existuje daky zdroj na tie spravne v odpovedajucej kvalite? Alebo ako? Mam ich rozpadajuci sa, kvapka benzin, musim to surne riesit. Vdaka.
-> Vojťas: Ta Optimitka takto:
Jinak se to kromě metráže prodávalo i nařezané na míru v plastovém blistru jako "sada palivových hadic Škoda 105/120"...

Jinak se to kromě metráže prodávalo i nařezané na míru v plastovém blistru jako "sada palivových hadic Škoda 105/120"...
-> Bukaj: zajimavy, ja myslel ze si ji mel
tak to je asi tim ze obcas das fotku do fora
semse chtel podivat na ty tvoje hadicky, jak to vypada...

-> Vojťas: Od doby, co jsem na Virtu... 

-> Bukaj 08.07.22 21:58:53: hele, od kdy nemas zadnou kartu auta?
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík 06.07.22 14:52:07: Jak jsem psal v jiném tématu - sehnat původní Optimit z 90. a raných nultých let (se zelenými nápisy) - ten vydrží určitě 20 let, než mu ztvrdnou konce a praskne u spony (pak stačí zkrátit o 2 cm na každé straně a jede se dál
) - používám na všech škodovkách bez zmíněných trablů...
-> minno 06.07.22 15:13:50: Vidíš, já to mám obráceně - Semperit na spoji půlek nádrže drží na obou mých 130 už řadu let (na jedné od 2008, na druhé od 2012)
Jinak kdysi jsem koupil nějakou noname benzínovou hadičku 6 mm ke kompresoru a aniž bych ji použil, za pár let zpuchřela, že v ohybu praská a sype se... 

-> minno 06.07.22 15:13:50: Vidíš, já to mám obráceně - Semperit na spoji půlek nádrže drží na obou mých 130 už řadu let (na jedné od 2008, na druhé od 2012)

-> Eidy: Super. Díky za tip. Hodlám přehadicovat i bílého, tak klidně objednám z netu když nebude nic poblíž... 

-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Kupuju už roky hadice Fuht, Goodyear nebo Gates. Naposledy 2 roky zpátky na Kóču a nikdy nebyl problém.
-> Kocvin: Tak víš co... Donedávna byl SEMPERIT jaksi tím slušným co se dalo koupit... Gumex zkusím.
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Já jsem spokojený s hadicemi od gumexu. U nich jsem se s tímhle nikdy nesetkal.
-> Vojťas: Jo 100vku, ale té spotřebuje za rok tak 20l. Jinak jezdí převážně na LPG.
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík 06.07.22 16:11:46: a to tankujes 100 oktan vid, a ne ty biosracky. i kdyz to na vnejsi obal asi nema vliv. Proste to je shit no
Tak to koukám... Jsem čekal, že tato informace bude tady zastaralá a že dostanu čočku, jak se to tu už 20x probíralo a ono asi úplně ne. Tak to je fajn, že to třeba pomůže i jiným. Každopádně je to na průser.
Hlavně ať kvalita třeba stojí 100,- metr. Já ji chci koupit a ideálně na 10 let zapomenout. 

Semperit v ekologicky odbouratelný verzi = přesně takhle dopadl kolega s hadicí mezi pumpou a karbem. Pokud si to pamatuju dobře, tak motor (pro kilo) postavenej / odloženej prý rok + potom pár km kolem komína. Takhle na srač*y detekováno ve finále první jízdy na sraz (cca 40 km).

-> minno: No, zrovna u tý brzdovky si to nemyslím a tam jsem dělal i pár teplotních cyklů. U benzínu nevím, dělat opravdovou zkoušku s teplem a vzduchem je už trochu náročné. Nicméně pokud se bude dít něco divného v lahvičce bude problém i v autě a i to je informace. Opačně to samozřejmě neplatí.
-> COL:
No, a hlavne ono asi nejde len o ten ponor v kvapaline, ale kombinácia kvapalina / vzduch / vlhkosť / teplo. A to sa ťažko simuluje.

No, a hlavne ono asi nejde len o ten ponor v kvapaline, ale kombinácia kvapalina / vzduch / vlhkosť / teplo. A to sa ťažko simuluje.
Semperit k čerpadlu a od čerpadla se vždy hned rozpadl. Spojka pod nádrží drží, ale to byl trochu jiný matros. Teď mám něco bez značky a drží. klep, klep. Jinak ať už jde o brzdy nebo benzín vždy si kus uriznu a dám do zkušební lahvicky s příslušnou látkou a pozoruji dlouhodobě. Blbý je, že časem zapomenu, co je co

-> minno: Díky moc. Ono před sedmi lety asi vyráběli ještě z gumy. Tohle je stejně staré akorát na jiném místě a rozpad mnohem větší. 

-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Mám takúto už myslím 7 rokov a stále je aj na vonok ako nová. Skúsim pozrieť čo je to za výrobca, keď pôjdem do garáže.
A ono nie je Semperit ako Semperit, mám pocit, že to je len niečo ako "univerzálny nápis". Asi záleží kde a kto to vyrába. Podobne ako aj u iných značiek.
Semperit benzínová prepojovacia na nádrži mi vždy praskala. Ale Semperit mám aj odvetrávaciu z veka ventilov do filterboxu a tá drží. A aj brzdové hadice som teraz dával Semperit. Tak nech sa ani nepokúšajú praskať.
A ono nie je Semperit ako Semperit, mám pocit, že to je len niečo ako "univerzálny nápis". Asi záleží kde a kto to vyrába. Podobne ako aj u iných značiek.
Semperit benzínová prepojovacia na nádrži mi vždy praskala. Ale Semperit mám aj odvetrávaciu z veka ventilov do filterboxu a tá drží. A aj brzdové hadice som teraz dával Semperit. Tak nech sa ani nepokúšajú praskať.
Potřebuju tip na benzínové hadice, které vydrží. Toto je půl roku stará SEMPERIT, která má patrně odolný vnitřek, ale venek je stlačená tma. Při kontaktu s benzínem venek špiní a rozpouští tu vrchní vrstvu a jak je patrné z fotky strašně rychle degraduje a praská. Za tip díky.