První flexy 125ky z Lídlu (rok 2008-2009) byly troufale tvrdím kvalitní. Poznají se podle lisovaného ochranného plechového krytu. Mám jí od r2008 a měním jen uhlíky a občas gumový přívodní kabel. Ten tam mimochodem byl od začátku. Dnes je ochranný kryt ze dvou hnusných velkých nevím co:-) a přívoďák obyč. Ta moje dostává těžkej kartáč a vůle na převodu není snad "žádná" nebo původní. Ja se 125kou spokojen. Taky mám 4 roky 230ku a ta je krom kokotského krytu kotouče taky dobrá.
A ta se už nařezala za tu dobu dost (Ička velké, silnostěnné velké trubky, mrtě betonu) a jediné jí pravidelně profukuji i při práci a zatím nezklamala.
Aku vrtačka mám 10,8V malou, 24V vrtací kladivko (v lídlu byla snad jen jednou má NiCd články) a jsem taky velmi spokojen. Obě mají pod kryty (rozdělaná) logo Bosch a baterie objednány (abych měl pro každou celkem dvě) na www.kompernass.com. Lidové ceny a originál.
Profi Boshku BSG14,4V V2 (modrá! ) za 12tis už nechci ani vidět....ta mrcha mě stála dalších 6950 kaček na opravách (po 3 měsících vůle na uložení hřídele sklíčidla 2mm!, spouštěč-regulátor v prdeli 1200kč nový, nabíječka v prdeli 1700 nová, 3x repas baterek 1350/kus a to ku.va byla jak nová.
Akku vafl je trochu slabší (na měkké dřevo do tloušťky tak 3cm, pak spomaluje ale pořád jede.
Akku přímočarka je echt gut a je rozhodně lepší než svině zelená od Bosche (měl sem je kuchlé obě) Boschka šla z domu.
Ocaska je dobrá jen mohli z bronzu udělat uložení pro hřídelku SDSka plátku kokoti. To jsem si musel nechat u kámoše udělat a je to nezmar po této úpravě...původně tam byl do účka plech a mezi byl naolejovaný filc...po půl roce ovál jak ...
Akku malá vrtačka-bruska není taky špatná i když tvrdý posuvný vypínač mě irituje (vyměněn za ultra low kolébkáč a super) ale hlavní mám Proxon na 230V
A multifunkční bruska na 230 je taky super (tu mám 3,5 roku).
Ze všech těchto srand je Parkside podle mě nejlepší a hravě strčí do kapsy ty šroty z hyper super marketů a hausů:-) a to mi nikdo nevymluví. A pokud budu OSVČ a makat s tím každý den, zkusil bych co to vydrží (upozorňují, že se k tomu nechovám jako prase - i tohodle si vážím! , ostatně jako každého nářadí....na to jsem háklivěj) a případně otestil Makitu, Dewalt, Metabo. Ale ta mrdka Bosch už nesmí přes práh... (profi stolní bruska za 7320Kč....to byla taky pěkná svině....tohle už nikdy více)
Takže s Lídlovskéjma vrtačkama jsem nadmíru spokojen. Za mě palec nahoru.
www.kompernass.com/index.
php?route=prod...
php?route=prod...
php?route=prod...
php?route=prod...
Sory za dlouhé story...ale na tu značku s velkým B jsem alergický