skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Fiat a talianske autá
-> suri 17.06.19 17:12:31: Děláš i Mercedes, ja? 

-> minno: nevydrží tam nič to ti poviem rovno , tú sivú pastu ti poslať môžem to nie je problém ak chceš , môžeš vyskúšať , tie medienky sú podstatne redšie a menej odolné voči vode a podobne -> Jirik_Tuňák1983: tieto stoja tiež za piču
-> suri 17.06.19 14:42:26: Tohle jsou taky cigánské strmeně a pro smradlavýho skopčáka dobrý.
-> minno: no na zinek pak nejaka barva a to me zatim drzi - pravda, zatim jen par let
-> suri: Vďaka za tip na mazivo. No veď to, len čo z toho, že opieskovanie a zinok zas vydrží len na chvíľu pri tom dnešnom solení... Vypilníkovať a nechať voľnejšie som rozmýšľal aj ja, len práve toho hrkotania som sa bál... Uvidím.
-> minno: cigánske strmene no , to len riadne vypilníkovať a nechať voľnejšie , ale zase aby potom nehrkotali ... tie medienky stoja za prd celkovo , jediné čo chvíľu dlhšie vydrží sú tie sivé husté pasty , napríklad my to máme v koncerne G000650 , tie v týchto presných uloženiach vydržia najviac ... určite by pomohlo to vypieskovať a dať do zinku a mazať len jemne alebo pravidelne ale komu sa to bude chcieť ...
-> Jirik_Tuňák1983: To chápem, ale otázka znela inak
Ad. veľké autá: v škodovke mám kotúče 130 tis. km (od 2011) a platničky mením po 60 tis. km (preventívne, materiálu je na nich ale ešte dosť), teraz je tam 3. sada. A aj cez zimu a soľ to fungovalo vždy dobre.
Celkovo mi ale príde, že tento typ brzdiča (Punto) je konštrukčne dosť náchylný na bordel z ciest a potom je to náročnejšie na údržbu.
Za to zadné brzdy (bubon) majú 100 tkm a furt OK - až raz bude treba dať dole bubny, asi to rovno rozbijem
U škodovky je pre zmenu zas so zadkom stále niečo...

Ad. veľké autá: v škodovke mám kotúče 130 tis. km (od 2011) a platničky mením po 60 tis. km (preventívne, materiálu je na nich ale ešte dosť), teraz je tam 3. sada. A aj cez zimu a soľ to fungovalo vždy dobre.
Celkovo mi ale príde, že tento typ brzdiča (Punto) je konštrukčne dosť náchylný na bordel z ciest a potom je to náročnejšie na údržbu.
Za to zadné brzdy (bubon) majú 100 tkm a furt OK - až raz bude treba dať dole bubny, asi to rovno rozbijem

U škodovky je pre zmenu zas so zadkom stále niečo...
-> minno 17.06.19 13:27:02: Klasika, městský provoz, krátké trasy, ale hlavně malé auto, průměr kotoučů, velikost destičky a konstrukce brzdiče. U malých aut typu Punto, Saxo, 106, 206, Clio a dalších malých modelů jiných značek, vydrží kotouče velmi málo. Kdežto u velkých aut není nic výjimečného rozmezí 100 - 200 000 km. Předky: Táta u P207 60 000 km, Karolína u Bravo II 62 000 km. Moje Volvo 116 000 km (zadky už má vyměněné), Cromaňonec má na 147 000 km ještě původní.
V sobotu vymenil kotúče a platničky na Punte. Staré kotúče vydržali necelé 4 roky a 30 tis. km. A na nich padla 2x sada platničiek po 15 tis. km. Pred 2 rokmi som repasol strmene (všetko okrem torza brzdy nové), dal nové platničky, kotúče som vtedy len obrúsil (hrany) a dal im ešte šancu, mali len 2 roky.
Holt mestské auto s malým nájazdom :/
Kotúče ma ani tak neserú, že nevydržia dlho v ukážkovom stave, brzdí to dobre a hrdza sa vždy obrzdí.
Problém vidím v tom, že prihrdzavejú platničky k brzdiču vo vyznačených miestach hlavne na šoférovej strane (viac soli?) a potom to pribrzďuje, píska a vydáva všelijaké zvuky. A platničky sa nepravidelne oderú (jedna málo, druhá veľa). Pri montáži platničiek tieto miesta čistím a mažem medenou vazelínou, ale ani to neprežije dlhšie ako 1-2 zimy.
Nejaké riešenie, ako tomu predĺžiť život? Napadlo ma začať to pravidelne čistiť/mazať pri prezúvaní, alebo aspoň po zime. Ale to je robota navyše a komu by sa chcelo :)
Holt mestské auto s malým nájazdom :/
Kotúče ma ani tak neserú, že nevydržia dlho v ukážkovom stave, brzdí to dobre a hrdza sa vždy obrzdí.
Problém vidím v tom, že prihrdzavejú platničky k brzdiču vo vyznačených miestach hlavne na šoférovej strane (viac soli?) a potom to pribrzďuje, píska a vydáva všelijaké zvuky. A platničky sa nepravidelne oderú (jedna málo, druhá veľa). Pri montáži platničiek tieto miesta čistím a mažem medenou vazelínou, ale ani to neprežije dlhšie ako 1-2 zimy.
Nejaké riešenie, ako tomu predĺžiť život? Napadlo ma začať to pravidelne čistiť/mazať pri prezúvaní, alebo aspoň po zime. Ale to je robota navyše a komu by sa chcelo :)
-> Jirik_Tuňák1983: no bohuzel jsou na ty zacvakavaci klipy, coz se mi moc nelibi... magnet by byl lepsi www.ebay.com/itm/.../1326
85087234?hash=item1...
-> U-Geen 13.06.19 10:25:53: Uka :-)
-> dragon_cb_cz: nasel jsem na ebay levnejsi, viz Messenger :-)
-> Jirik_Tuňák1983 12.06.19 14:49:28: Viz -> U-Geen 12.06.19 21:34:11: , na SX4 bohužel stojí přes 4 litry :/
-> vhml 12.06.19 14:30:22: Okapy moc nepotřebuju, SX4 a 900 parkujou v garáži a 9-5 sice venku, ale na asfaltu a jezdí pravidelně, takže se vyvětrá dostatečně. Spíš by se mi líbila možnost větrat okýnkama a ne klimou, speciálně v příměstským/městským provozu - speciálně pro děti na zadních sedačkách to je o dost zdravější.
-> vhml 12.06.19 14:30:22: Okapy moc nepotřebuju, SX4 a 900 parkujou v garáži a 9-5 sice venku, ale na asfaltu a jezdí pravidelně, takže se vyvětrá dostatečně. Spíš by se mi líbila možnost větrat okýnkama a ne klimou, speciálně v příměstským/městským provozu - speciálně pro děti na zadních sedačkách to je o dost zdravější.
-> Jirik_Tuňák1983: 1390 prosim pekne ale asi zainvestujem

-> Jirik_Tuňák1983: 1350 je zkousnutelny. ale na SX4 jsem videl bohuzel uplne jiny ceny :)
-> castrol 12.06.19 18:25:00: Máš na výběr dost značek, my máme vyzkoušené tyto od X-Shades a ty na tvoje stojí kolem 1350,- v naší tvrdé měně. 

-> Jirik_Tuňák1983: nekouřím a mouchy byly důvod koupě
-> Jirik_Tuňák1983: mal som na fele a nevadilo mi to ale asi skusim tie siete proti komarom 

-> Mr._Nosferatu 12.06.19 17:38:01: To ano, ale s ofuky ti tam vletí moucha nebo se ti vrátí vajgl. 

-> Jirik_Tuňák1983: tak ona i ta clona brání foukaní...
Po městě zadní okna stažený a ve vnitr jak kdyby byly jen pootevřenými o pár cm
Po městě zadní okna stažený a ve vnitr jak kdyby byly jen pootevřenými o pár cm
-> castrol 12.06.19 16:08:55: Ofuky jsou docela ošklivý. Nejsou to dvě různé věci? Jedna má clonit a ta druhá bránit fouky fouky. 

-> radekp 12.06.19 14:57:35: To jsou ale jiné značky a vícedílné sady?
-> Jirik_Tuňák1983 11.06.19 19:44:42: sem po necem takovym koukal na forda a na to nase MK3 mondeo sedan to snad nedelaj....
-> Mr._Nosferatu: na fabku je najviac 3ks a to na zadne dvere a kufor
-> castrol: Tak já sehnal novou origo sadu (5kusů) za 2300 tak nebylo co řešit
-> Mr._Nosferatu: a ja furt vaham ci totok alebo ofuky
-> Jirik_Tuňák1983: Taky jsem je dneska dával na auto
-> Jirik_Tuňák1983: to je bomba, ale na moje to stojí 5.100,-
To jedine na nové auto, do tohoto už ne
To jedine na nové auto, do tohoto už ne
-> dragon_cb_cz 12.06.19 14:23:49: Mají otestováno do 80 km/h stažené okno. V případě, že budeš takovej dřevák a skurvíš ten drát, zdarma ti vymění poškozenou clonu.
Jinak video napoví.
Prodává se ještě od Privacy Shades, ale ty jsem nechtěl, protože tam dáváš háčky pod gumu bočního skla, to se mi nelíbilo. Navíc je i dražší. Tady po obvodu dáš 8 maličkých skoro neviditelných neodymových magnetků (10x5 mm) a pak vložíš clonu. Po instalaci ty magnetky není vůbec vidět. Drží to fakt pěkně a ty magnety nejdou skoro dát od sebe a nebo sundat z clony a dveří.

Prodává se ještě od Privacy Shades, ale ty jsem nechtěl, protože tam dáváš háčky pod gumu bočního skla, to se mi nelíbilo. Navíc je i dražší. Tady po obvodu dáš 8 maličkých skoro neviditelných neodymových magnetků (10x5 mm) a pak vložíš clonu. Po instalaci ty magnetky není vůbec vidět. Drží to fakt pěkně a ty magnety nejdou skoro dát od sebe a nebo sundat z clony a dveří.
-> dragon_cb_cz: je tam drôt dookola a tieto origo držia v úchytkách fest
-> dragon_cb_cz 12.06.19 14:23:49: já mám na Fabii ty okapy a je to super, že může bejt i celoročně pootovřený okno při parkování. Nenachčije tam, ale větrá to, takže auto není přehřátý, navlhlý atd.
-> Jirik_Tuňák1983: -> suri: To je docela zajímavý - jak moc to funguje/drží při jízdě se staženým oknem? Občas bych ocenil spíš otevřený okno než klimu, ale žena pak nadává na průvan právě a že děti a já nevím co ještě...
-> Jirik_Tuňák1983: to mám aj na Oct a vyzeralo to super a dalo sa s tým vetrať aby v aute nelietal hmyz ... sedí a pasuje to parádne a bolo to kedysi parádne drahé ... dnes už mám aj folie ale skôr z toho dôvodu že vzadu bolo len rolo a zadné sklo bolo svetlejšie ako bočné
Objednali jsme teď totok Karolíně do auta a fajn. Přemýšleli jsme, zda folie a nebo toto, páč na Cromaňoncovi mám vzadu nějaký ten sun set (zatmavená skla a originální roletky ve dveřích), ale nakonec jsme se rozhodli pro přesné na zimu odnímatelné clony. Materiál je stejný jako na roletkách, tvar dveří kopírují také pěkně.
www.auto-doplnky.com/prot islunecni-clony-fiat-bravo -ii-2007-x-shades-fibrg2h5 -am2-p37083
Viděl jsem s tím i včera maníka s OII RS. Neberte to jako reklamu, ale spíše jako tip na vyzkoušené.
www.auto-doplnky.com/prot islunecni-clony-fiat-bravo -ii-2007-x-shades-fibrg2h5 -am2-p37083
Viděl jsem s tím i včera maníka s OII RS. Neberte to jako reklamu, ale spíše jako tip na vyzkoušené.

-> Tom Troll 09.06.19 23:29:01: To nemohlo, všechny by měly mít DPF, pokud to nebyla vražda s vykuchaným.
Já mám tmavě modrou dementalízu.
Tudlenc -> Jirik_Tuňák1983 04.06.18 19:33:28:
Někdy si škrábu hlavu, že už je to 13 let starý, třebaže zachovalý, že bych to po dvou letech vlastnictví i vyměnil za něco novějšího, ale pak do toho sednu a někam jedeme a cestou zjišťuji, že jsem vlastně hrozně spokojenej a ve finále bych něco jiného asi řádně nevyužil. Ale asi víš jak to myslím.
Já mám tmavě modrou dementalízu.

Někdy si škrábu hlavu, že už je to 13 let starý, třebaže zachovalý, že bych to po dvou letech vlastnictví i vyměnil za něco novějšího, ale pak do toho sednu a někam jedeme a cestou zjišťuji, že jsem vlastně hrozně spokojenej a ve finále bych něco jiného asi řádně nevyužil. Ale asi víš jak to myslím.
-> Tom Troll 09.06.19 23:29:01: Já to stejně raději až budu v Plzni zkontroluju, zda náš Jiřík nelakuje 

-> Jirik_Tuňák1983: Předface, jel jsem tak v půli přijatelně jedoucího vláčku ~20 aut a Croma přiletěla, zaparkovala se do řady a počkala až nebude vyloženě provoz v protimsěru, a asi po dvou nebo třech manévrech to celý předjela. Někdy na docela odvážnejch úsecích. Ikdyž je to rychlejší silnice s dobrym povrchem tak jsou spousty kopečků a ostřejších zatáček. Jakousi akceleraci to mělo, na dýzlovek dvoulitr to jakš takš odpovídat mohlo, ale nějak zásadně se z toho nekouřilo.
Myslim že první dvě čísla spz byly 26, a bylo to 7P3 ale dál už nevim. Jestli to byla černá nebo něco hodně tmavýho se těžho soudí.

Myslim že první dvě čísla spz byly 26, a bylo to 7P3 ale dál už nevim. Jestli to byla černá nebo něco hodně tmavýho se těžho soudí.

-> Tom Troll 09.06.19 21:41:17: A byla to ta před a nebo po FL? Japamutojelo?
Odhadneš podle axeleratse případně motorizaci? Benzín pochybuji, těch moc nejezdí, takže připadá v úvahu 1.9 JTDm (88 a 110 kW), příp. 2.4 JTDm (147 kW). Ať vím, co nám tady na plzeňsku ještě jezdí. 

-> Jirik_Tuňák1983: Braní aut po pěti před horizontem a tak. 

-> Jirik_Tuňák1983: Nebyl si dneska v okolí boleslavi? Na státovce řádila tmavá agresivní croma kombík s plzeňskou značkou 7P3 nebo tak nějak 

-> Jirik_Tuňák1983: jej farba je pekná
-> Jirik_Tuňák1983: krasna barva, pekny auto az na tu zahradku
-> Jirik_Tuňák1983: Nadhera. Nikdy se auta nemely delat tak, aby byly "pro vsechny". Tim se vsechno zabilo. Od obludne slozitych aut, pres preplneny silnice az po zleniveni a upadek lidstva, nebo skoro bych az rekl ze to prispelo ke zkazenosti sveta...
-> Jirik_Tuňák1983:
Ryzí motorismus smrdí, dělá kravál, žere benzín a je rychlej, může si za to sám.
Včera mě málem vyhodili od oběda za to, že jsem měl v hospodě u zdi opřenou složenou el. koloběžku, kde nikomu nepřekážela. Jediný povolený tedy zůstane chodit pěšky.
Ryzí motorismus smrdí, dělá kravál, žere benzín a je rychlej, může si za to sám.

-> MVM 25.04.19 19:58:42: U toho začátku by člověk zamáčkl slzu. Kam jsme se to dnes dostali...., dnešní doba a ryzí motorismus jde nějak proti sobě a přestává to býti kompatibilní.
-> Jirik_Tuňák1983: