Po mé včerejší konfrontaci s kamarádovou dvojkovou Octavií bych se zeptal:
Co vše hlídá kontrolka vadné žárovky a jak to funguje? U Octavie, kterou jsem jel, se (mimo jiných závad mechanického charakteru) občas za jízdy rozsvítila tato kontrolka a při puštění levého blinkru zvuková a světelná signalizace na přístrojovce "tikala" s dvojnásobnou frekvencí, ale přitom vnější osvětlení funguje normálně a blinkry blikají nezrychleně.
Myslel jsem, že by mohl být někde oxid na patici, nebo studeňák, ale patice zoxidované nejsou - jediné, co jsem zjistil, že při odpojení/demontáži žárovky a její opětovné montáži za chodu blinkrů tato nezačne blikat - asi deset minut jsem nadával na přístup k bajonetové patici levého předního blinkru, že se mi zřejmě nedaří docvaknout bajonet do "zarážky" (dostat tam jednu mojí hubenou ruku byl problém, natož s ní otočit - jak to dělají v servise, to kvůli výměně žárovky sundavají blatník?), až pak jsem zjistil, že docvaknutá byla hned na první pokus, ale asi nějaká elektronická ochrana po připojení za chodu nespustí žárovku do vypnutí a opětovného zapnutí blinkru
Každopádně kontrolka svítí stále a dle zvukové a světelné signalizace bych opravdu tipoval na levý blinkr (ostatní osvětlení vozu nějak funguje).
Ještě poslední idea mne dnes napaddla, jestli to nemůže mít souvislost se zásuvkou na přívěs respektive přepojkou z jedenáctikolíku (nebo kolika) na klasickej sedmikolík? Po připojení přívěsu kontrolka nesvítila...