-> Jirik_Tuňák1983: Ano, měl jsem pujčenou právě také 1,8 Hybrid, automat(manuál už nelze) a bylo to peklo, i to ječení motoru, který řadil u 4tis.aby to nějak jelo byla kapitola samo o sobě.
Tak na závodění, jízdu pro pobavení beru jinou skupinu aut. Ale vzhledem k tomu, že najedu ročně nějakých 60tis.km a předjíždění je defakto na denním pořádku, tak fakt nepotřebuju auto, kde se každé zrychlení musí plánovat na pětiletku. Ano, ne každý musí mít takový požadavek. Ale ono i blbá jízda po Praze vyžaduje nějaké to zrychlení. A je lepší mít 90kw které se budou využívat na 100% celou dobu jízdy nebo mít mých současných 140kw v té ošklivé Fordí naftě?

Vědět, že tam ten výkon je a nebát se ho využít?

Třeba moje žena, která není žádná závodnice a běžně jezdí benzínem 1,6VTi 88kw právě ve staré 308ce, tak když může, raději jede mondeem, kde prostě ten výkon je a jezdí se jí s tím lépe. Nebojí se najíždět na krátkých nájezdech a celkově je ta jízda bezpečnější. Na papíře ty malorážky s 3.válcem vypadají lákavě, ale v reálu je to peklo. Papírová spotřeba je v říši vlhkých snů a ti Šemíci tam prostě nejsou. A že jsem že zvědavosti už pár 3.válců zkusil.