Motor hulí

prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 08.07.2004 do 15.07.2004, založil/a
řadit dle data
09:34:07
15.07.2004
Luděk
-> Šedy: normálně se tomu říká zalehlý,resp. slepený kroužky,což se může samo uvolnit,ale spíš se to neuvolní a bude to chtít rozebrat a popřípadě vyměnit.Pokud by to bylo hlavou,resp. opotřebovanýma ventilovýma vodítkama,tak by to bylo bývalo dělalo i předtím4
07:52:55
15.07.2004
Jirik - zrušená registrace
Je to tak, motor kterej jezdí pravidelně bejvá v lepším stavu a má lepší chod jako motor, kterej 70% svojí existence stojí v garáži. Ono je na něj docela čočka (když ho čas od času neprotočíš) i zimní zagarážování. To vytáhnete na jaře z garage a cítíte, že to jaxi není ono... 8
07:43:16
15.07.2004
Palic - zrušená registrace
jak rika martyCZ, jde o to ze ten motor rok stal a s nejvetsi pravdepodobnosti orezly vlozky a krouzky ted netesni....... pokud to kuchnes tak to poznas, ale ja bych to jeste nechal a jezdil tak nejak slusne a krouzky si tu zrezivjelou vrstvu obrousi, pak to bude mozna v pohode, zalezi jak moc to zrezlo a v jakem jsou stavu krouzky......... pocitej stim ze za urcitou dobu ty krouzky stejne budes muset koupit a vymenit....... obrousi se rychleji nez na motoru ktery jezdi porad (ta vrstva rezu je pak jak smirk)............
15:10:36
12.07.2004
martyCZ
-> Šedy: litinove hlavy nemaji gufera - tesneni - na voditkach ventilu, jediny zpusob jak to pretesnit je udelat znovu voditka a dat abnormalni ventily se sirsim drikem

jinak pokud ten motor sel pekne a nekouril a po roce stani kouri tak budou asi zatuhle krouzky, mozna to casem povoli :o)
20:52:23
11.07.2004
Šedy
A kdyby se jenom přetěsnily ventily? Nebo co to tam prej je v tý hlavě.
16:37:01
11.07.2004
Kočislav
Asi jo, ten můj motor je jinak vcelku dobrý, hlava se dělala asi půl roku předtím a to překroužkování pomohlo. Nějakou dobu sice trvá, než si ty kroužky sednou, takže nemůžeš čekat, že to přivezeš z opravy a vůbec to nehulí a vůbec to nežere olej, ale po cca 1500-2000 km mi přijde, že se to dostane na úroveň na které to má být. Teď mi ten motor téměř nekouří a bere odhadem 0,6 l/1000, což je v normě. A časem se to třeba ještě sníží.
14:10:41
10.07.2004
Šedy
-> **R@ZOR**: Nalítáno má něco kolem 90 tis. ale asi rok stál. Myslíš že by tohle mohlo stačit? Ty kroužky a ty ventily?
12:56:25
10.07.2004
R@ZOR
-> Šedy: Motor se rozhodně nemusí vyndávat. Ale je s tím dost práce, tak na 1 den. Když už to budeš dělat, tak ještě udělej aspoň hlavu (zalapovat ventily, případně ji nechat srovnat, případně snížit), ale nesmí mít ten motor moc nalítáno, pak je to opravdu škoda času a peněz! ;-)
11:54:04
10.07.2004
Šedy
-> Kočislav: No to je přesně ono, jak říkáš. Ten motor jede nádherně a nechci ho měnit. takže říkáš 1500,- u známýho jo. A to musí motor ven? Nebo to jde udělat i uvnitř. Kdyby to bylo za tolik tak to není co řešit. A pak už to bylo v poho?
09:45:38
10.07.2004
Kočislav
Mě motor taky hodně kouřil a navbíc žral olej (přes 1,5l /1000km), jinak jel v pohodě a známý - melouchář mi vyměnil pístní kroužky,stálo to asi 1700,- a je to v pořádku.
Jinak cena 8000,- za GO mi připadá dost nízká. I když záleží, kolik si kdo řekne za práci. Já jsem se vždy setkal s cenou 9-10 tis.
12:03:20
09.07.2004
martyCZ
-> cici: tady jsou sami odbornici

-> Šedy: podle me nema, opravdu nema, smysl menit jenom krouzky, to je skoda prace s rozebranim a slozenim, kdyz uz tak i vlozky a pisty a komplet i s ojnicema, udelat vybrus atd. cisli kratce GO. ted uz je jenom otazka jeslti se GO vyplati nebo ne. ja myslim ze ne, pokud mas 135/136 tak urcite ne, to uz radeji rovnou fabku. pokud mas 120, bude lepsi bud to vydrzet, setrit a jit do fabky nebo sehnat slusny motor a tendle vyhodit.
23:29:48
08.07.2004
cici - zrušená registrace
-> Šedy: chlape, to je špatný. Asi by to chtělo generálku - kamarád to měl taky a v servisu mu řekli : Dej 8 000 za generálku. Tak ten motor vymenil za lepsi, 8 000 se zda i me moc vyskoká cena. Zkus překontrolovat pístní kroužky jak píšeš a hlavu, jestli není prasklá atd.. Zajímavé je,že dým je pouze ,,na plný plyn". No nevím...
To mě šel z výfuku černej dým - zapoměl jsem dolítz olej a motor málem zavařil.
Jsem to ale optimista, že?
Né jako já fakt nevím, nechcu tě strašit. Radši se poraď s odborníkem.
21:26:25
08.07.2004
Šedy
Chlapi chci se zeptat. Z vejfucku mi jde šedomodrej dým. Co je špatný. Pístní kroužky? Jinak motor jede super i perfektně startuje. A ten dým jde jen když mu naložím. Poraďtě co to je a kolik by asi stála oprava. Dík
Extreme Tyres