skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Mate zkušenosti se sport. filtry??
prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 25.03.2003 do 07.04.2003, založil/a
18:49:34
07.04.2003
07.04.2003
Machoň
...mám obavy, že je na hovno :-( Není tam pro usnadnění odsávání z klikovky? Je vyvedená pod klapku, tam je podtlak, ten táhne páry ven....to se dá oželet, sem to pak dělal úplně zbytečně! Jestli je to jinak, tak mě opravte.
14:54:30
07.04.2003
07.04.2003
Kundik
A co to vyvést taky do té nádobky jako odsávání klikovky ? Když se na to podiváte, tak je to propojené před původním filtrem dohromady. Tak co by se mohlo stát ? K čemu to tam vůbec je ? Teda ta malá od karbece ?
14:40:36
07.04.2003
07.04.2003
Machoň
Tak pro přípojku odsávání jsem si nechal odsoustružit přípojku, je to "hadičník" s přírubou, provlečenej skrz díru ve spodním plechu KN filtru, z druhý strany je to přitažený maticí a zajištěný, aby mi to nehuplo v sání. Jinak mě napadlo ještě jedno řešení, vážně jsem o tom uvažoval - dát tam filtr třeba z Avie turbo, je sice papírovej, ale stojí pár šlupek a je obrovskej, jen si dát práci a vytvořit k němu airbox...používají ho i v rallycrosu :-)
13:04:21
07.04.2003
07.04.2003
Yoghurt
Můžete mi poradit jak a kam jste vyvedli takovou tu malou hadičku od karburátoru ?
Předem díky.
Předem díky.
11:05:27
07.04.2003
07.04.2003
Machoň
Na další auto jsem si pořídil další filtr a to ITG air box na 2 Webry, což pro tebe asi není aktuální, ale není problém si pořídit menší na obyč karbec. Ještě jsem se s tím nesvezl, ale mělo by to být to nejlepší, co se dá sehnat. Vypadá to jako molitan, ale nehořlavý, s maximální prodyšností. Tahle obrovská obluda (typ JC50/100) mě stála 2400, malej bude asi znatelně levnější. Jedinou nevýhodou je absence zadní desky, kterou si musíš vyrobit (třeba z duralu) přesně na tvůj karburátor. Na to ti stačí flexa, frézka, vrtačka a půl dne času :-). Koupil jsem ho v MS racingu, nevím, jestli dovezou na objednávku jiný typ, než běžně prodávají, spíš jo, jsou moc ochotný.
22:59:12
03.04.2003
03.04.2003

Dan
Akorát, že to KNko vypadá profesijonelně a né jak bastl Green přidělanej pochybnou eskapáskou na směšně malý ploše příruby karbce. To je děs 
Rozhodně bych dal KN, i dyž je tak "drahej", ale aspoň to vypadá !
Kinkdragoni a jim podobný můžou bejt sitse hezký na pohled, ale to přidělávání ve mě vzbuzuje silné nesympatije.

Rozhodně bych dal KN, i dyž je tak "drahej", ale aspoň to vypadá !
Kinkdragoni a jim podobný můžou bejt sitse hezký na pohled, ale to přidělávání ve mě vzbuzuje silné nesympatije.
10:57:49
26.03.2003
26.03.2003
Machoň
Ten Green je dobrej...já mám KN kit, vliv na výkon je znatelný, zvýší se ale i hluk, bez tlumiče sání to pěkně funí, na volnoběh to přehluší výfuk (příčňák), ale zas to vypadá, že máš turbo :-) Problémy jsi přesně popsal odvětrání klikovky jsem vyřešil po způsobu závoďáku do nádoby v podběhu, pro hadičku od karburátoru jsem vymyslel přírubu skrz dolní desku filtru, blbuvzdornou tak, aby mi do sání nespadla žádná matička. Nátrubek na odvzdušnění motoru do filtru prodávaj jako příslušenství, ptal jsem se u Rieggera, ale bylo to směšně drahý. Plech s ústím vrapovaný trubky pro zimní provoz jsem vyměnil za větší - tím je vyřešeno odstínení od výfuku a jako bonbónek jsem si z laminátu udělal kapsu, která mi vzduch z 1/3 plochy zadního spoileru žene hadicí přímo na filtr. Nyní bych asi neváhal a koupil toho Greena, je to supr cena a výsledek bude podle mě stejný jako u KN kitu.
19:22:51
25.03.2003
25.03.2003
Martin
Mam v plánu koupit na svou Skodu 130 sportovní vzduch. filtr. Rozmyslim se mezi KN vlozkou za cca 1900 Kč, KN kitem za asi 2500 Kč-Riegger Praha Prosek, a filtrem Green přímo na Jikov karburátor za 1500 Kč- lze koupit na www.autodoplnky.cz. Když to probirám se známými, někdo tvrdí, že lepší je jen vložka-nemusí se řešit hadice odvětrání a když se nechá celý modrý kryt, tak nohou z plastu je nasáván chladnější vzduch, kdežto filtr přímo na karburátor je vystaven teplému vzduchu přímo nad potrubíma. Nevím, jak je to s prouděním vložkou při zachování modrého obalu a s prouděním filtrem či kitem nasazeným na karbík. Samozřejmě by to asi chtělo co nejchladnější vzduch.Proto žádám o nějaké názory a zkušenosti, jestli někdo třeba má KN kit a nějak tepelně odstíněný od motoru nebo něco na ten způsob, jiný zas třeba jen tu vložku-rád si přečtu každý rozumný názor, za které předem děkuji.