9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 05.02.2003 do 09.02.2003, založil/a
řadit dle data
19:01:47 09.02.2003
Dan
Jiží tim opatrně naráží na to, že bude dávat pryč ten modrey tubus a neví kam s tou haditsí, že ?!
Já to mam do kanystříku přivedený tlustou haditsí, mam tam i odvětrání karbíku a neni problém.
A na závoďácích sme to dělali taky tak. Fšecky přepady do kanystříku (motor, převodofka, atd.).
A hotovo.
20:40:21 08.02.2003
Jiří Čech
Skutečně je odvětrání do sání motoru přikázáno předpisem, jde o ekologii a menší znečišťování silnice vystříkaným olejem tlakem výfukových plynů, které pronikají (s opotřebením motoru čím dál tím více) do prostoru olejové vany a vytvářejí přetlak, který potom vytláčí olejovou mlhu ven kudy to jen jde. Pokud se provede odvětrání, přetlak se udrží na nízké úrovni a plyny s případným olejem se dostávají zpět do motoru. Pokud je vše ve filtru hodně mastné, signalizuje to blízkou GO motoru.
15:56:24 07.02.2003
Jirik
Taky to často pustí simeringem, to jsem taky slyšel. Hehe Asi takhle
15:48:23 07.02.2003
Jirik
Taky to často pustí simeringem, to jsem taky slyšel. Hehe Asi takhle
To odvětrávání je ofšem dosi důležitý,páč známej předělával 105 na 120 a montnul tam odlitek víka ventilů,ofšem měl malo ďouru na odvětrávání a blilo mu to olej všude okolo (při vychlastané 105tce nikoli),pak provrtal tu ďouru pořádně a byl pokoj.
07:16:21 06.02.2003
wekky
To je z legislativních důvodů. Je totiž kvůli ekologii zakázáno odvětrávat motor do volného prostoru a tak to konstruktéři řeší takhle, je to nejlevnější a nejjednodušší.
Závoďáci jsou odvětráváni do nádobky s aktivním uhlím. Nejsem chemik, tak nevím jak to tam reaguje. To je proto, že třeba na Webera nijak rozumně tu hadici nenapojíš aby to nic neovlivňovalo.
Jinak odvětrávání je tam proto, že kroužky přeci jen úplně všechen tlak nikdy neudrží a tak by v klikové skříni vznikal mírný přetlak a takhle se to vyrovná.
Nic jiného v tom není.
22:07:20 05.02.2003
nigga
jediny co me napada, ze tam je TAH, takze se to neodvetrava jen tak ledabile, ale ten TAH to tahne od klikovky. Ale to me jen napadlo, veskutecnosti vo tom vim fakt uplne kulovy, Jiri Cech by ti dal lepsi radu :-)
20:33:19 05.02.2003
Jirik
Nevíte někdo proč je klikovka odvětrávaná do schránky vzduch. filtru ?
Jsou tam ty mastný vejpary k něčemu dobré ? Odvětraný to samozřejmě být musí, ale proč přímo před karbec ?