skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
policie - chovani
prohledat
4771 příspěvků (zobrazeno 201 až 250) od 06.12.2007 do 24.02.2024, založil/a Jarda - zrušená registrace
-> vhml 26.11.20 10:28:09: Já vím, jak říkám, mám pro tvojí rozmrzelost pochopení 

-> vhml 26.11.20 10:28:09: Jo, o tohle ti jde.
Já jsem tam spíš posílal oznámení o tom, že si to nepamatuju.
Ale už je to tak dlouho, že nevím. Mě šlo jen o ten fakt, že jsem to nenechával vyšumět
Já jsem tam spíš posílal oznámení o tom, že si to nepamatuju.
Ale už je to tak dlouho, že nevím. Mě šlo jen o ten fakt, že jsem to nenechával vyšumět
Hlavně v tý době neposílali poukázku za 500 a hotovo - ale běželo klasický správko i s bodovým ohodnocením
-> dragon_cb_cz 26.11.20 10:22:20: projevuji rozmrzelost nad formulací tvrzení.
´
Správná odpověď správnímu orgánu je, že se k tomu nehodlám vyjadřovat. A jestli jsem to řídil já, osoba blízká, nebo vzdálená, to ať si dokazuje správní orgán.
Protože tvrzením, žes to neřidíl, se dopouštíš zbytečné lži.
´
Správná odpověď správnímu orgánu je, že se k tomu nehodlám vyjadřovat. A jestli jsem to řídil já, osoba blízká, nebo vzdálená, to ať si dokazuje správní orgán.
Protože tvrzením, žes to neřidíl, se dopouštíš zbytečné lži.
-> vhml 26.11.20 10:20:58: No, jakkoliv chápu tvou jistou rozmrzelost, tak bych řekl, že motivace byla skutečně čistě finanční...
-> David29 26.11.20 10:10:27: já se nedivím, že zavedli Sprdel, když tam takový nesmysly posílaj lidi, co ani neví na co se odkazujou 

-> King: Já jim pro klid duše posílal dopisy, že v uvedenou dobu jsem vozidlo neřídil, osoba blízká a že jim přeju pěkný den 

-> Bukaj: Nejsou to jenom mýtné brány pro náklaďáky na silnicích 1. třídy? Co jsem vždycky viděl úsekáče, tak měly čáru na zemi...
-> Bukaj: S +10 km/hod. na tacho se tam samozřejmě flastr dostat nedá a ve starý škochtli už tuplem ne
Ovšem já jsem se stal někdy v roce 2007 obětí právě toho čerstvě udělanýho "spřažení úseků ", kdy jsem se někdy před půlnocí vracel z Říše a ten "meziúsek " jsem prosvištěl vražednou stovkou a tenkrát ještě chodily předvolání. Tenkrát na magistrátu hrubě nestíhali a ještě nehrozil SPRDEL, takže jsem nechal celou záležitost "vytimeoutovat " a bylo :-)

-> King: To jsou přesně ony
Ale uměj to snad všechny, ale reálně to asi nevymáhaj - z nějakýho legislativního důvodu, co píše Bukaj

-> Bukaj: Já osobně dopis za rychlost nedostal nikdy. Teda jednou jo, ale to jsem neřídil já, ale kamarádka, která neuhlídala 50km/'h v Kutné Hoře na příjezdu okolo nemocnice. Paradoxně asi nejopatrnější řidička co momentálně znám
Holt automat z kopce motorem sám od sebe příliš nebrzdí.

-> King: -> dragon_cb_cz:
To je možné, ale s "pražskou tolerancí" (+ 10 km/hod) se mi ještě nestalo, abych odtamtud dostal "dopis"...
To je možné, ale s "pražskou tolerancí" (+ 10 km/hod) se mi ještě nestalo, abych odtamtud dostal "dopis"...

-> Bukaj 26.11.20 08:43:20: Třeba na jižní spojce některý ty úseky propojený jsou (myslím ve směru od řeky na Spořilov, ale jistý si nejsem).
-> David29: Snad jedinej případ, že jsou "spřažený " 2 měřený úseky v jeden nenápadnej "superúsek ", jsou ty 2 úsekovky na Jižní spojce od Barranďáku až za sjezd směrem k D1.
-> Tomaso435 26.11.20 06:03:46: To už je hodně sci-fi, že by nějaké veřejné měřicí zařízení mělo databázi aut a vyhodnocovalo na základě údajů z TP...
-> David29 26.11.20 07:58:18: Ale to, o čem tu píši, nejsou úsekovky, ale jen jednotlivé kamery. Úsekovky jsou hojně rozšířené víceméně jen v Praze a jestli umí nebo neumí mezi sebou posílat data, bych neodhadoval. Technicky to jistě lze, ale jak je to v reálu, záleží na tom, kdo je provozuje atd.
Ona do toho měření a pokutování dost hází vidle legislativa, takže (naštěstí?) to zatím není tak horké a funguje to pouze jako prevence...

-> David29 26.11.20 07:58:18: Ale to, o čem tu píši, nejsou úsekovky, ale jen jednotlivé kamery. Úsekovky jsou hojně rozšířené víceméně jen v Praze a jestli umí nebo neumí mezi sebou posílat data, bych neodhadoval. Technicky to jistě lze, ale jak je to v reálu, záleží na tom, kdo je provozuje atd.
Ona do toho měření a pokutování dost hází vidle legislativa, takže (naštěstí?) to zatím není tak horké a funguje to pouze jako prevence...

-> Bukaj: Pozor, ty jednotlivé úseky klidně můžou spolupracovat, ten systém to umí.
Nespoléhej se na to, že když vyjedeš z jednoho úseku, že můžeš valit 130 k druhému.
Ale zase - nevím jestli to reálně posílaj
Nespoléhej se na to, že když vyjedeš z jednoho úseku, že můžeš valit 130 k druhému.
Ale zase - nevím jestli to reálně posílaj
-> Bukaj 25.11.20 21:48:02: a není to tím že dle
tvého typu auta tak vysoká rychlost není prostě možná a automat vygeneruje chybné měření? :D
tvého typu auta tak vysoká rychlost není prostě možná a automat vygeneruje chybné měření? :D
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Kdyby ujíždělo "překotně" nebo "zběsile", tak to chápu, ale "agresivně"? To je jako říci "mírumilovně ohrožoval" nebo "násilně utekl"...

-> Bukaj: To bych nerekl... Ujizdelo agresivne vuci ostatnim, ne vuci pronasledovatelum... 

Jen si stále nemůžu představit, co znamená slovní spojení "agresivně ujíždělo" - to je nějaký oxymoron?

-> Matsoft: Jo, Ohrobec. Ale to je ten starej, mě teď zajímají ty nové sloupy, co se od léta v okolí vyrojily...
...tak nakonec jsem na diskusním fóru obce Vrané nad Vltavou (celkem mne překvapilo, jaké všemožné ptákoviny se tam řeší
- zlatej Virt, ajk obsahem, tak úrovní...) našel tento příspěvek zasvěcené osoby:
"... kamery umístěné v obci evidují auta, která přijíždí a odjíždí z naší obce. Jedná se o propojený kamerový systém v celém mikroregionu Dolnobřežansko. Díky těmto nově nainstalovaným kamerám byla např. identifikována SPZ auta, které dne 9. 10. 2020 agresivně ujíždělo před policií a jehož řidič unikl tak, že přeplaval Vltavu..."
Takže rychlost neměří, fajn
...tak nakonec jsem na diskusním fóru obce Vrané nad Vltavou (celkem mne překvapilo, jaké všemožné ptákoviny se tam řeší

"... kamery umístěné v obci evidují auta, která přijíždí a odjíždí z naší obce. Jedná se o propojený kamerový systém v celém mikroregionu Dolnobřežansko. Díky těmto nově nainstalovaným kamerám byla např. identifikována SPZ auta, které dne 9. 10. 2020 agresivně ujíždělo před policií a jehož řidič unikl tak, že přeplaval Vltavu..."
Takže rychlost neměří, fajn

-> Bukaj: ty myslis usek v Ohrobci?! Kterej (udajne) nemeri....
-> Bukaj: Aha, no tak to třeba moje oblíbená úsekovka ve slavkově má asi tak 100 metrů
A to patří k těm delším.

-> 1560: Tak v Praze jsou ty úsekovky většinou dost krátké - nejdelší snad ve Strahovském tunelu má 1 km, většinou je to jen několik set metrů, ale i tak se v nouzi zpomalit dá (zvláště, když si uvědomíš, proč že se všichni kolem tak mrcasej´
).
Ale třeba v jedné obci poblíž je úsekovka v celé délce obce (necelé 2 km) a kromě 1 km dlouhé rovinky zahrnuje i dvojité esíčko kolem statku, hospody a rybníka, kde většina řidičů zpomalí na 20, takže když po rovince jeli 50 tacho, výsledný průměr bude pod 40 km/hod...
...minimálně první "bránu" občas projíždím přes sedmdesát a za těch cca 5 let, kdy tam ta úsekovka funguje, mi zatím žádná jiná obsílka, než od MHMP (za Strahovský tunel či parkování) nepřišla...
...ťuk ťuk

Ale třeba v jedné obci poblíž je úsekovka v celé délce obce (necelé 2 km) a kromě 1 km dlouhé rovinky zahrnuje i dvojité esíčko kolem statku, hospody a rybníka, kde většina řidičů zpomalí na 20, takže když po rovince jeli 50 tacho, výsledný průměr bude pod 40 km/hod...
...minimálně první "bránu" občas projíždím přes sedmdesát a za těch cca 5 let, kdy tam ta úsekovka funguje, mi zatím žádná jiná obsílka, než od MHMP (za Strahovský tunel či parkování) nepřišla...
...ťuk ťuk

-> Bukaj: Tak místa, která znám a vím, že tam je úsekové měření, úplně neumožňují zastavení a čekání " do času", leda bys byl sebevrah, a vzhledem ke své délce ani snížení rychlosti tak, aby to pomohlo. Ale samozřejmě beru jen místa, co znám, a třeba v Praze jsem už nebyl ani nepamatuju.
K měření rychlosti není potřeba úsek, ale je teď moderní to takto dělat, asi i uživatelsky přijatelnější (= větší zisk).
K měření rychlosti není potřeba úsek, ale je teď moderní to takto dělat, asi i uživatelsky přijatelnější (= větší zisk).
-> David29: To, že to uměj´ je jedna věc, ale že "pokutujou" jen za ten úsek...
-> Bukaj: Což není úplně pravda.
V případě usekového měření některé kamery měří i aktuální :-)
V případě usekového měření některé kamery měří i aktuální :-)
-> 1560: Tohle neměří úsek, ale jen jedno místo (bodově). Třeba to ani primárně není určeno k měření rychlosti, ale jen monitoring SPZ...?
A k měření rychlosti přece není nutno úsek, ne? Vždyť třeba ty informační radary, které zobrazují rychlost na displeji, také měří z jednoho místa. Nebo Policie s přenosným radarem či dokonce radarem v jedoucím voze...
Proč se nejčastěji k bezobslužnému měření zavedly ty úsekové radary, to netuším, ale možností, jak změřit okamžitou rychlost je mnoho a přřipadá mi to smysluplnější, než měřit úsek, kde - když to přitáhnu za vlasy - mohu jet dvojnásobnou rychlostí, než je limit a pak na chvilku zastavit a průměrem (výsledkem měření) je nepřekročení povolené rychlosti...
A k měření rychlosti přece není nutno úsek, ne? Vždyť třeba ty informační radary, které zobrazují rychlost na displeji, také měří z jednoho místa. Nebo Policie s přenosným radarem či dokonce radarem v jedoucím voze...
Proč se nejčastěji k bezobslužnému měření zavedly ty úsekové radary, to netuším, ale možností, jak změřit okamžitou rychlost je mnoho a přřipadá mi to smysluplnější, než měřit úsek, kde - když to přitáhnu za vlasy - mohu jet dvojnásobnou rychlostí, než je limit a pak na chvilku zastavit a průměrem (výsledkem měření) je nepřekročení povolené rychlosti...

Podle toho, co popisuješ, jde o úsekové měření - pak musí být někde jasně dáno, kde je začátek a konec (ne kvůli řidiči - ale systém musí vědět, odkud kam má průměrovat), což dnes nemusí být nutně čára na silnici.
Z vlastní zkušenosti vím, že úsekový měření je většinou nastavený tak, že bere vše a sám si to pak protřídí. Není tam ale nastavena skoro žádná tolerance, narozdíl od klasických radarů, kde třeba v Brně platí, že co je pod 60, ani necvakne.
Z vlastní zkušenosti vím, že úsekový měření je většinou nastavený tak, že bere vše a sám si to pak protřídí. Není tam ale nastavena skoro žádná tolerance, narozdíl od klasických radarů, kde třeba v Brně platí, že co je pod 60, ani necvakne.
-> David29: Čáry na silnicích nejsou. Ale systémů měření rychlosti je tolik, že čáry nesjou podmínkou...
Nicméně jsem nic nevygooglil, co by to mohlo být. A přitom zde v okolí je toho od léta fůra - v Dolních Břežanech před kruháčem od Břežanského údolí, další sloup je na konci D. Břežan směr Točná (v nezastavěné části - už dvakrát jsem tam pod tím projel cca 70), ve Zlatníkách, v tom Vraném a další už nevím, kde jsem potkal...
Nicméně jsem nic nevygooglil, co by to mohlo být. A přitom zde v okolí je toho od léta fůra - v Dolních Břežanech před kruháčem od Břežanského údolí, další sloup je na konci D. Břežan směr Točná (v nezastavěné části - už dvakrát jsem tam pod tím projel cca 70), ve Zlatníkách, v tom Vraném a další už nevím, kde jsem potkal...

-> Bukaj: nejen kolem prahy.. je to všude. Ale pokud to není nějaká přímo vychcaná vyfikundace typu schovaná 30 za stromem , nebo 10km rovinka uprostřed ničeho a tam 40 a tam by byl ten radar, tak mě to v obcích netrápí. Horší bude až budou měřit 20m před koncem obcí , mimo na90 a 130 .. to umím na 180km trase udělat pruměrnou 94...
-> Bukaj: Jsou na silnicích čáry?
-> Jarda/felda: A kdo to provozuje? Obce? Kraj?
-> Bukaj 25.11.20 20:02:26: měření rychlosti 

Není to úplně správné téma, ale zeptám se zde, třeba někdo z Pražanů či Středočechů bude vědět:
Za letošní rok vyrostlo v mnoha obcích v nejbližším okolí Prahy poměrně velké množství identických "radarů" - vždy na jednom sloupu dvě kamery (pro každý směr jedna) s IR přísvitem.
K čemu jsou tato zařízení určena a kdo je provozuje?
Zajímá mne, zda se jedná o "obecní kasičky" (o čemž pochybuji, protože v různých obcích je instalován identický systém, nebo že by se obce domluvily mezi sebou v rámci nějaké větší spolupráce?), nebo jestli jde třeba o automatizovaný systém na vyhledávání SPZ (RZ) vozidel, která jsou v pátrání (což by dávalo smysl - bezprostřední blízkost hlavnímu městu s největší koncentrací vozidel - monitorování výjezdů z města), nebo...?
Třeba ve Vraném n. Vltavou je sloup s kamerami umístěn v zatáčce před žel. přejezdem v místě, kde je (i pro mne) obtížné překročit maximální povolenou rychlost (v obci je sice zóna 40, ale do té zatáčky se o moc více, než 40 jet nedá)...
Za letošní rok vyrostlo v mnoha obcích v nejbližším okolí Prahy poměrně velké množství identických "radarů" - vždy na jednom sloupu dvě kamery (pro každý směr jedna) s IR přísvitem.
K čemu jsou tato zařízení určena a kdo je provozuje?
Zajímá mne, zda se jedná o "obecní kasičky" (o čemž pochybuji, protože v různých obcích je instalován identický systém, nebo že by se obce domluvily mezi sebou v rámci nějaké větší spolupráce?), nebo jestli jde třeba o automatizovaný systém na vyhledávání SPZ (RZ) vozidel, která jsou v pátrání (což by dávalo smysl - bezprostřední blízkost hlavnímu městu s největší koncentrací vozidel - monitorování výjezdů z města), nebo...?
Třeba ve Vraném n. Vltavou je sloup s kamerami umístěn v zatáčce před žel. přejezdem v místě, kde je (i pro mne) obtížné překročit maximální povolenou rychlost (v obci je sice zóna 40, ale do té zatáčky se o moc více, než 40 jet nedá)...
Škoda že nemám kameru v osobáku, mohl jsem si z PČR pěkně vystřelit 
Vyjíždím od nás ze sídliiště - kruháč. Jak jsem čekal a dával přednost, najeli i policajti a jak mě zahlídli, šli po mě - a začali kroužit, dokud jsem nenajel, aby mohli jet za mnou.
Kdybych měl kameru, tak bych je nechal kroužit, dokud by mě nepustili oni sami... A pak bych jezdil dokola já

Vyjíždím od nás ze sídliiště - kruháč. Jak jsem čekal a dával přednost, najeli i policajti a jak mě zahlídli, šli po mě - a začali kroužit, dokud jsem nenajel, aby mohli jet za mnou.
Kdybych měl kameru, tak bych je nechal kroužit, dokud by mě nepustili oni sami... A pak bych jezdil dokola já

-> Syny: hele, kokot evidentně přiletěl zezadu a "spěchal", ta kolona jezdí 125 až 140 km/h, kdyby jel normální rychlostí, tak by po zaregistrování majáků v zrcátkách minimálně zpomalil a uhnul jako každý normální člověk a kolona by ho předjela a viděl by několik opancéřovaných Landcruiserů a transportérů + jedno nebo dvě Atega na převoz peněz, a pokud by byl normální, tak by s autem na majácích nezávodil, takový doprovod může v případě ohrožení střílet i vytlačit, tak neomlouvej kokota v zeleném mercedesu

-> Milan 136: tv.idnes.cz/domaci/polici
e-samopal-dodavka-mireni-v
ysetrovani.V201001_193031_
idnestv_vojt
Kde? Kdyz to pustis, tak jede auto konstantni rychlosti (dle car na ulici) a cca porad stejne ve svem pruhu. Co bylo pred zacatkem videa, to tezko rict, ale z toho co je videt ubrali a v zapeti zase pridali ti policajti. Jako cpat se tam nemusel, to je asi fakt, ale urcite by se nasel i jinej zpusob blokace nez mireni do xichtu...
Kde? Kdyz to pustis, tak jede auto konstantni rychlosti (dle car na ulici) a cca porad stejne ve svem pruhu. Co bylo pred zacatkem videa, to tezko rict, ale z toho co je videt ubrali a v zapeti zase pridali ti policajti. Jako cpat se tam nemusel, to je asi fakt, ale urcite by se nasel i jinej zpusob blokace nez mireni do xichtu...
-> David29 01.10.20 22:56:57: Tak to bylo vidět i na tom krátkém videu, jak kokot najíždí na toho Transportera.
-> David29: Spousty je ale i realnejch historek, kdy nejaky policejni pako si mysli ze mu projdou nejaky hratky se sluzebnim kverem v situaci, kdy ten kver ma vezet ve futralu. Myslim, ze Sutech tady popisoval hororovou scenku, kdy nejakej vymastenej dopravak, asi pro vetsi nazornost, ukazoval na ucastniky nehody s pistoli v ruce, a musel ho seřvat, aby se trosku zcentroval.
-> King: Mě to nějak neudivuje. Podobných senzací je spousty 

-> David29: V tom propade asi OK a obdivuju toho kameramana, ze to pusti se smyslenou historkou do sveta a mysli si, ze to nepraskne.
Něco téměř ze zdroje
Mel bych tu neco :) takhle sestrihane ( clanek najdete vsude :) jen ne na mych webech) to vypada na zneuziti.
Ale pred tim nez se policista SPJ vyklonil z auta, ridic najizdel cca deset minut do policejni kolony. Jak je v clanku spravne napsano slo o prevoz penez.
Nechci tady psat, co v takovem pripade rika metodika prevozu, ale dopadlo to pro pana jeste dobre :)
P.S. Je to G36 C, coz je utocna puska ne samopal :)
Mel bych tu neco :) takhle sestrihane ( clanek najdete vsude :) jen ne na mych webech) to vypada na zneuziti.
Ale pred tim nez se policista SPJ vyklonil z auta, ridic najizdel cca deset minut do policejni kolony. Jak je v clanku spravne napsano slo o prevoz penez.
Nechci tady psat, co v takovem pripade rika metodika prevozu, ale dopadlo to pro pana jeste dobre :)
P.S. Je to G36 C, coz je utocna puska ne samopal :)
-> Jirik_Tuňák1983 01.10.20 20:07:12: Tobe tak zeru, zes to nepochopil

-> King 01.10.20 15:44:24: A z jakého důvodu v souvislosti s příspěvkem se ptáš?
-> King: Ja na vojně byl, se sapikama se delaly pi*oviny, nesnášel jsem když kdokoliv namířil hlaveň a dival ses do trubky,i kdyz se jen cvicilo na prisahu. Ostry se uplnejm debilum nedavaly,nechodili do stráží. Dokonce i když jsme s policajtem hlidali letiště, tak jsme nosili 58čku jen tak bez ostrých. A budilo to respekt i tak. A staci natahnout zaver bez nábojů, a ti co neznají, se poserou hned. Tudiz nikoho se nezastavam,a nevim co na videu předcházelo, ale pokud borec v zelenym autě nasiral poldy ,kteri podle me jeli (což nevim) v nejaky koloně. Tak na něho namiril, nikdo nestrilel.., ukazal ze jsou ozbrojeni.. A co dal? Vis kolik znam ja magorů co maji plynovky a miri z auta na lidi ve městě? To jsou teprv pacienti...
Tak jim Hamáček kvéry sebere všem sakum prdum, jen ti hodni nafasuji flusbroky,mozna Slavie vzduchovky a bude klid.
Nejlip je v takovy situaci asi lepsi flaknout z vokna na to auto kelimek s jogurtem tak,jak to delali kamionaci.. To je vetsi peklo nez ukazat pušku z okýnka ..
Tak jim Hamáček kvéry sebere všem sakum prdum, jen ti hodni nafasuji flusbroky,mozna Slavie vzduchovky a bude klid.
Nejlip je v takovy situaci asi lepsi flaknout z vokna na to auto kelimek s jogurtem tak,jak to delali kamionaci.. To je vetsi peklo nez ukazat pušku z okýnka ..

-> Jirik_Tuňák1983: Tys asi nemusel na vojne chodit do strazi s polodementama se sapikem s vostrejma, coz?
-> David29:
To bude beztak fejk, a nebo to bylo domluvený. Dost pochybuju, že by si tohle nějaký konšel lajzl.
Naopak
-> David29 01.10.20 14:04:16:
zde si myslím, že to bylo zcela reálné chování a nebál bych se záznam použít proti nim.
To bude beztak fejk, a nebo to bylo domluvený. Dost pochybuju, že by si tohle nějaký konšel lajzl.
Naopak
-> David29 01.10.20 14:04:16:
zde si myslím, že to bylo zcela reálné chování a nebál bych se záznam použít proti nim.
-> David29 01.10.20 10:51:18: ten bude už mimo službu ne?