-> Tuner#2 - zrušená registrace 03.11.15 20:51:21: & All: už nějakou dobu s tatou řeším, že by to chtělo něco lepšího na "pořizování obrázků a videí" z auto/moto akcí a rodinných foto. Včera jsem mu ukázal tuhle nabídku velmi ho zaujala a chtěl by si to koupit.
Teď moje otázky/polemika.
Já osobně bych asi radši kompakt v podobné cenové relaci z těch to důvodů:
- v žádném případě netoužím po ultramegaturbogiga zoomu. Vím, že pro kvalitu fotky jsou určující parametry chipu a objektivu.
- myslím si, že v této cenové relaci má kompakt a nejnižší řada zrcadlovek má srovnatelný výstup jak fotek tak videa. ano/ne?
- nižší váhá a menší rozměry u kompatku jsou podle mě výhodou
- myslím si (možná mylně), že aby výstup ze zrcadlovky za něco stál je potřeba se dlouho učit, jak ji ručně nastavit a s tím je spojena touha kupovat další příslušenství, aby byl výsledek lepší. Tomu bych se radši vyhnul, protože bych na to nenašel čas, bezednejch kasiček (auta a motorky) už máme doma dost

a fotit se zrcadlovkou na "auto" se přece nedělá
Co si o tomto, co jsem teď napsal myslíte? Souhlas nebo jsem úplně mimo?
Ještě jedna věc. Mám doma 2 Canon objektivy (18-55 a něco delšího) od kamaráda, který je má navíc, takže otázkou je, jestli koupit jen Canon tělo, když obkejtivy už doma jsou a ušetřit nějaky kačky.