-> Jarda - zrušená registrace 22.01.20 22:32:21: Srovnej si O2 a O3... náhodně jsem na auto-data.net vybral O2FL 2.0TDI a O3FL se stejnou motorizací... O3 je lehčí o 146kg. Samozřejmě že tam budou odchylky dle výbav atd, ale ten trend je jasný... fakt auta hubnou a co vím, tak napříč značkama. Insignie od Opelu mezigeneračně zhubla taky skoro o 200kg.
-> Bukaj 22.01.20 22:38:36: Nemám moc přehled o jiných autech z té doby než o škodovkách a tam si stojím za tím, co jsem napsal tady:
-> dragon_cb_cz 22.01.20 22:22:17: - že to zas takový rozdíl není. Jen ty škodovky v sobě vozily hodně vzduchu na místech kde k ničemu nebyl, takže zabírají hodně místa i když ho uživateli moc nenabízejí.
A ano, v autě je spousta "křemíkových pičičárniček", které se staly standardem, to je pravda, ale ty na té váze moc neudělají. To spíš to zesílení tam, kde to má ochránit posádku. Osobně mi nevadí vozit si v autě oproti kilu nějakých 7 metráků železa navíc, když to znamená, že nehoda která by mě v kile v lepším případě stála zdraví a v horším života pro mě pravděpodobně bude znamenat jen lehké otřesení