-> Borderer 01.11.23 10:00:39: Jinak jsme ti to tady trochu vykolejili. Že by se to "nastavilo samo" - to úplně nečekej. Pokud to chceš všechno nastavovat z jednoho místa, tak skutečně dává smysl ten Mikrotik, Ubiquiti nebo něco podobného, kde máš v té síti nějaký controller. Buď ho musí dělat některé z těch zařízení, nebo musí běžet na nějakém serveru - třeba pokud máš NAS, tak dost z nich už dneska umí pouštět Docker containery a to je docela pohodlná cesta. Vybíral bych ideálně něco, na co budeš "mít kámoše" jako má
-> Matthes, záškodník z TechWebu: , co ti s tím trochu pomůže, ať nevymýšlíš dávno vymyšlené.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: S tím že je to vážně míněný dotaz jsem to myslel... vážně. Mně by to fakt zajímalo, docela jsem hledal, i ChatGPT jsem zapojil, ale konkrétní odpovědi, jakou že magii by to na té síti mělo udělat jsem se nedopátral. A zas tak úplná lama co se sítí týká nejsem, posledních 15 let k nim mám pracovně docela blízko. Větší WiFi síť než vyšší jednotky AP jsem pravda nikdy nestavěl, ale síťový problémy už jsem řešil docela rozličný - včetně těch co končily (úspěšným) přesvědčováním lidí třeba z Google nebo Apple, že něco mají blbě.