-> Tuner#2: dohadovat se s tebou nechci, polož vedle sebe D3000 a FZ38.. pokud možno s objektivem ;) rozdíly jsou celkem zásadní, hmotnost taky.. a tvrdit o setovým objektivu že máš alespoň sebou kvalitní sklo je kravina.. to snad i sám víš.. to ta leica je na tom stejně.. možná líp..
pokud tvoje rada byla :
: Popravdě netuším co v téhle kategorii vybrat z malých, nějak to už delší dobu nesleduju aktivně protože je to pro mě nezajímavé. V každém případě bych se zaměřil na široké ohnisko, které je opravdu ideálně pod 30mm tzn. 28 nebo 25mm co s dnes dělá. Zoom bohatě na kompakt stačí 4×, 6× víc stejně už neudržíš v ruce a ze značek obecně Canon (většinou nabízí i plně manuální režim což se občas hodí), pak není špatnej ani Nikon a Fuji byť zrovna u Fuji se spálil kamarád s jedním modelem co prakicky neumí vyfotit červenou a vypadá to na fotce jak růžová…
tak :
to byla taky rada nad zlato, která neřekla nic.. krom toho že 6x zoom neudržíš a netušíš jaký ohnisko se teď cca dělá.. divný je že jsem v ruce udržel i tu Fuji HS10 s 30x zoomem a nebyl to problém.. je to divný.. asi jsem superman.. nebo se to prostě dá bez problému použít.. to by to výrobce asi nepouštěl na trh.. není to bůhví jakej foťák, ale stačí to na focení běžných fotek..
to už je jedno, ty máš vždycky přece pravdu..